reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

jaimis mi tez sie podobał ale na chwile obecna juz mam troszke dosc brzuszka ;p To troszke tez dlatego ze chce juz miec mala przy sobie ale przede wszystkim to juz mi ciezko, plecy bola, wyspac sie nie moge;/
Mam nadzieje ze Patryk nie pojdzie do szpitala napewno lepiej w domu byc. Duzo zdrowka dla niego.

a co do nebulizatora to tez polecam moja mama zawsze brata inhalowala i czy jakis katar czy cos to zawsze szybko pomagalo:) widzialam ze na allegro jest za 200 zl.

reklama
Dzięki kobiety, tylko pytałam, czy to co opisałam to wygląda Wam jak kolka czy może coś innego, bo ja już wariuje, tak bardzo chciałabym jej pomóc... rzuca nią jak żydem po pustym sklepie się męczy kruszynka :(

Nie wiem już co robić, boję się, że to może być coś neurologicznego
Bo ona przy większości tych napięć nie płacze tylko kwęka, robi się czerwona na buzi... niepokoją mnie te latające jej oczy jak szalone kiedy ją to złapie i kręcenie główką.

Ostatnia edycja:
Candy to moze byc kolka, ale wydaje mi sie, ze powinnas isc do lekarza z malutka, bo to chyba cos nie tak. Skoro ja tak bardzo meczy... Ta rurka do odgazowywania jest dobra, ja jej uzywalam, ale nie mozna przesadzac, bo potem moze byc problem, zeby dziecko samo zrobilo kupke. Ja w pewnym momencie chyba za czesto uzywalam tej rurki i wlasnie byl z kupa maly przestoj. Ale to naprawde przynosi ulge dziecku.

Ja wszystkie egzaminy zdane :) Bardzo jestem zadowolona

Juz tydzien nie ma mnie w domu, stesknilam sie za malym juz bym chciala go zobaczyc.

Carlaa fajnie, ze chodzisz do pracy :) ale ja bym juz chyba nie podolala. Praca, dziecko i studia-to jest chyba najgorsze. Juz bym sie chyba zabila hehe. Ale ja calkowicie rozumiem jak kobiety chca wyjsc z domu.

nie poszliśmy do szpitala jaka ulga, co prawda zastrzyki do poniedziałku przedłużone i znowu na kontrol. Baaaaaaaaardzo się bałam, mam nadzieję że już teraz będzie tylko lepiej.
Drogie Kobitki używałyście jakiś probiotyków przy antybiotykach??? Koleżanka powiedziała żeby nie wyjałowić organizmu powinno się podać, proponowała biogaię lub dicoflor30.

Candyc każde dziecko inaczej reaguje i wygląda przy kolkach, ale te maleństwa to naprawdę boli, mój miał raz i wzięłam termofor, taki w "ubranku" dziecięcy, położyłam między mnie i niego i przytuliłam i płakał aż mi zasnął tak. A próbować wszystkiego warto, tylko nie warto chyba stosować kilka na raz preparatów. Dłużej niż do 3 miesiąca nie ma podobno kolek ale mam nadzieję że u Zuzi szybciej się skończy. A karmisz piersię czy sztucznie?

tiptiriptip już bliżej niż dalej, wszystkim mamą we wczesnej ciąży zawsze radziłam żeby chodziły w gości ile się da bo potem jest problem, a tobie już radzę wypoczywaj i odprężaj się, nie znasz dnia ani godziny kiedy wkońcu zostaniesz mamuśką. :-) O ja polecam leżaczek, mój mały od 3 tygodnia, kiedy kupiłam dużo leżał w nim i robił sobie w nim drzemki, jakiś czas nie chciał siedzieć a teraz mamy renesans znowu lubi posiedzieć, taki pałąk z zabawkami mu zamontowałam i jada w nim swoje marchewki i jabłuszka.

honey to ja tak mam teraz. w dzien mam dzieci w domu i nianiuje, po poludniu najczesciej ide dawac korki, a w weekend uczelnia. W sumie nie jest tak zle, czasem padam na twarz i mam jedna poprawke, bociezko mi sie zebrac do nauki :/ Ale wole jak sie duzo dzieje, w domu wariuje.

jaimis ja mialam dicoflor przy alergii, fajnie pomogl. Ostatnio bralam antybiotyk,a ze dla siebie nie pomyslalam o oslonce okropnie mi zoladek rozwalil. wzielam dicoflor od Malej i bylo super :) Takze pomaga.

Candy to najlepiej jak honey mowi, idz do lekarza. Przynajmniej sie uspokoisz, a jak cos nie tak to bedziesz mogla jej pomoc. Moja tez glowa krecila i lekarz wlasnie pytal czy sa inne objawy, takie troche jak mowisz. Ale nie ma sie co martwic na zapas, ja juz kilka razy myslalam ze Mloda jest powaznie chora, a wszystko bylo ok.

Dzisiaj bylysmy na szczepieniu - tragedia. Wrzeszczala az jej naczynka popekaly w oczach. Nie wiem jak pojdziemy na bilans dwulatka skoro juz na sam widok lekarza panikuje. Gadalam tez o dodatkowych szczepieniach przed przedszkolem ichyba zrobie pneumokoki i meningokoki - dla wlasnego spokoju. No ale 420zl nie wiem skad wezme...

andrewa88 jak masz chwilę napisz co to ten nebulizator i ile kosztuje, my z małym chodzimy na inhalację i same pielęgniarki mówią że teraz dużo lekarze zaczęli przepisywać inhalacji.

25 egzaminów? Kurczaki niedopieczone dużo, u mnie z kolokwami (choć często kolokwia gorsze niż egzaminy) było kilkanaście i uważałam że przesadzają, mój mózg na koniec tracił wszystkie zwoje, ale ja nie byłam przykładem pilności i nigdy nie lubiłam się uczyć:baffled:

kochama to właśnie taki inhalator do domku...jest wiele rodzaji ja osobiście mam ten
INHALATOR dla dzieci PINGWIN ze smoczkiem smoczek (1451193002) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
i bardzo go sobie chwalę:)jestt też smoczek i za jegp pomocą dziecko odbywa inhalacje...bardzo przydatny sprzęt...nie raz go ykorzystasz a i szybko dziecko poradzi sobie z katarem i kaszelkiem:-)

a i eż polecam Dicoflor30 :)

a studia????mam już dosyć ale co zrobić ehhh:baffled:

Ostatnia edycja:
ja mam inhalator.kupilam za 130 zl i nie zaluje,i naprawde pomaga przy byle katarze przy uzyciu samej soli,
mozna dziewczyny wszystko pogodzic,dzieci,dom szkole prace a jak czlowiek ma wiecej zajec to jest lepiej zorganizowany:-)
dzisiaj z mala bylismy na kinder balu:) swietna zabawa a kubus byl najmlodszy i wszyscy sie swietnie bawili,ale mozna sobie odpoczac naprawde jak sie robi cos innego nic ciagle przebieranie pieluch,przjechalismy po 20 i odwiedzil mnie a... jak dzieci poszly spac,
tak sobie gadalismy i smiejemy sie ze bedziemy jak dzieci w przedszkolu,najpierw sie porandkujemy a potem zobaczymy czy cos z tego wyjdzie czy nie:-)a jutro mamy randke w kinie:)

reklama
CandyC niektóre dzieci mają kolki bo ich organizm potrzebuje czasu aby te jelitka zaczęły normalnie pracować, u mnie kolka była chyba od ryb wędzonej wciągnęłam całą i zaraz mały wył, i nie jem fasoli, kapusty miałam wrażenie że po tym było gorzej. Teoretycznie niby djeta matki nie ma wpływu na dziecko, ale z lekarzami jest tak że teraz mówią że nie a za rok że jednak ma, patrzeć i obserwować. I dużo siły i cierpliwości dla Was obu.

A my dziś z małym czekaliśmy w międzyrejonowej przychodni 2 godziny na zastrzyk, nie spodziewałam się że tyle ludu będzie i przez to kolejny zastrzyk dopiero o 21. Szok żeby z 5 miesięcznym bąblem tyle czekać!!!! Kocham ten kraj z jego służbą zdrowia, cudowną oświatą i wieczną walką z bezrobociem niestety ciągle bezrobocie lepiej walczy niż kolejne rządy :confused:

Do góry