reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ściągnięte mleko i podanie poza domem

reklama
Nie demonizuję butli, mam dziecko tylko butelkowe ;)
Po prostu są dzieci, które nie złapią butli, jeżeli są karmione tylko piersią. To jest fakt. Tak samo jaK dzieci, które jedzą z butli na początku, mogą potem nie chcieć jeść z piersi. To też jest fakt.
Drugi fakt jest taki, że wprowadzenie butli nawet raz na czas, żeby się dziecko przyzwyczaiło sprawi, że dziecko może odrzucić calkiem pierś, co się zdarza często przy karmieniu mieszanym, bo z butli się je łatwiej. A żeby faktycznie dziecko złapało w awaryjnej sytuacji butlę, to powinno jednak dostawać ją regularnie, żeby mieć kontakt. Bo jednorazowe podanie butli może skończyć sie tym, że dziecko nie zje tylko się bardziej rozzłości.
Nie wiem, co w tych faktach jest demonizującego.

Prawda jest taka, że w nagłej sytuacji, kiedy np. mama wylądowałaby w szpitalu na kilka dni, to ojciec poda mm z butli i wszyscy przeżyją i dziecko w końcu się napije, bo się nie zagłodzi, ale w normalnych sytuacjach typu wyjście do lekarza/sklepu/na paznokcie/do fryzjera, można spokojnie celować w przerwy między karmieniami, zwłaszcza jak już zleci 4 trymestr i rutyna będzie lepsza.

wszystko zależy od tego, ile mama chce karmić i w jaki sposób. I na ile jej samej zależy na kp.
dlatego napisalam, ze mozna sprobowac butelke :)

Moja corka nie jest ich fanka, ale jak juz zdarzy sie, ze zglodnieje, a mnie nie ma to przyjmie mleko w butli od kogos innego, ode mnie nie ma szans.

Zycie zweryfikuje Co dla Autorki malenstwa bedzie najlepszym rozwiazaniem.
Ja nigdy nie karmilam jak w zegarku,karmie na rzadanie, corka ma 5 I pol miesiaca,sa dni, ze wcisne wyjscie na przerwe w karmieniu, a sa takie, ze nawet jak probuje wycelowac to ta jak na zlosc zglodnieje (badz bedzie spragniona w te upaly)

dlatego napisalam, ze mozna sprobowac butelke :)

Moja corka nie jest ich fanka, ale jak juz zdarzy sie, ze zglodnieje, a mnie nie ma to przyjmie mleko w butli od kogos innego, ode mnie nie ma szans.

Zycie zweryfikuje Co dla Autorki malenstwa bedzie najlepszym rozwiazaniem.
Ja nigdy nie karmilam jak w zegarku,karmie na rzadanie, corka ma 5 I pol miesiaca,sa dni, ze wcisne wyjscie na przerwe w karmieniu, a sa takie, ze nawet jak probuje wycelowac to ta jak na zlosc zglodnieje (badz bedzie spragniona w te upaly)
No nam się zdarzało, że syn musiał po prostu chwilę poczekać na jedzenie, bo np. akurat jechaliśmy autem i bylo już niedaleko do domu, albo akurat byliśmy następni do lekarza. Jadł na żądanie, chociaż w pewnym momencie tak się ustawił, że bylo to mniej więcej co 2h

Do góry