reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Seks po porodzie i antykoncepcja....

Ja też cebionu nie trzymam w lodówce i nie kojarzę, żeby trzeba było a witamine D to tak.... mhymmm tylko ja juz chyba tej ulotki nie mam...

reklama
Mju poszukąłam w internecie co potwierdzilo moje słowa:

Niektóre preparaty witaminowe, jak np. Cebion multi oraz witaminy A, D i E w kroplach, trzeba trzymać w lodówce.

tu link do tejstrony:
Leki - TWOJE DZIECKO

a ja na swoich kropelkach witaminy D Vigantol mam napisane "przechowywać w temp. do 25 stopni, chronić od światła"

Mnie sie dzis lekarz pytal,czy chce tabletki,no ale odpowiedzialam,ze nie,bo w sumie to po co mi one? ;-)
Ja teraz mam najskuteczniejsza antykoncepcje. :-D Celibat. :-D :-p

Tydzień temu zaserwowałam sobie zastrzyk antykoncepcyjny DE PROWERA(jakos chyba tak sie pisze albo inaczej) ma takie samo zastosowanie jak Cerazette, jest dla karmiacych mam, bierze się go raz na 3 miesiące, także mam spokój i z głowy na ten czas, nie musze o tym mysleć codziennie oraz jak idę do łózka z męzem ;-) Nie mam żadnych objawow ubocznych, jestem naprawdę zadowolona!!! ;-)

No ja kończe już opakowanie Cerazette i we wtorek po dokładnym zbadaniu biorę zastrzyk.Pigulki dobrze znoszę,więc i zaszczyku się nie obawiam.Tylko wiecie co,ostatnio jakoś mam trudności we współżyciu:baffled: jakos mnie tak dziwnie boli w pochwie,ni to swędzi, ni szczypie, ni boli:baffled: a nawilżenie jest,i ochota na seksik,tylko jak już dochodzi co do czego to mi się odechciewa :-(

A mnie dzis bolała głowa:-( i nie wiem czy to od tabletek czy co :confused:, bo ja raczej nie mniewam bólów głowy.
A wczorajszy seks był rewelacyjny:-D . Choć u mnie też teraz (po porodzie)na samym początku czuję jakby tam w środku były jeszcze szwy , bo mnie tak troche piecze ale gin po badaniu powiedział, że w środeczku jest wszystko ok więc nie wiem co to może być. i jak na razie to mam ochote na seksik i wilgotność jest tylko męża całymi tygodniami brak :-( - dobrze, że mamy dla siebie choć te weekendy:tak: .
I teraz to ja sobie nie wyobrażam stosowania naturalnych metod planowania rodziny, bo jakby można się było poprzytulac to męza by nie było a jakby był to albo okresik albo dni płodne.

reklama
Do góry