reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Seks i antykoncepcja...po porodzie

reklama
jak bedzie bolec to psychicznie nie dasz rady i sie zrazisz wiec chyba dac sobie spokoj. Ja kilka dni przed pierwszym drugim razem zrobilam probe generalna. Powiedzialam mezowi ze to tylko proba i troszke szczypalo jak od mydla ale nic nie bolalo. A za kilka dni juz bylo ok

U nas ok.choć ochoty nie miałam najmniejszej..Ale jak się rozkręciło,to,łoooooooooooooo;-) i jeszcze było mało.Zero bólu,troszkę sie bałam,bo wiedziałam jak było po pierwszym porodzie.Nie bolało,pipcia mokra...(po pierwszym suchość mnie męczyła)
Ja mam pigułki Azalię,wcześniej brałam Cerazette-bo to tylko dwa rodzaje dla karmiących...
Generalnie-jest super,przyszła ochota i...jakaś dzikość:-D

ok, my juz po i... wcale tak bardzo nie bolało :-D nastawiłam się na jaką katorgę a tu troszkę tylko poszczypało na początku ;-)

a czy po porodzie jest jakis okres niepłodny, czy mozna zaciazyc od razu?

My jesteśmy po i też tylko troszkę zaszczypało a tak to łoooo super było :) to już ponad tydzień temu, ale teraz mam okres więcna razie znowu przerwa :(
co do zabezpieczenie to od prawie 2 tyg. biorę azalię, dzwoniłam do lekarza, bo mówił, że kresu nie będzie tylko lekkie plamienie czasem a tu taki zonk, ale powiedział, że takk czasem się na początku zdarza i samo minie :)

Mitaginko co do zabezpieczenia to najlepszym przykładem jest aenye która sama pisała chyba 2 tyg temu, że dostała okres a przecież tylko piersią karmi, a w naszym przypadku gdzie zdarzało się dokarmianie mm ryzyko jest znacznie większe, więc zdecydowanie trzeba się zabezpieczać

reklama
a czy po porodzie jest jakis okres niepłodny, czy mozna zaciazyc od razu?
mi wlasnie przyslali ulotke o antykoncepcji po porodzie i wg nich czyli angielskiej sluzby zdrowia okres bezwzglednej nieplodnosci po porodzie to okres do 3tyg. W tym czasie nie musisz sie bac o zabezpieczenie.

Ja czytalam to w kontekscie bezpieczenstwa "pigulki po" a karmienie piersia. No i tam wlasnie pisali ze jezeli wspolzylas do 3tyg po porodzie to nie musisz brac bo i tak nie zaciazujesz, a jak bylo po to mozesz wziasc bo jednorazowa dawka nie przenika w znaczacy sposob do pokarmu.

Do góry