reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
o moj Boze Gjoasia przeciez takie rzeczy to sie na filmach oglada a nie w zyciu! :angry:Jakbym byla na Twoim miejscu to pewnie bym ta kobiete wymiotla, o ile bym nie zasnela tak jak Ty :) Nie rozumiem tego, czy one mysla, ze jak kobieta poroni to dla niej jakies fantastyczne przezycie? ze w koncu pozbyla sie balastu?:angry: I one jeszcze chca wiecej zarabiac? Za co ? Chyba nie za takie traktowanie pacjentek!:angry: Przykro mi z Twojego powodu, ale zawsze tlumacze takie sytuacje, ze Bog wie co robi, szkoda, ze takie przypadki sie zdarzaja, ale coz, widocznie tak mialo byc :-(

Abeja Niestety nie wiem, jak z Milkadą, ale podejrzewam, że już urodziła ;)
Abundzu Ja w ciąży słucham tego, co zawsze. Wiem, ze nie powinnam, ale jakoś nie mogę się przestawić. Na pewno od rocka czy metalu lepsza jest spokojna muzyka, ale ja już nic nie poradzę, że lubię mocniejsze brzmienia ;)

hahaha Asuzana chlopak mial szczescia wiecej niz rozumu :) Z drugiej strony pewnie mu sie glupio zrobilo, ze rodzina w kosciele, a on dowiaduje sie ze dziecko do chrztu idzie :)

mloda1- wspolczuje ci to straszne co musialas przezyc. hm chyba zostanie wiktoria:)) ladne imie;-)
asuzana he heehe dobre;D ja mojego nawet nie mam zamiaru prosic na chrzciny .

samasamotna jesli mozesz napisz czy odpoczynek ci pomogl?a bolal cie brzuch jak? twardnial ci?
pogoda tez w ustrzykach okropna, bardziej pasuje na wrzesien a nie na czerwiec. ale moze potem sie odmieni i jesienia bedziemy mogly z naszymi maluszkamy dlugo spacerowac :) ten krem fissan tez kosztuje ok 30zl kupilam go w aptece. fakt innego nie stosowalam ale z tego jestem bardzo zadowolona
z tego co ja na ten moment wiem, w jednym pozwie mozna zawrzec wiele rzeczy. niewiem czy wiesz ale w usc jak bedziesz rejestrowac maluszka sa dwa wyjscia (na tyle ile ja wiem) przyjdziesz z ojcem dziecka i zarejestrujecie go razem (bo nie jestescie malzenstwem i ty musisz wyrazic zgode na wpisanie ojca dziecka ze to ten akurat facet)albo wpisac ze ojciec nieznany. moj ex nas jak do tej pory olewa, takze niewierze by zmienilo sie tym bardziej ze chce by moje dziecko nosilo moje nazwisko i imie ktore jemu sie nie podoba. ja zrobie tak ze w usc zarejestruje maluszka a jako ojca wpissze imie exa i reszte bede zalatwiac w sadzie.
czytalam w necie wzory pozwow o alimenty i zazwyczaj w jednym pozwie bylo ujete kilka spraw np alimenty wyprawka wladza rodzicielska. jak jest w praktyce jeszcze niewiem/oby tak bylo by na jednej rozprawie mozna bylo zalatwic kilka spraw. ja na rozprawy bede jezdzic do leska. ale testy dna najblizej robia w rzeszowie i chyba w krosnie. takze zobacze gdzie sad mnie skieruje. i ojciec dziecka placi za te badania i ma ci zwrocic koszty podrozy do (ja mam 120 km do rz)

Samasamotna- przezycie nie mile ale mialam wsparcie chlopaka ktory mnie zdradzil i zostawil po 5 miesiacach, no coz, czas leczy rany, jak to mowia :)
Ja sie zastanawiam co z tym chrztem, bo nie wiem czy moj ex ma byc czy nie, on chce zeby chrzestna byla jego siostra, ktora widzialam 2 razy :) W sumie nie mam z nim zlych kontaktow, czasem pisze jakies bzdury tak jak z ta Holandia :) szkoda tylko ze lozeczko kupuje 2 miesiace :) widocznie nie ma takiego, ktore pasowaloby Nikosiowi, bo moj ex przeciez doskonale wie co Nikos lubi a czego nie :) Z drugiej strony wolalabym zeby go nie bylo przy chrzcie, nie nawidze jak mowi do mnie ze to jego syneczek :angry: szlag mnie trafia jak to slysze, bo teraz przykladny ojciec a jeszcze wczoraj nie chcial miec z nami nic do czynienia! :angry: ide cos zjesc bo az zglodnialam przez niego :)

anowi82 odpoczynku ostanio to ja mam az za duzo:D dzisiaj mnie brzusch bolal bo sie zdenerwowalam . a tak to mnie nie boli chybaze kopniaczki malej:D wazy niecale 900 g a jak kopnie czasem to szok;D malenka bedzie musiala zarejestrowac w usc moja mama poniewaz nie jestem pelnoletnia. a w nazwisku ojca wpisze mojego ex . bo nieznany ojciec nie jest :p a pozniej zrobie dna mozna chyba tak prawda??? bo on dziecka bez dna nie uzna. ;/ no to fajnie by bylo jak by mozna te dwie sprawy naraz. musze sie ytroche podowiadywac jak o jest bo narazi ejestem troche zielona
no to moj ex sie chyba nie wyplaci:D koszty rozprawy +dna+alimenty+wyprawka :D:D;D:D
dzieki dziewczyny zostaje wiktoria jak narazie:)
a na drugie bedzie Anna:)

reklama
anowi82 ... a w nazwisku ojca wpisze mojego ex . bo nieznany ojciec nie jest :p a pozniej zrobie dna mozna chyba tak prawda??? bo on dziecka bez dna nie uzna. ;/ no to fajnie by bylo jak by mozna te dwie sprawy naraz. musze sie ytroche podowiadywac jak o jest bo narazi ejestem troche zielona
No chyba właśnie nie będziesz mogła podać jego nazwiska tylko samo imię. Mogłoby tak być gdyby on poszedł tam razem z Tobą a tak dopiero jak mu udowodnisz ojcostwo to będzie widniało jego nazwisko. Ja na poczatku wpisałam córci swoje nazwisko jako nazwisko ojca i dopiero po sprawie w sądzie wymieniłam akt urodzenia. Córcia nosi moje nazwisko ale w akcie urodzenia jest już nazwisko jej ojca. Na tej jednej sprawie możesz próbować załatwić kilka rzeczy.

Ostatnia edycja:
Do góry