reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

ale sie dzis wyspalam, az nieladnie bo o 12jadlam sniadanie. ale co tam jeszcze moge spac do poludnia :)
katerinka najlepsze zyczenia z okazji urodzin!
bezssenna ale Kubusiowi dobrze w twoim brzuszku
emejj przykro mi ze sie poraz drugi rozczarowalas postawa zachowaniem bylego. to tylko potwierdza fakt ze potrafi pieknie mowic ale juz nie potrafi tego przelozyc na czyny.wg mnie gdyby kochal gdyby mu zalezalo na Was poprostu bylby z Toba. moj tez pieknie mowil o slubie. ale slub nie daje zadnej gwarancji ze on bedzie odpowiedzialny, ze kolejny raz nie zawiedzie.
ja tez slyszalam ze przeginam i o co mi wogole chodzi. jego matka tez namawiala go zeby ze mna nie byl. a jakich przykrych rzeczy sie od jego matki nasluchalam. a on pozwalal jej na takie zachowanie. ja powiedzialam dosc nie pozwole by moje zycie wygladalo jakbym byla szmata do podlogi.
Taka sytuacja jest sama w sobie ciezka, a jeszcze piszesz ze Mama choruje. ale dasz rade, jakos to poukladasz. masz rodzine, ktora Cie wspiera. masz gdzie mieszkac. masz za co zyc. a to juz bardzo duzo.
mi troche zajelo zanim dotarlo do mnie ze ex to cham ze nas olal. boli to bardzo. ale gorzej chyba boli jak sie ma niepotrzebna nadzieje ze on sie zmieni, ze zmadrzeje.

reklama
Emejj Chodziło mi o to, że prędzej sobie sama wszystko poukładasz niż z nim. Bo do tej pory Cię tylko rozczarował i przez niego płaczesz. Wcześniej w Twoich postach było już trochę więcej siły i nadziei, a teraz wszystko zaczęło się od początku i to przez niego.
Anowi Z tego wszystkiego, to mi się dziś przyśnili rodzicie ex :/ On na szczęście nie.

bezssenna to sie porobilo!tyle sie gada o nich, i ty zreszta pewnie myslisz duzo jak to bedzie. ciekawe jaki to byl sen?pozytywny negatywny?
mi sie jeszcze jego rodzice nie snili. on tak. myslalam ze jak mi sie przysni to moze bedzie mi smutno czy zle. ale jakos nie,

Anowi Śniło mi się, że przyszli do mnie. Nie wiem, czy mieli dobre, czy złe zamiary. Matka ex zawsze go broniła. Jego ojciec mnie lubił, więc tym bardziej wydaje mi się dziwne, że teraz się nie odzywa.A sen miałam taki, bo ex mnie już nie obchodzi, bardziej myślę o jego rodzicach. Czemu postępują tak, a nie inaczej.. .To przykre, bo przecież to, że nie wyszło mi i exowi nie oznacza, że oni mają się wypiąć na wnuka...

emejj to bylo do przewidzenia,daj sobie z nim spokoj dziewczyno poki mozesz.uwierz mi latwiej bedzie ci teraz odejsc niz jak bedzie malenstwo,
bezsenna ja to nie raz mam takie sny ze az strach.

a dziekuje za zyczenia tak wogóle,mam dzisiaj zajebisty chumor i zaden glupi dziad mi go nie zepsuje.!!!:-):-):-):-):-):-):-)wrocilam wlasnie od fryzjera ,ubralam kiecke i nie dlugo wychodze z psiapsiolka do jakiejs knajpy:)
i jestem najszczesliwsza kobieta bo czekam na mojego jedynego kochanego faceta KUBUSIA:)) :-)

Katerinka Ja miałam na początku taki pomysł, żeby poczekać do lipca i zobaczyć jak ex się będzie zachowywał względem mnie i dziecka i w razie czego dopiero wtedy odejść. Na szczęście się opamiętałam i odeszłam w styczniu. Tak samo jak Ty twierdzę, że potem jest jeszcze trudniej, a tak to już się przyzwyczaiłam do tego, że muszę radzić sobie sama i na nic nie liczyć względem tego dupka.
Widzę, że faktycznie masz super humor :) Tak trzymać :) Tylko nie przesadzaj w tej knajpie ;)

katerinka fajniutko ze masz dobry humorek, ze sie nie dajesz! milego swietowania zycze
facet od poczatku powinien stanac na wysokosci zadania. wg mnie jak raz zawali to raczej zawali drugi raz. lepiej sobie ukladac wszystko samemu a nie czekac niewiadomo ile na to ze on zmadrzeje dojrzeje itp itd. jedno dziecko urodze i temu dziecku trzeba bedzie poswiecic cala uwage. facet powinien pomoc a nie ze ja mam jeszcze jego nianczyc chuchac dmuchac i bac sie co mu strzeli do lba, czy znow nie zawiedzie. niech mamusia go nianczy ja nie mam ochoty.
bezssenna matka mojego exa tez bronila (ale relacje matki i exa sa bardzo dziwne dla mnie wrecz chore). ojciec do mnie nic nie mial. ale niewiem moze chcial miec w domu spokoj i sie nie wtracal w to. ja jak na razie mam ogromny zal szczegolnie do matki ex ze tak a nie inaczej sie zachowywala. i nie chce by Malutka ja znala.
moze jak Kubus sie urodzi, to ich zachowanie sie zmieni?i beda sami zabiegali o kontakt z wnukiem?

Ostatnia edycja:
Anowi Jeśli chodzi o nich, to nawet nie mam na myśli kasy, ale dziwi mnie jak można przez tyle miesięcy nie zaproponować pomocy, nie kupić nawet głupiej grzechotki czy śpiochów dla dziecka :/

bezsenna rodzicami sie nie przejmuj poki co,moze jak zobacza to im sie odwidzi a jesli nie to nie warto sobie niby glowy zaprzatac,corci babcie ex to nawet jej tak chyb anie mozna nazwac bo na palcach policze ile razy ja miala.dziecko od niej czekolady nie dostalo.bo zawsze synus bym wazniejszy.
a tu widzisz kubusia jeszcze nie ma i dziadki na wysokosci zadania staja:) nie ma co robic na sile bo wtedy jest odwrotny skutek,
anowi dzisiaj sobie przyzeklam ze wiecej przez tego pana nie uronie lezki wiec jak bede miec dola albo cos to prosze mnie prostowac,a mama zyczy szczescia i tego jedynego ksiecia:)

ja dzisiaj mam tyle energi pozytywej ze szok.ale chyba sie nalezy,co do knajpy po prostu male swieto:) dzwonili do mnie z knajpy gdzie co roku wyprawaialam urodzinki i pytali czy stoliki przyszykowac i muzyke,co roku bylo chucznie,a teraz ze wzgledu na kubusia spokojnie,wiec odwiedze po prostu stare smieci:) a za rok damy czadu :-) i wtedy wytancze sie za wszytskie czasy

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny wczoraj mielismy ciezki dzien z malym, byl bardzo marudny, wiec caly czas na rekach i na spacerkach, wiec o 21 padlam. Na szczescie moja mama zostala u mnie i zajela sie wieczorem malym. A dzisiaj moj aniolek spal do 10.30 i teraz znowu spi juz od 2 godz. Dzieki temu mialam czas na posprzatanie, popranie, prasowanie i jeszcze siebie ogarnelam. Wow, jestem z siebie taka dumna. A Mikolaj juz w piatek miesiac skonczy, ten czas tak szybko leci.

Bezsenna ty jeszcze nie urodzilas :p

Mloda GRATULACJE

Katerinka wszystkiego naj z okazji urodzin. Mam nadzieje ze bedziesz miala udany dzien.

Milkada a jak tam ty sie czujesz? Co porabiasz, poza opieka? Jestes szczesliwa mamusia, a jak w nocy Kubus?

Obiecuje ze jeszcze dzisiaj wstawie zdjecia malego :)

Do góry