ollka22
MAMUSIA OLIWKI
carla doladnie kazdy robi jak chce.
moze tez inaczej bym patrzyla jakbym od poczatku byla z mala sama....
moze tez inaczej bym patrzyla jakbym od poczatku byla z mala sama....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jak ktoś musi oddać dziecko do żłobka i wrócić do pracy to co, gorsza jest z niej matka a dziecko skrzywdzone na całe życie? Bez przesady. Ja siedziałam z małą 11 miesięcy w domu i z reką na sercu napiszę że miałam dość- chciałam zacząć pracę, mieć coś innego poza macierzyństwem. Teraz siedzę od ponad miesiąca w domu i już mi odbija, tylko że ja bym mogła pracować non stop, zostało mi to po tym, jak miałam działalność i pracowałam po 14 h na dobę.
Babcia to fajna sprawa jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem, ale z jednej strony ona już się swoje napracowała i też przydałby się babci odpoczynek.
Takie jest moje zdanie i tyle, jakbym musiała to i mniejszego malucha bym dała do żłobka i nie jestem przez to gorszą mamą niż ta, co siedzi z dzieckiem 3 lata.
A co do żłobków to można te opinie porównać do opinii o pracodawcach- wystarczy wejść na jakieś forum odnośnie pracy w jakimś miejscu a tam co? Same negatywy. Polacy są wiecznie niezadowoleni i zawsze będą narzekać. A żłobka nie ma co się bać, później przyjdzie przedszkole i szkoła i też będą lęki. Nie ma co przesadzać.