reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

mnie narazie rozstepy omijaja. ale moze dlatego ze jak narazie waze mniej niz przed ciaza. i malutko przybieram na wadze(w ciazy bedac schudlam ok 4-5kilo i jeszcze tego nie nadrobilam) ale profilaktycznie smaruje sie kremem fissan, dosc drogi (przynajmniej dla mnie). obawialam sie o piersi bo wg mnie urosly szybko i duzo. ale smaruje je i jak narazie niema.
mi jak narazie zaczyna sie dluzyc druga polowa ciazy, a to dlatego ze mam zalecone lezec nie przemeczac sie. wiec dzialka i grzadki odpada (normalnie jak nigdy zaszalalam i zasadzilam warzywkami dzialke dla mojego maluszka, ale czy z tego bedzie korzystac to niewiem). wielkie sprzatanie tez. wiec komp spacerek i lezenie. ale dla dzidziusia sie oszczedzam

reklama
samasamotna dziewczyny po wczorajszym maratonie odpoczywaja, moze wieczorem zagladna?
bezssenna przyznaje Ci racje nie ma co sie zadreczac jak i co bedzie w sadzie. wiadomo ze bedzie trudno, na to trzeba byc przygotowanym. niewiemy co wymysla nasi exowie, jaki nam sie trafi sedzia. ale napewno sobie poradzimy

anowi82 ja tez mialam w 21 tygodniu zalecone duuzo odpoczynku. niestety musialam chodzic do szkoly ,mialam praktyki w hotelu na ktore tez musialam chodzic ale odpoczywalam ile sie dalo,poniewaz zaczela mi sie skracac szyjka macicy i brzuch mnie bolał. treaz od gin nie kazala mi duzoodpoczywac ale poprstu nie mam sil nigdzie chodzic jeszcze na taka pogode;/ wiec wiekszosc czasu spedzam w lozeczku i przed komp. a mozesz ppowiedziec gdzie kupilas ten krem i ile kosztował ? ten ktorego uzywam tez jest bardzo dobry i w miare tani <niecale 30 zł> ale konczy mi sie i moze sprbowalabym czegos innego;] ale polecam wam dziewczyny ten kremik super jest <perfecta mama ,intemsywny preparat na rozstepy czy cos w tym styly ,niebieska tubka>

ja też się trochę smarowałam tym fissan ale szybko przestałam bo leniwa ze mnie bestia i jakoś nigdy nie przywiązywałam do wyglądu dużo uwagi :tak: i rozstępy mam na piersiach, udach i po bokach i na całej pupie właściwie. Ale tak po półtora roku to prawie ich już w ogóle widać nie było ;-) a aspirant też mówi ,że nie widzi ale nie wiem czy tylko tak mówi żeby mi nie było przykro :tak: ... ech, zreszta tam przez pierwszy okres po porodzie to sie bardziej martwiłam tym jak wyglada moj brzuch, a po tym jak przestalam karmic piersia to ich wygladem.. bo wygladały jakbym miała ponad 40 lat.. jakieś takie sflaczałe, miekkie, rozciagniete, pomarszczone i na dodatek małe aaa fee :tak:. Ale póki co to się wyrobiły i teraz poza tym ,ze jak dla mnie to sa mniejsze niz przed ciaza to nawet całkiem miło dla oka sie prezentują :-D
Okey dziewczyny zmykam po mojego małego dzikusa :) wreszcie się do kogoś poprzytulam hiehie :tak:

ja tez uzywam kremu przeciw rozstepom Fissan :) jest bardzo dobry, do tego wieczorem smaruje sie oliwka, narazie nie mam zadnych rozstepow, ale moze dlatego ze brzuszek nie jest az tak bardzo duzy :) zobaczymy po porodzie czy dalej bedzie taki ladny ;-) juz sie nie moge doczekac porodu, ostatnie miesiace strasznie sie dluza, jestem na zwolnieniu lekarskim od stycznia, ale wczesniej mialam co robic a teraz tylko krece sie po mieszkaniu :) Poza tym wyszlam tylko na chwile ugotowac obiad a tu znowu tyle do czytania :) musze czesciej zagladac :)
Samasamotna szkoda ze Twoj ex sie nie przyznaje, mam nadzieje ze szybko Ci mina te rozprawy sadowe, slyszalam ze sedziowie sa przewaznie po stronie matki, a facet czy ma 16 czy 70 lat ma 2 rece i moze pracowac, bo jesli byl przy poczeciu to chyba wiedzial co robi :)

Dziewczyny zlitujcie sie, wylogowałam sie wczoraj po 22 i mielam chyba z 10 stron do przeczytania. Odpowiem z mojej strony na pytania:
1. chrzciny - Piotra chrzcilam jak bylam w trakcie rozwodu to ksiadz sie nie pytal nawet gdzoe jest tata:)), zalatwilam to na mszy wieczornej w tygodniu
2. rozstepy mam tylko na piersiach, ale to pozostalosc po pierwszej ciazy. teraz smaruje sie jak mi sie przypomni, ale na razie nie widze nic nowego na ciele:). kiedys uzywalam Mustelle, ale nie dosc, ze cholernie droga (ponad 100zł) to jeszcze nic nie warta, wiec jak beda chcieli Was naciagac, a Wy w przyplywie litosci dla swojego ciala bedzieice chcialy ja wyprobowac to ie robcie tego. teraz mam balsam do ciala Ziaja i od czasu do czasu nakladam i nic sie nie robi

mloda1 mi tez sie strasznie dluzy czas;D niuewiem jak wytrzymam jeszcze ponad 2 mies :( jatez mam wlasnie brzuszek mały jak narazie. a co do exa to brak slow ale mam nadzieje ze trafie na spoko sedzie i jakos to bedzie
gjoasia mi tez sie wydaje ze te drozdze kremy nie sa wcale niewiadomo jak lepsze te tansze tezmoga byc bardzo dobre.
ja staram sie smarowac 2 razy dziennieale czasem mi sienie chce ;] brzuch mnie swedzi czasem straszniee ale mam nadzieje ze juz mi sie rozstepy nie beda bardzo robic..:)

heh e no faktycznie tempo mamy niezle;DD

anowi Ja miałam takie tygodnie, że nie mogłam spać, bo nie wiedziałam o czym myśleć. Ciągle rozmyślałam, co powiem exowi, jak mu dosram... To nie miało sensu, bo tylko mi nie dawało spokoju, a przecież w ciąży tego spokoju potrzeba.
samsamotna Ja też niczym nie smaruję, podobnie jak Abundzu nie przywiązuję takiej wagi do wyglądu. A teraz to już szczególnie nie prędko jakiś facet mnie nagą zobaczy :) Zresztą słyszałam, że to genetyczne, a u mnie i mama i babcia mają rozstępy i taka samą figurę jak ja, więc natury nie przechytrzę.

reklama
bezsenna znajdziesz kogos szybciej niz ci sie wydaje nie martw sie ;] ja tez codziennie przed zasnieciem mysle sobie jak to bedzie..mysle o exie..to jest nienormalne wiem ze nic tym nie zmienie a tylko sie zadreczam glupimi myslami;/
mam dosc tej pogody. a jak tam u was tez pada??

Do góry