reklama
asuzana
Fanka BB :)
Cześć Mamusie :-) oj szalejecie z tym pisaniem szalejecie :-)
ja własnie w niedzielę będę chrzciła swoją Paulisię i z księdzem też nie było problemu. Pytał tylko dlaczego córeczka ma inne nazwisko niż jej ojciec więc powiedziałam że sama wychowuję dzieci i muszę tych spraw dopilonwac w pojedynkę ... no i że bardzo mi zależy. Także musze ten tydzień doprowadzić mieszkanko do porzadku bo w niedzielę pełna chata ludzi będzie. Kupiłam córci taką słodką białą sukienieczkę ale że była za biała to podoszywałam jeszcze takie małe ozdobne różowe kwiatuszki i już nie mogę się doczekac kiedy ją w to ubiorę :-) Też nie jestem zagorzałą katoliczką i mało praktykuję ale u dzieci takich spraw pilnuję ... kiedyś same zadecydują o sobie a teraz to moja rola :-)
ja własnie w niedzielę będę chrzciła swoją Paulisię i z księdzem też nie było problemu. Pytał tylko dlaczego córeczka ma inne nazwisko niż jej ojciec więc powiedziałam że sama wychowuję dzieci i muszę tych spraw dopilonwac w pojedynkę ... no i że bardzo mi zależy. Także musze ten tydzień doprowadzić mieszkanko do porzadku bo w niedzielę pełna chata ludzi będzie. Kupiłam córci taką słodką białą sukienieczkę ale że była za biała to podoszywałam jeszcze takie małe ozdobne różowe kwiatuszki i już nie mogę się doczekac kiedy ją w to ubiorę :-) Też nie jestem zagorzałą katoliczką i mało praktykuję ale u dzieci takich spraw pilnuję ... kiedyś same zadecydują o sobie a teraz to moja rola :-)
Moja corcia nazywa sie Wiktoria ;-)
Gjoasia- porod mialam wywolywany dlatego ze Wiki miala wade wrodzona, ktora powinna byc wykryta do 3 miesiaca ciazy, jednak u mnie wykryli ja w 29 tc, na USG chodzilam do przychodni bo nie bylo mnie stac na prywatne, a tam wiadomo maja gorszy sprzet, dlatego teraz chodze prywatnie zeby nie bylo niespodzianek takich jak wtedy chociaz moja ciocia ktora rodzila w zeszlym roku chodzila do dr. Preisa ( za wizyte bierze teraz 300 zl), a ten jej mowil przez prawie cala ciaze ze dziecko nie ma raczki :/ a okazalo sie ze Antos wielki, silny i zdrowy sie urodzil i co szokujace, ma dwie raczki :-) kto by pomyslal ?
Do dr. Zinkiewicza chodze na USG, swietny lekarz, polecam kazdemu, bo wczesniej polecila mi kuzynka innego w Gdansku Głownym, ale tamten tylko pomrukiwal, a dr. Zinkiewicz tak mi wszystko ladnie opisal, ze jakbym miala komus zrobic USG to juz bym wszystko dokladnie wiedziala, a na dodatek przy kazdej wizycie dostaje od niego minimum 10 zdjec od innych dostawalam gora 2, a od pewnej kobiety, ktora zastepowala Zinkiewicza jak byl na urlopie dostalam 1 Ja nie oczekuje ze mi pielegniarki dziecko wezma zebym sie wyspala, nie nie, ja chce miec malego zaraz po porodzie niech go nawet nie mierza i nie waza, niech go daja od razu do mnie
Gjoasia- porod mialam wywolywany dlatego ze Wiki miala wade wrodzona, ktora powinna byc wykryta do 3 miesiaca ciazy, jednak u mnie wykryli ja w 29 tc, na USG chodzilam do przychodni bo nie bylo mnie stac na prywatne, a tam wiadomo maja gorszy sprzet, dlatego teraz chodze prywatnie zeby nie bylo niespodzianek takich jak wtedy chociaz moja ciocia ktora rodzila w zeszlym roku chodzila do dr. Preisa ( za wizyte bierze teraz 300 zl), a ten jej mowil przez prawie cala ciaze ze dziecko nie ma raczki :/ a okazalo sie ze Antos wielki, silny i zdrowy sie urodzil i co szokujace, ma dwie raczki :-) kto by pomyslal ?
Do dr. Zinkiewicza chodze na USG, swietny lekarz, polecam kazdemu, bo wczesniej polecila mi kuzynka innego w Gdansku Głownym, ale tamten tylko pomrukiwal, a dr. Zinkiewicz tak mi wszystko ladnie opisal, ze jakbym miala komus zrobic USG to juz bym wszystko dokladnie wiedziala, a na dodatek przy kazdej wizycie dostaje od niego minimum 10 zdjec od innych dostawalam gora 2, a od pewnej kobiety, ktora zastepowala Zinkiewicza jak byl na urlopie dostalam 1 Ja nie oczekuje ze mi pielegniarki dziecko wezma zebym sie wyspala, nie nie, ja chce miec malego zaraz po porodzie niech go nawet nie mierza i nie waza, niech go daja od razu do mnie
asuzana tez wychodze z takiego zalozenia. A decyzje definitywnie podjelam o chrzcie kiedy pomyslalam, ze gdyby niedajboze cos sie stalo mojemu synkowi a on by byl nieochrzczony to bym sobie chyba tego nie darowala. Nie wiem czemu, ale ja zawsze podejmujac jakies decyzje rozwazam tez najgorszy scenariusz - chyba powinnam sie leczyc, pesymistka
katerinka111
a ja wlasnie wrocilam ,kupilam dzisiaj wozek taki jak chcialam a tatus za niego odda.mi zostawia zakupy to jeszcze tego pozałuje.
ja uzywam tej serii Perfecta mama i jestem zadowolona nie mam uczuleia i wogóle.
najbardziej narzekam na ból piersi:0 cos okropnego.a ich rozmiar po prostu szok
ale dla mojego malenstwa sie poswiece)
teraz mam gosci bede potem
ja uzywam tej serii Perfecta mama i jestem zadowolona nie mam uczuleia i wogóle.
najbardziej narzekam na ból piersi:0 cos okropnego.a ich rozmiar po prostu szok
ale dla mojego malenstwa sie poswiece)
teraz mam gosci bede potem
mloda1 przykro mi, ze musialas placic takie przezycie za blad lekarski bo tylko taka nazwa przychodzi mi do glowy. Co do szpitala to ja sie spotkalam z fajnym przypadkiem jak poronilam w tamtym roku. Stalo sie to w moje urodziny z samego rana, wiec pomyslalm ze Bog musi mnie bardzo kochac dajac taki prezent, no ale w szpitalu na sali zabiegowej jak dostalam znieczulenie to anestezjolog zapytala sie mnie o moj pesel wiec dyktuje a ona na to " ma pani dzisiaj urodziny - wszystkiego najlepszego" i walnela mnie w ramie. Uwierzcie mi, ze jakbym nie zasnela to bym oddala jej w twarz. Pozniej obudzilam sie po wszystkim na sali z kobietami w ciazy, ktore robily sobie KTG. Mowie Wam katorga. Takie przypadki powinny byc w jakims regulaminie czy statucioe szpitala opisane. Tylko stryczek takim dziewczynom przy lozku zostawic i niech sobie krzywde robia skoro takie podejscie maja!!!
asuzana
asuzana tez wychodze z takiego zalozenia. A decyzje definitywnie podjelam o chrzcie kiedy pomyslalam, ze gdyby niedajboze cos sie stalo mojemu synkowi a on by byl nieochrzczony to bym sobie chyba tego nie darowala. Nie wiem czemu, ale ja zawsze podejmujac jakies decyzje rozwazam tez najgorszy scenariusz - chyba powinnam sie leczyc, pesymistka
Ja też o tym myslę więc się nie przejmuj :-) zrobiłabym to wcześniej ale czekałam na sprawę w sadzie o ustalenie ojcostwa bo nie chcialam potem wszędzie chodzić i zmieniać dane ojca. Teraz już po sprawie a w papierkach porzadek .... i to lubię :-)
asuzana
magdalena83 faktycznie dawno Cię tu nie było. Jak się chowa Twója córeczka, z opisu widzę że też rośnie Ci jak na drożdżach, Moja Paulisia też już waży ok 7 kg ale dokładnie dowiem się w czwartek bo idę na kolejne szczepienie, do tego już mi intensywnie zabkuje i nie wiem jak jej pomóc bo dzisiaj cały dzień strasznie płakala i gryzła wszystko okropnie :-( lekarka dała jakeś czopki na uspokojenie i smaruję dziąsełka żelem ale niewiele to pomaga. Odzywaj się czasem i pochwal koniecznie swoją kruszynką :-)Witam wszystkie nowe i obecne mamusie
dawno mnie tutaj nie było moja mała nie daje mi wejśc na kompa za kazdym razem jak chce zaczac pisac to ona sie budzi ciekawe czemu
U nas wszystko oki mała wazy juz 7 kg i ma juz 3 miesiace i 11 dni rosnie jak na drozdzach
5 lipca mamy chrzciny i nie było problemu w kościele ksiedzu powiedziałam prawde ze nie mam kontaktu z ojcem dziecka i spoko.
Powiem wam,że jak bedziecie miały swoje małe istotki juz przy sobie to nie bedzie myślały o byłych facetach,ja wogóle o nim nie mysle wymazałam go jak narazie z pamieci
oki napisze potem bo mała gwiazdka sie obudziła
gjoasia ojciec mojej pierwszej córeczki widział ją tylko raz w zyciu. Ale jak ją chrzciłam to wyobraź sobie że też miał przez przypadek chrzciny u swojej rodziny i to dokładnie w tym samym kosciele i w tym samym dniu więc przez przypadek załapał się na chrzciny swojego dziecka )))
reklama
Podziel się: