reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Bezsenna z tego co czytalam na forum to niestety Warszawa nie lapie sie na becikowe samorzadowe niestety. Musze sie zglosic po becikowe, bo z tego co czytam to trzeba miec tylko akt urodzenia malego, a mi w USC powiedziano, ze musze miec pierw PESEL. Wogle to kretynizm ze na PESEL czeka sie miesiac. Potem kolejny miesiac na paszport i eh. Wiec dopiero najwczesniej za 2 miesiace wyjade do anglii w odwiedziny, a szkoda bo chcialam jak jeszcze cieplo bedzie.
A tak wogle to po porodzie mam infekcje :/ wczoraj bylam u ginekologa, oczywiscie prywatnie, i wiecie przepisala mi leki ktore jak poszlam do apteki i dowiedzialam sie ile kosztuja, to mi szczeka opadla. Eh. Ale to tyle mojego narzekania.

Mloda wstyd sie przyznac, ale ja tydzien po porodzie wrocilam do palenia, tzn staram sie jak najmniej, ale ja wiedzialam ze tak bedzie. Staram sie jednak palic po karmieniu, by w mleku bylo jak najmniej nikotyny. No niestety, nie dalam rady, tym bardziej ze mialam stresy... Nic mnie nie tlumaczy, ale coz.

Ostatnia edycja:
reklama
Po wykonaniu trzech telefonów dowiedziałem się tyle z Urzędu Miasta, pl. Bankowy 3/5, 00 -142 Warszawa przekierowują do Centrum Pomocy Rodzinie, ul.Rakowiecka 21 a z centrum przekierowują do OPS w poszczególnych dzielnicach Warszawy. Ja dzwoniłem do OPS Warszawa ul. Włókiennicza 54 (WAWER), tel. (0 22) 872-19-03 tam Pani poinformowała mnie że becikowe jest tylko jedno dla wszystkich i że nie ma żadnego innego becikowego.

P.S.
Pl. Bankowy 3/5
00-950 Warszawa
telefon:
0 22-695-69-95
e-mail:
info@mazowieckie.pl
Telefon brakujący na stronie
ja kiedys znalazlam strone o becikowym Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku i stamtad wkleilam info
ooo chyba ta sama strona co wkleila bezssenna.

Ostatnia edycja:
oj nie teraz cisza jak makiem zasial :) Dzieci siedza cicho w drugim pokoju bo moj panicz spi :) takze teraz moge czesciej wchodzic o ile nie przychodza znajomi ktorych teraz nagle pelno :/
Kabaretka ja tez wlasnie zapalilam dzisiaj i sie balam go nakarmic, ale dzwonilam do cioci ktora jest polozna i powiedziala mi ze dla dziecka lepiej jak pale, oczywiscie nic dobrego w tym nie ma ale lepiej w tym sensie ze jak nie pale a mnie ciagnie to jestem zla i wkurzona a dziecko to odczuwa i ze niby lepiej jest palic niz chodzic w rozterce, ale i tak nie wiem co myslec, najlepiej nie palic, ale to takie trudne :(
Czy Panegiryka zalaczyla zdjecia swojej dzidzi ? chetnie zobacze tego maluszka :D

mloda sliczny bobasek :)) gratluje ci jeszcze raz
katerinka raz jescze wszytskiego najlepszego\!:)
bezsenna rodzic mojego ex nastawiali od zawsze zle ea na mnie...wiec nawetnie spodziewam sie po nich zadnego gestu bo bym sie napewno rozczarowała;;/
emej jesli moge cos doradzic to zostan z rodzina..jesli pojedziesz z nim mozesz zostac na lodzie..tu masz srodki do zycia masz zapewniona jakas przyszlosc a tamnie..i tu masz mame ktora cie teraz potrzebuje .
kabaretka Mikolajsliczny:))
a ja dzisiaj jakas bez humorku...ehh czarne mysli mnie dopadaja;/

Anowi Naprawdę tylko jedno becikowe? Dziwne, ze strony wynika inaczej :/ Zresztą jedna z dziewczyn z forum mi pisała, że dostała potrójne...
Młoda Ja jeszcze nie urodziłam, a już myślę o tym, kiedy będę mogła zapalić... Panegiryka jeszcze w szpitalu, więc nie zamieszczała zdjęć córeczki. Twój synek śliczny, taki malutki :) Dobrze, że urodziłaś przede mną :p Jakoś mi łatwiej, jak czytam, że to nie takie straszne, widzę, że wy przeżyłyście, to i ja dam radę ;) Zresztą czemu miałabym nie dać :)
Samasamotna Co się dzieje?

mnie ogarnia czasem ogromny strach przed porodem..ale mysle ze jakos toprzetrwam
bezsenna sama niewiem ..:( dobija mnie ta monotonia . nie robie nic wszytsko mnie meczy najchetniej lezalabym calymmi dniami w lozku na nic nie mam sily :((

Samasamotna Jakbym miała czekać całe wakacje, to też bym się zanudziła chyba... Na szczęście czekam jeszcze tylko do niedzieli, a jak nic nie ruszy, to szpital.
Wypoczywaj póki możesz ;) Widzisz, co piszą dziewczyny. Później już nie będzie czasu ;)
Młoda Ile czasu minęło od przebicia pęcherza do narodzin?

bezsenna no wlasnie ja juz umeram z nudow:( a tu jeszcze caly sierpien . i bedzie coraz gorzej bo wiekszy brzuch ,upały mnie wykanczaja:( noa le trudno jakos tzeba przetrwac

reklama
Samasamotna ja pamietam jak dziewczyny na forum pisaly, ciesz sie ciaza bo potem to tylko ciezka, aczkolwiek mometami niezwykle przyjemna praca. Teraz rozumiem ich slowa, chociaz wtedy mnie irytowaly. Rozumiem, co czujesz bo ja tez w domu siedzialam ostatnie miesiace ciazy, ale czas leci, planuj, czytaj. Polecam ksiazke jezyk niemowlat tracy hogg, naprawde duzo mi pomaga. Zaluje ze nie przeczytalam jej wczesniej.

Bezsenna z tego co wiem samorzadowe zalezy od dzielnicy i miasta. Urzad miasta Warszawy odsyla to do osrodkow pomocy spolecznej, i podobno ciezko. Eh, jutro bede w moim, by zlozyc wniosek to sie dowiem.

Do góry