reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Self-employed w UK

Babeczki,

cos nam watek przycichl ;-) Prosze tu wracac i pisac :-D A doswiadczone biznes mamy bardzo prosze o napisanie jak to u Was z poczatkami bylo :tak:

reklama
No szooo... Biznes rozkrecam, c'nie?:-D A szczerze mowiac rzygulec mi sie uruchomil i jestem malo ciepla. Procze tego w istocie walcze z praca.

klaczek,

a nie no jak intensywnie pracujesz, to ja to rozumiem, bez pracy nie ma kolaczy :-D
A serio - trzymam kciuki za szybkie zakonczenie akcji blee i glaskam brzusio, pewnie jeszcze niewidoczny, ale co tam ;-)

Dziewczyny,

a jak to jest, jak sie jest samozatrudnionym i chce dac komus zlecenie ? Tzn. mam kilka sprzatan i wiem, ze sie tego dnia nie wyrobie, ale moze isc posprzatac kolezanka. I powiedzmy, ze tak bedzie kilka razy w miesiacu. Jak to wyglada z papierkiem i rozliczeniem pozniej ??

Spoookooo... Dobry pawik nie jest zly - kazdy objaw swiadczacy o zmianach hormonalnych cieszy. A bebenek to ja mam "fizjologiczny" bo przy mojej masie... Dzieki Maureen, dajemy rade. Kurcze, a nie mozecie po prostu sie podzielic? Kolezanka tez jest na samozatrudnieniu?

hejka, mam pytanie, może ktoś jest bardziej zorientowany w temacie, otóż, czy mogę otworzyć firmę, jeżeli jestem na urlopie macierzynskim? Czy wtedy stracę prawo do zasiłku macierzynskiego? Urlop mi sie konczy w październiku a ja bym już chciała coś zacząć działać, zwłaszcza, że firmę w której pracuję likwidują i za bardzo nie mam do czego wracać :-(

klaczek,

kolezanka nie jest samozatrudniona, no wlasnie chcemy sie podzielic, ale nie wiem jak to zrobic z papierkami i rozliczeniem, ona tez nie chce tego robic nielegalnie ;-)

agnes,

ja niestety sie nie orientuje w tym temacie..

Zanetabd7, przepraszam, juz pisze pw. Pochlonelo mnie totalnie uzeranie sie z majtkami bo nie potrafie z nimi dojsc do ladu w kwestii formy. I tak sie buje z nimi ze przestalam myslec o czymkolwiek innym, co u mnie normalne - haftujac obrazy potrafilam zapomniec o konicznosci siku i latalam w ostatniej chwili. :-D

reklama
Klaczek Ty zdolniacho. Tez kiedys dlubalam namietnie drutami i szydelkiem, ale moj sukces to dluga welniana spodnica, seria serwetek i sweter skonczony w polowie :-).
Mowisz, ze stringow nie dziergasz :-), hi, hi a zamierzasz z czasem dziergac cos wiekszego? Bo mnie marzy sie szydelkowane bolerko, te ktore mam obecnie jest juz mocno przenoszone i odeszlo do lamusa. Jesli bylaby kiedys zainteresowana to daj mi znac.
Piekne te buciczki, sprobuj szczescia na ebayu bo naprawde robisz kawal swietnej roboty.

Do góry