reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Self-employed w UK

reklama
misiula - jak jestes self employed to nic twoje zarobki nie maja do MA... musisz oplacac skladki. Jak staralam sie o pierwsze MA to nikt nie sprawdzal moich zarobkow, nigdzie nie musialam ich podawac, ani zalanczac zadnych dokumentow, sprawdzaja czy jestes zarejestrowana i czy odporowadzasz skladki to tyle. Teraz niedawno wypelnialam o drugie MA i to samo...formularz ze strony... imie nazwisko, nr NIN, od kiedy samozatrudniona...od kiedy chce miec placone i tyle...najwazniejesze zebys oplacala skladki

Kiedys kiedys i wiem ze to prawda, ze jak masz niskie dochody na self employes mozesz skorzystac z tzw ulgi nie placic calej skladki ze wzgledu na niskie dochody, ale wiem ze wtedy nie dostaniesz tej normalnej stawki maternity tylko polowe wiec jakies 60-70 £ tygodniowo (dokladnie nie pamietam). Nigdzie tego nie pisza ale juz dwie moje kumpele tak dostaly i byly w szoku - czasem nie mozna miec wszytskiego jak ja mowie. Skladki nie sa duze wiec warto sobie placic cale, zreszta w naszej starosci tez to zaprocentuje niz oplacanie polowy stawki

Mala_gorzatka, a cala skladka ile wynosi? Kiedy sie deklaruje wysokosc skladki? Kurcze... Z tego co wiem, to mi jakis kwitek w tym temacie poczta ma przyjsc, ale zaczynam glupiec...

No dobra to i ja zaczelam myslec bo wiadomo kazdy funcik sie liczy .Klaczek otworzyla mi oczy swoimi robotkami ,dziekuje Ci .Ja tez lubie robic na drutach ,szydelku i takie tam dlubaninki wlasnie ...Np zrobilam takie czapeczki dla mojej Krolewny ,ale ja to taka niesmiala jestem :crazy: :zawstydzona/y: nikomu sie nie "rozreklamowuje" i chcialabym poznac Wasze zdanie czy moge z czyms takim ruszyc w rynek ,nie wiem moze ebay ,i czy mi sie to w ogole oplaci .Zdjecia moze nie najlepszej jakisci bo robilam na szybciora :sorry:

Załączniki

• DSCN0970.jpg
    DSCN0970.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 61
  • DSCN0973.jpg
    DSCN0973.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 60
  • DSCN0971.jpg
    DSCN0971.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 68
Ladne! Prosta kwestia - zanim ruszysz na ebay, zobacz czy cos takiego juz nie funkcjonuje, jesli tak, porownaj ceny, zorientuj sie czy mozesz byc konkurencyjna.

oj Renuska,Renuska,ladnie to tak robic takie cudenka i nie pochwalic sie kolezance??:-D:-Dsuper!ja moge zostac Twoim menagerem i tym spodobem obie bedziemy mialy robote:-Djakby co to ja chetna do zakupienia jestem
kłaczek-a sukienusie tez robisz??

Zanetabd7, ostatni raz robilam sukienki jakies... 17 lat temu? POdobniez sweterki, czapeczki i tym podobne drobnodzieciece ubiorki. Zaczyna mi to wracac wraz z perspektywa maluszka w domu. Kurcze, zeby tak jeszcze dziewczynka nam sie udala...

reklama
A nie ma problemu. Kiedys robilam wlasnej corce po prostu i calkiem niezle wychodzilo... Dziecie mam juz odrosniete, ale z drutami/szydelkiem jest jak z jazda na rowerze. Pewien problem stanowi brak modelki pod reka i fakt, ze nie pamietam totalnie wymiarow maluszkow. No, po prostu z jednych wyroslam, do kolejnego nie doroslam. :)

Do góry