reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
cukiereczek tatus malej bronil sie w sadzie ze nie ma pracy,muis utrzymac rodzine swoja i takie tam i mimo ze na mnie tej suchej nitki sedzina nie zostwaila powi,mu ze to on jest ojcem i tu mogl miec swoja rodzine i nie ma co siedziec w domku a jak mu ciezko to ma isc do urzedu pracy,wiec wiesz dala 200zl ale zawsze cos,zreszta zawsze mozna podwyzszyc
a co do skory moze sprobuj oillan jest takim tanszym preparatem do kapieli i fajnie natluszcza,moze to pomoze,jesli chodzi o mleko i lekarz ci nie chce dac to ni zdzialasz nic,
mloda ja nwet nie mam zamiaru cycka wyciagac w taki mroz,a ze sciagnieciem moge miec proble,bo w domu maly je i na zawolanie mleczko leci a sciagalam raz i nie wiele tego bylo,wiec awaryjnie wezme smoczka i mysle ze beda sie streszczac
carla no wychodz piki mozesz,bo naprawde nie raz trudno do sklepu wyjsc a o wieczorach nie wspomne,chociaz ja jestem nie raz taka zmeczona ze nawet by mi sie ubrac nie chcialo a co dopiero wyjsc,przyzywczaiam sie do kompoa wieczorem i zawsze fajnie z kim pogadac chociaz wirt,
orchidea GRATULACJE
gjoasia to masz kawal chlopa,co do lekarzy to juz sie nie wypowiem,moj tak nie raz swiszczal to mi powiedzila lekarka ze moze byc ze ja przez kapturki karmie i moze by sie udalo bez,ale co bez kapturka maly nie umie dobrze chwycic,brodawki nie wychodza mimo ze tyle ciagnie,to co mam zrobic,a ja chce karmic i tak sie zamyka to kolo;

Ostatnia edycja:
Orchidea Gratuluję :happy2:
Kasia Wiesz coś więcej co u nich?
Gjoasia Nie chcę być chamska, ale czy to nie od tego, że paliłaś w ciąży?

Ostatnia edycja:

no to, sorki, ze tak napisze, ale akurat bylas chamska w stosunku do Gjoasi:wściekła/y: - bo astma oskrzelowa u tak malych dzieci nie jest wynikiem palenia - poczytaj sobie troszke chociaz; niestety jest to objaw alergii:-(

Orchidea - moje gratulacje - nastepny kochany szkrabik na naszym forum:-)

Mamusie - dzieki za zyczonka; czas strasznie szybko leci, az za szybko;:tak:

Cukiereczek - ja tez uzywam oillan - i tanszy i wedlug mnie lepszy od oilatum;
a jesli pediatra nie chce ci przepisac mleczka specjalnego, a wszystkie objawy wskazuja na alergie, to idz do alergologa - nawet na pierwsza wizyte prywatnie; da ci zaswiadczenie, ze dziecko potrzebuje takie i takie mleczko i potem nie bedziesz miala problemu z recepta; a zielone kupki tez bywaja przy sztucznych mleczka, ze wzgledu na zawartosc zelaza:tak:; wazne zeby sluzu nie bylo i nie byly cuchnace;
bedzie dobrze;

wiecej jakos dzisiaj nie jestem w stanie napisac:-(

dlatego, wszystkim Mamusiom - duzo wytrwalosci na drodze ku macierzynstwu i w macierzynstwie, oby bylo lajtowo:-)

Kochana, wiem tyle, że oboje czują sie dobrze, jakaś godzinkę temu mały słodko spał. Celinka rodziła od 5 rano do 10:05 podobnież suuuper sobie poradziła i nawet dostała pochwałę :-)Pod koniec już mdlała z wysiłku, ale dała radę:-) Co do imienia, nie zdradziła.. omineła jakoś ten wątek.. nie chciałam jej męczyć, wiec nic wiecej nie wiem, a jeszcze to, że na pogotowie pojechała o 11 (Chyba miała nasza dzielna lala na myśli 23)
Całuski:*

Ostatnia edycja:
reklama
no to, sorki, ze tak napisze, ale akurat bylas chamska w stosunku do Gjoasi:wściekła/y: - bo astma oskrzelowa u tak malych dzieci nie jest wynikiem palenia - poczytaj sobie troszke chociaz; niestety jest to objaw alergii:-(
Pytałam gjoasię. Jeśli ona uzna,że jestem chamska, to na pewno mi to napisze. A czytać umiem i właśnie przeczytałam i jak byk stoi palenie papierosów w ciąży jako czynnik wywołujący astmę oskrzelową. Oczywiście infekcje wirusowe też są wymienione jako jedna z przyczyn, tak jak napisałaś, ale nie będę się kłócić o wpływ palenia w ciąży na zdrowie dziecka, bo teraz to już nic nie zmieni, życzę tylko Gjoasi, żeby synek dobrze się chował i ładnie rósł.

Do góry