Drogie mamy co może być przyczyną tego, że 9 miesieczne niemowle budzi sie w ciagu dnia po 30 min. drzemki przestraszone, macha rączkami i zaczyna płakać. Ogólnie moje dziecko jak w zegarku budziło się w ciagu dnia po 30 min. drzemki ale nigdy z placzem, czy strachem w oczach. Czasami udawalo mi się je jeszcze dospać i wtedy spał nawet 2 godz. Od kilku dni dziecko wybudza się przestraszone. Nie wiem o co chodzi. W nocy przebudzi się też ale zazwyczaj potrafi samo zasnąć, jednak caly czas w tej nocy wierci sie i postękuje, czasami zdarzy mu sie popłakiwać. Dodatkowo przed każdą drzemką potrafi płakać tak do 10 lub 15 min. W planie dnia nic nie zmienione, żadnych nowości do jedzenia nie dostaje także nie wiem co może być tego przyczyną.
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Skok, regres, zebyDrogie mamy co może być przyczyną tego, że 9 miesieczne niemowle budzi sie w ciagu dnia po 30 min. drzemki przestraszone, macha rączkami i zaczyna płakać. Ogólnie moje dziecko jak w zegarku budziło się w ciagu dnia po 30 min. drzemki ale nigdy z placzem, czy strachem w oczach. Czasami udawalo mi się je jeszcze dospać i wtedy spał nawet 2 godz. Od kilku dni dziecko wybudza się przestraszone. Nie wiem o co chodzi. W nocy przebudzi się też ale zazwyczaj potrafi samo zasnąć, jednak caly czas w tej nocy wierci sie i postękuje, czasami zdarzy mu sie popłakiwać. Dodatkowo przed każdą drzemką potrafi płakać tak do 10 lub 15 min. W planie dnia nic nie zmienione, żadnych nowości do jedzenia nie dostaje także nie wiem co może być tego przyczyną.

Lady Loka
Generalnie sen tak małego dziecka to sinusoida. Trzeba reagowac na aktualne potrzeby. Moze drzemka kontaktowa coś zmieni?Ząbki mu wyszły, dwie dolne 1 teraz widać ida górne i Dolna 2.
olka11135
Spróbuję. A czemu jak jest na spacerze w wózku i zaśnie to śpi twardo i nie budzi sie po 30 min.
Bo ma dodatkowe bodzce