reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Witam ponownie:-), dawwwwwwnooooo mnie tu nie bylo... ale tylko dlatego ze probuje zrozumiec ze tak naprawde to juz mniej czuje sie samotna:-), mam cudownego synka, i niedlugo powitamy coreczke:tak:...
pozdrowionka dla wszystkich mamus..

co do astmy...:-(smutne ale ja niestety mam, moj synek od prawie dwuch miesiecy musi brac lekarstwa,ale pocieszenie jest duze bo dzieci u ktorych szybko sie to wykryje jest mozliwosc calkowitego wyleczenia:-):-):-)na co licze i o co sie modle!
moi rodzice palili...ja nie pale i nigdy nie palilam, ale tata mojego synka palil duzo...wiec nie wiem skad to sie moze wziac...tak dla informacji..

zycze duzo zdrowka...glowki do gory:-),napewno wszystko sie ulozy i bedzie dobrze!!!:cool2:

reklama
Bezsenna - tata Macka jest alergikiem, jego pierwszy syn tez ma alergie praktycznie na wszystko a nie wiem czy wypalil jednego papierosa w zyciu. Lekarze nie dali mi do zrozumienia ze to moja wina. Palilam tez jak bylam z [ierwszym synkiem w ciazy i jakos nic mu sie nie stalo. wiem ze palenie jest przyczyna wielu chorob u dieci ale czy jest tez teraz to nie wiem...
Powiem tak, /twoja wypowiedz nie wygladala jak pytanie, tylko jak atak, zarzut w moja strone. Masz do tego prawo, ale ja bym sie nie odwazyla...

pozdrawiam

oj oj znowu sie zaczyna ;)) mysle, ze jakby mial miec ta astme, to by ja mial bez wzgledu na to czy Gjoasia palila w ciazy, czy tez nie..... ja tez przeciez palilam, a asymetria ciala Nikosia nie jest tego wynikiem :/ w kazdym razie Gjoasiu zycze zeby Maluszek sie wyleczyl ( a raczej zeby Go wyleczyli) szybko z tej astmy .... mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, bo .... przeciez musi byc :)) swoja droga, nawet jesli to by bylo od palenia, nie chcialabym uslyszec takich zarzutow, ze to moze tego wina, bo to mogla byc tez wina tego, ze przeszlam obok baru, w ktorym palili ludzie, a nie bede sobie plula w brode, ze tamtedy przeszlam :/ widocznie tak musialo byc :) Ale Bezsenna chyba nie napisala tego po zlosliwosci, tylko zadala pytanie wg mnie :)
Orchidea serdeczne gratulacje!!!!!!!!!! Ciesze sie, ze juz jestes po porodzie, i ze niebawem ujawnisz Nam rabka tajemnicy i powiesz jak Maluszek sie nazywa i oczywiscie wrzucisz tu kilka fotek :*
Katerinka ja tez mialam problemy ze sciagnieciem pokarmu, ale to wszystko zalezy od laktatora, opowiadalam Wam kiedys jak mi kolezanka sprzedala laktator ale zapomniala butelek dolaczyc ( i w sumie juz ich nie miala), a ze mialam jeszcze inny ( duzo gorszy), to z niego korzystalam. Jednak nie dawal efektow, po 30 minutach sciagania, w butelce bylo 30 ml :/ a pozniej skorzystalam z tego co kupilam od kolezanki, tylko, ze podlozylam inna butelke, efekt byl piorunujacy, po chwili mialam juz 150 ml dla Nikosia :)
Ankaaa faktycznie zaginelas w akcji ;)) a porod tuz tuz :) zycze udanego, szybkiego i malo bolesnego porodu :* pochwal sie jak juz bedzie po wszystkim :D

no nie ma jak forum:-) i zawsze cos ale kazdy ma cos do powiedzenie wiec grajmy w otwarte karty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja mialam dzisiaj jakis patronaz,byla pielegniarka,sto pytan do o mnie ,dzieci i dom,stw,ze maly jest grubasny i fajnie sie rozwija,za to ja jestem jakas przygaszona..hm nie wiem co to mialo znaczyc ale depresji nie mam i zyje,:-)
powi,tez ze samotnych jest jak bulek w sklepie,zajebiste porownanie,i tez ze chlopy sie do niczego nie nadaja,nie chcialo mi sie z nia dyskutowac,zrobila swoje i poszla,

Z paleniem w czasie ciąży to różnie bywa, ja osobiście nie znam żadnego przykładu, aby palenie mamy miało jakiś wpływ na dziecko. Poza mną i koleżanką z pracy nie znam też żadnej co by rzuciła fajki. Ja się cieszę, bo już nie myślę o papierosach, ale jeszcze z 2 miesiące temu aż mną telepało na samą myśl i kombinowałam, jak by tu po porodzie sobie w końcu zapalić :) Ale mi przeszło, w sumie jak od lipca nie palę (poza kilkoma razami, kiedy np. nawiedziła mnie mamusia dawcy) to ochota przeszła. A paliłam jak smoczyca, nawet po 20 dziennie- i nie ukrywam że uwielbiałam palić... Jak kiedyś będę bogata to może znowu zacznę :)
Pytałam o kosmetyki J&J Baby- używa któraś z Mam??

orchidea PRZEOGROMNE GRATULACJE!!! BUZIAKI DLA CIEBIE I MALENSTWA:*:*

jeszcze nie samotna to teraz chyba na nas kolej;)

a ja wlasnie sie szykuje na wizyte u gina, mam nadzieje ze bedzie mial dla mnie jakies dobre wiesci, wiec trzymajcie kciuki:)

orchidea PRZEOGROMNE GRATULACJE!!! BUZIAKI DLA CIEBIE I MALENSTWA:*:*

jeszcze nie samotna to teraz chyba na nas kolej;)

a ja wlasnie sie szykuje na wizyte u gina, mam nadzieje ze bedzie mial dla mnie jakies dobre wiesci, wiec trzymajcie kciuki:)

A na kiedy masz dokladnie termin:)? ja to sie strasznie boje, dzis mi sie snilo ze zaczelam rodzic i zadzwonila do mnie nasza forumowiczka przyszla mama 26 i powiedziala ze tez sie zaczelo zebym po nia podjechala:-D schizy mam juz chyba:D powiedz mi kochana cy wszystkie wyniki mialas ok? i czy wiesz cos moze na temat teo czy na usg jak widzisz buzke dziecka to mozna sie doszukac cech wygladu typowych dla dziecka z zespolem downa? ciagle mi to nie daje spokoju:-(, mimo ze wyniki mam super i dzidzia wg mnie wyglada normalnie, czy na pozniejszych usg mozna ocnic ze gowka cos jest nie bardzo co moze wskazywac na chorobe??

co do kosmetykow j&j to mama mi odradza, i namawia na nivea twierdzac ze sa delikatniejsze, ale mama i tej firmy i tej, za niedugo dam znac ktore moim zdaniem lepiej sie spradzaja, ale sadze ze to wszystko i tak zalezy od stanu skorki maluszka.

P.S. dziewczyny strasznie sie tu zaczynacie siebie czepiac,jakis czas nie zwracalam na to uwagi ale zaczyna byc to niesmaczne, to jest forum i kazdy moze wyrazic swoje zdanie ale nie najezdzajcie na siebie bez sensu.

Z paleniem w czasie ciąży to różnie bywa, ja osobiście nie znam żadnego przykładu, aby palenie mamy miało jakiś wpływ na dziecko. Poza mną i koleżanką z pracy nie znam też żadnej co by rzuciła fajki. Ja się cieszę, bo już nie myślę o papierosach, ale jeszcze z 2 miesiące temu aż mną telepało na samą myśl i kombinowałam, jak by tu po porodzie sobie w końcu zapalić :) Ale mi przeszło, w sumie jak od lipca nie palę (poza kilkoma razami, kiedy np. nawiedziła mnie mamusia dawcy) to ochota przeszła. A paliłam jak smoczyca, nawet po 20 dziennie- i nie ukrywam że uwielbiałam palić... Jak kiedyś będę bogata to może znowu zacznę :)
Pytałam o kosmetyki J&J Baby- używa któraś z Mam??
ja mialam taka probke ze szpitla plynu do kapieli i mycia i byl super,mydelko tez fajne, ale ja mma w domu ful kosmetykow ,ktore kupilam i dostalam i leza,bo musialam malemu odstawic prze z ta bakteria,i kapie go tylko w oillan,i jest dobrze,
ja tez znam bardzo duzo osob ktore palily fajki w ciazy i jakos nie rzucaly,tak samo zarzuty co do alkoholu,ja jakos zanim nie wiedzialam ze jestem w ciazy juz pilam ogromne ilsoci ze tak powiem do okazji,potem tak samo piwko czy winko i maly jest zdrowy,nie ma co popadac w fanaberie,bo czlowiek by kuzla dostal
agugucha to daj znac po wizycie i czekamy na dobre wiesci:)
jeszcze nie samotna musisz sie przyzwyczaic do pewnych rzeczy tutaj.ktore sie nie zmienia chyba....na mnie tez raz byl atak i myslisz ze sie przjelam ,pisze dalej i tyle.
wiesz ja raz pytalam lekarza czy wykazuje na usg jakies choroby,ja chodzilam na to 4d i kupa kasy szla i zapewnial ze z pomairow oni zaraz wiedza,wiec nie martw sie na zapas
a co do usg,moj kubus mial duzy nosek na usg a ma w rzeczywistosci bardzo zgrabniutki:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry