reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

anowi 82 jak oni potrzebuja dodatkowo nianki to do domu starcow trzeb a ich wyslac ,oczywiscie nie obrazajac nikogo,bo to chyba jedyne wyjscie.
my musimy sie wszytkim zajac i damy rade na pewno:) a oni to takie cioty :-)

to ja sie zbieram bo nie odejde,bede wieczorkiem

Ostatnia edycja:
reklama
kabaretka Mikolaj ma kolki? tak? mojej siostry synek mial. wiem jak trudno jest to zniesc, bo maly placze a nijak mu pomoc. z tego co pamietam jej synkowi pomogl debridat. ale teraz sa pewnie nowsze srodki na kolke. najwazniejsze by choc troche pomogly. jeszcze dwa miesiace i kolki powinny zniknac. miesiac zlecial szybko to i dwa tez zleca :)
bezssenna ja tez nie rozumie zachowania rodzicow ex. przykre to jest. ale na to wplywu nie mam. tak jak napisala katerinka sa rozni ludzie, roznie podchodza. wspolna rzecz widze ze jesli synek jest najwazniejszy dla mamusi i mamusia poza nim nic nie widzi (np zawsze go bronila) to sie nie odzywaja.

mamuski swoja nadopiekunczoscia ze swoich synkow kaleki zyciowe wg mnie zrobily.

Kabaretka No ja jeszcze nie i póki co dalej się nie zapowiada. Jutro znowu ktg. Wczoraj też byłam i wykazało zero skurczy.
U Ciebie już miesiąc? :szok: Ale szybko minęło. Jeszcze niedawno pisałaś, że nie możesz się doczekać, a teraz już miesiąc minął :-) Dziecko chyba faktycznie uczy organizacji, a mi się to przyda, bo zawsze wszystko odkładałam na ostatnią chwilę, przy dziecku będę musiała się ogarnąć.

Bezsenna to ze jego rodzice sie nie odzywaja, to moze dlatego ze on tego nie chce, a nie ukrywajmy pomimo wszystkiego oni sa jego rodzicami wiec beda trzymac jego strone. Tak niestety bywa.

A to zdjecie mojego Mikolaja jak mial juz 3 tyg.

miko11lipiec.jpg

Kabaretka Śliczny :) I wydaje się być większy niż ostatnio ;) A na badaniach wszystko ok? Dobrze się rozwija? Mnie przeraża wizja państwowego pediatry, no ale co zrobić...

kabaretka na duzego chlopaka wyglada!napiszesz ile wazy?
bezssenna wiadomo pediatra pediatrze nie rowny. ale w warszawie i na panstwowym etacie dobry sie znajdzie.

Bezsenna to zrob tak jak ja. Znajdz prywatna klinike gdzie refunduja pediatre z nfz, chociaz powiem szczerze ze ta na ktora trafilam straszna byla, tzn mialam wrazenie ze traktuje mnie z gory. Jutro idziemy do innej. A na razie wszystko ok. Nie wiem tylko co ze szczepionkami robic, one tyle kosztuja... A Mikolaj zmienia sie kazdego dnia. Moje szczescie :)

Anowi jutro mamy wizyte u pediatry. Ponad tydzien temu maly wazyl 3980 g. Wiec jest spory, ale wogle byl dobrze zbudowanym chlopcem.

Kabaretka A zgłaszałaś się już po becikowe? Myślę, że najlepiej te pieniądze przeznaczyć m.in na szczepienia. To jest ta strona o której Ci mówiłam:
Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku
I z tego wychodzi, że przysługuje nam również becikowe samorządowe. Tylko nie wiem jak się po to zgłosić. Chyba trzeba będzie zadzwonić i się dopytać.
A, i zastanawiam się jeszcze nad tym trzecim becikowym. Bo ja mieszkam z mamą i nadal nie wiem, czy się liczę jako osobna rodzina z Kubulkiem. Jeśli nie, to dochód mojej mamy jest za duży żeby dostać to becikowe. Ale jeśli się liczę osobno, to wiadomo, że nie mam żadnych dochodów i wtedy może dostanę też to becikowe.Ty mieszkasz sama, więc powinnaś dostać i to trzecie becikowe ;)

Ostatnia edycja:
Hej dziekuje za gratulacje :) Sam porod nie byl zly, byla przy mnie caly czas pani pielegniarka, ktora swietnie odgrywala swoja role :) jak tylko szedl skurcz i "troszke" bolalo, ta zaraz stala obok i lapala mnie za reke rozmawiajac ze mna, zebym skupila sie na rozmowie a nie na bolu, takze swietnie wspominam porod :) Maluszek w brzuszku mial krzywo ustawiona stope dlatego teraz musimy isc do ortopedy zeby cos z tym zrobil, narazie masuje, moze to cos da. Wiecie co ? Latwo bylo rzucic palenie w ciazy, ale jak wyszlam ze szpitala i zobaczylam kobiete palaca to tak jakby dziecku zabawke zabrali :( strasznie mnie ciagnie teraz do tych fajek :( za godzine beda rodzice mojego ex, ciekawe czy sie dogadamy jakos, z jego matka gadalam przez tel wczoraj to wydawala sie byc bardzo mila ale zobaczymy jak dlugo :) a poza tym to nie wiem juz co moge jesc a czego nie, w necie wyszukalam ze wszystko mozna, inni mowia ze mleka nie wolno pic inni ze smazone mozna a inni ze nie, no i juz sama nie wiem :) wrzuce zdjecie mojego szkrabika :D na jednym widac ze nie lubi niedrapek :)
Bezsenna teraz na Ciebie czekamy :) nie doczytalam sie ze Panegiryka urodzila, ale fajnie ze w tym samym dniu :) chociaz jak ja juz mialam dosyc szpitala to Ona dopiero tam wjechala :)
Panegiryka GRATULACJE!!!

Załączniki

• DSC00009.jpg
    DSC00009.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC00012.jpg
    DSC00012.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 37
reklama
becikowe samorzadowe dostaje sie od prezydenta. w rzeszowie to dziala tak ze becikowe samorzadowe wyplaca mops. mieszkasz w ktorejs dzielnicy warszawy i tam bedzie odzial mopsu, musialabys sie tam przejsc i zapytac.

Do góry