reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

kasiaa ja leczylam na poczatku ciazy ale dentysta stwierdzil ze to bedzie dlugotrwale leczenie wiec zostawilam sobie ta atrakcje na po ciazy:-p ale z tego co mi mowil ginekolog to jezeli ciaza przebiega prawidlowo to nie ma zadnych przeciwskazan do znieczulenia zeba. Tak wiec mozesz (a nawet musisz) ze spokojem udac sie dentysty :tak:

justysia dokladnie nie ma sie co przejmowac waga:tak:co do rozstepow to ja uzywalam przez pewnien czas kremu na rozstepy Pharmaceris i on nie ma prawie wcale zapachu, wiec moze by Cie nie draznil. Z tej serii sa tez kremy na juz istniejace rozstepy. Ja brzuch jak narazie mam gladki (odpukac:-p) za to biust juz mi sie zrobil w paski jak zebra;-)
Dzidzia juz glowka na dole, skurcze przepowiadajace mam juz od dluzszego czasu, do tego teraz doszly bole podbrzusza promieniujace na uda i bole idace z krzyza, poce sie niesamowicie, praktycznie nic nie robie a cieknie ze mnie jak z kranu. No i od kilku dni bardzo mnie przeczyszcza. Czyli jakies tam symptomy zblizajacego sie porodu mam, ale cos czuje ze i tak malemu sie nie bedzie spieszyc i sie przterminuje;-)

reklama
Agugucha
Dziękuję za informację, w moim przypadku raczej nie ma na co czekać, bo jeszcze zanim zaszłam w ciąże miałam wyleczone ząbki, a teraz to jest jakaś paranoja, psują się i kruszą ;( wiec jestem zmuszona umówić się na wizytę, a boję sie dentysty bardziej niż porodu :/ ale damy rade :)
Pozdrawiam ;*

Agugucha
Dziękuję za informację, w moim przypadku raczej nie ma na co czekać, bo jeszcze zanim zaszłam w ciąże miałam wyleczone ząbki, a teraz to jest jakaś paranoja, psują się i kruszą ;( wiec jestem zmuszona umówić się na wizytę, a boję sie dentysty bardziej niż porodu :/ ale damy rade :)
Pozdrawiam ;*
pedz do dentysty poki mozesz ,ja w ciazy mialam wyrywany i kolejne mam dwa martwe,nie chcieli mi zrobic juz potem taki mialam stan zapalny a ze mialam skurcze bali sie porodu przed wczesnego wiec nie ma zartow z tymi zabkami

agugucha jak czytam twoje objawy zaraz mi sie moje przypominaja,ja mialam ksiazkowe dlugo pzred porodem a malemu bylo dobrze w brzuszku,ale dostaniesz prawdziwy sygnal ze to juz i na pewno bedziesz wiedziala ze ta chwila nastapi i przytulisz swoja dzidzie:)) jejku a czas tak szybko leci i moj kubus ma juz 2 miesiace:)) ja tez nie moglam sie doczekac:)

Ostatnia edycja:
KATERINKA
Ja sie obawiam, że już mam stan zapalny, nie przestaje mnie boleć już od paru dni, przez co nie jestem w stanie porządnie się wyspać czy też najeść, tym bardziej mnie to martwi, ponieważ nie najlepiej może to wpłynąć na Moje maleństwo. Masz rację, nie ma się co zastanawiać, a tym bardziej dłużej wzlekać, jutro skonsultuję się ze stomatologiem.
Spokojnych snów robaczki :)

Witam kochane:)
Co do zębów w ciaży sa szczegolnie narazone na roznego typu choroby krwawienia itp.. Mialam to samo mdzy 5-7 miesiacem ciazy strasznie krwawily mi dziasła i dostałąm zapalenia zęba co przyjemne nie bylo..Chodzilam do dentystki.. Raz wyszedl mi wynik stanu zapalnego - W BADANICH GINEKOLOGICZNYCH a lekarz do mnie czy mam zdrowe zeby??? ze to ma BARDZO duzy wpływa na ciaze czy zeby sa wyleczone czy nie...od tego zeba potem poszlo mi zapalenie ucha itd... fajnie nie bylo ale na dzien dzisiejszy jest ok:) Wiec dbajcie o zabki bo to naprawde moze dzidzi zaszkodzic!:)Bylam dzis na tej kontrolnej wizycie na przepustce ale trafilam na swietnego znajomego lekarza i puscil mnie do domku... Wyniki az rewelacyjne nie sa mam tam faktycznie podwyzszone to z ta watroba ale paniki nie ma mowi:)Przepisal macmiror na jakies tam bakterie i mam sie stawic znow w szpitalu o ile nie urodze :-) 15 tego stycznia i znowu sie zobaczy :)

Aguguha kochanie :) Czuje sie jak slonica............... ;] ledwo chodze skurcze straszne przepowiadajace mam.. mam uczucie jakby on mial mi zaraz wyleciec jak chodze..:-D w kroku straszny ból momentami takie kłocie...no i te moje palmienie z upławami :) chyba sie juz zbliza..............:-) Ale mam podobno szyjke dluga jeszcze tylko baaardzo krucha........ Co do rostepow Dziekowac Bozi i odpukac nie mam zadnego rozstepa:) no ale mam maly brzuszek w sumie:) Uzywalam prefekta mama Dax Cosmetics bardzo sobie tez chwale rewelacyjny i wydajny:)Piersi mam ogromne:p i te takie żyły na nich.........ale jak narazie nic jeszcze z nich nie leci!:-)

Pozdrawiam:)

Witam kochane:)
Co do zębów w ciaży sa szczegolnie narazone na roznego typu choroby krwawienia itp.. Mialam to samo mdzy 5-7 miesiacem ciazy strasznie krwawily mi dziasła i dostałąm zapalenia zęba co przyjemne nie bylo..Chodzilam do dentystki.. Raz wyszedl mi wynik stanu zapalnego - W BADANICH GINEKOLOGICZNYCH a lekarz do mnie czy mam zdrowe zeby??? ze to ma BARDZO duzy wpływa na ciaze czy zeby sa wyleczone czy nie...od tego zeba potem poszlo mi zapalenie ucha itd... fajnie nie bylo ale na dzien dzisiejszy jest ok:) Wiec dbajcie o zabki bo to naprawde moze dzidzi zaszkodzic!:)Bylam dzis na tej kontrolnej wizycie na przepustce ale trafilam na swietnego znajomego lekarza i puscil mnie do domku... Wyniki az rewelacyjne nie sa mam tam faktycznie podwyzszone to z ta watroba ale paniki nie ma mowi:)Przepisal macmiror na jakies tam bakterie i mam sie stawic znow w szpitalu o ile nie urodze :-) 15 tego stycznia i znowu sie zobaczy :)

Aguguha kochanie :) Czuje sie jak slonica............... ;] ledwo chodze skurcze straszne przepowiadajace mam.. mam uczucie jakby on mial mi zaraz wyleciec jak chodze..:-D w kroku straszny ból momentami takie kłocie...no i te moje palmienie z upławami :) chyba sie juz zbliza..............:-) Ale mam podobno szyjke dluga jeszcze tylko baaardzo krucha........ Co do rostepow Dziekowac Bozi i odpukac nie mam zadnego rozstepa:) no ale mam maly brzuszek w sumie:) Uzywalam prefekta mama Dax Cosmetics bardzo sobie tez chwale rewelacyjny i wydajny:)Piersi mam ogromne:p i te takie żyły na nich.........ale jak narazie nic jeszcze z nich nie leci!:-)

Pozdrawiam:)
Orchidea ja tez uzywam tego kremu, rewelacja, do 8 miesiaca zero roztepow, a teraz mi jakies 4 wyszly ale nie na brzuchu tylko na boczkach,wiec zaczelam tam kilka razy dziennie w to miejsce wklepywac krem i bledna:D jest nadzieja ze bede bez skazy:D aczkolwiek ''zyczliwe mi osoby'' twierdza ze w trakcie wysilku porodowego moga mi wyjsc, natomiast z piersi leci siara ze hej, zwlaszcza z jednej i to juz od 6 miesiaca!!!
Tez mam juz skurcze przepowiadajace, a krocze to momentami tak boli, ze wstanie z lozka grniczy z cudem, wszystko juz dla malenstwa popralam i poprasowalam i czekam wlasciwie, tylko boje sie ze zlapie mnie przed skompletowaniem reszty badan.

hej

Agugucha chyba muszę jednak sie zaopatrzyc w ten krem ,mam jakis z rosmana ale tak smierdzi ,ze nie wytrzymałabym i bym się musiała zaraz kąpac
Ja mysle ,ze juz niebawem urodzisz ,nawet przed terminem :tak: A czasem w nocy mnie swędzi brzuch i się zapomne i troche zawsze się drapnę ,bo to nie do wytrzymania

Widzę ze nowe dzidziulki do nas dojdą niedługo hihi :)Fajnie
Wczoraj się dowiedziałam ,ze sąsiadka jest w ciaży 4 miesiąc i kolejna sąsiadka tez w ciaży ,mój krasnalek będzie miał /miała kolezankę /kolegę niedaleko :)A ja nie chce zeby mnie i dziecko fotografowali i wzucili do tygodnika Ostrołęckiego ,nie chce zeby mnie ludzie oglądali bo po co :-(Mam nadzieję ,ze odmówic mozna będzie .Znowu mam tasiemca jem co popadnie ,maluch mi rozrywa bok ,boli czasem
Co do zębów ja nie byłam u stomatologa ,pójdę az po porodzie ,ale boję się o zęby Przed zajsciem w ciaży miałam isc i tak się zbierałam i zbierałam i nie poszłam
Katerinka twój bobas juz duzy chłopczyk ,czeka się w nieskączonosc na poród a dzieci tak szybko rosną ,ze człowiek nie zadaza się obejzec

witam wszystkie samotne...niestety dołączam jako kolejna...Jestem w 15tc bliźniaczej mam 20 lat i nie mam już siły żyć...Straciłam wiarę w "lepsze jutro"...

Hejka kochane:-) we wtorek miałam ktg i wszystko ok,widoczne też były lekkie skurcze macicy,wczoraj miałam wizytę i gin stwierdziła,że góra 2 tygodnie mi zostały..............
orchidea który masz tydzień?mam podobnie boli i kłuje w kroczu,skurcze łydek,bezsenność.................śmiałam się,że Misiek urodzi się w urodziny mamuni czyli 24go stycznia:-D
agugucha Ty chyba jesteś pierwsza w kolejce,prawda?trzymam kciuki za Ciebie i Marcinka:-) co do tycia ja mam 13 kg na plusie i położna się śmiała,że wyglądam jakbym piłkę połknęła;-)rozstępów nie mam narazie ale cellulit owszem:-(
carlaa ale mnie rozbawiłaś z tym wodnikiem i rybami;-)bo mam na odwrót dokładnie sama jestem wodnik a z rybami kiepsko się dogaduje..............

a poza tym dopadła mnie depresja...............nie mogę nigdzie wychodzić,brakuje mi kontaktu z ludźmi,nudzę się strasznie...........ale zalecenie lekarza więc grzecznie się nie przemęczam;-)idę poprać resztę ubranek i pakuje torbę do szpitala......lepiej się przygotować:-)

reklama
ewus2009 po burzy zawsze wychodzi słońce. Zaglądaj tu często i pisz co Ci na duszy leży, będzie Ci lżej, tymczasem trzymam kciuki, żebyś na spokojnie sobie wszystko od nowa ułożyła, wyznaczyła priorytety i nie załamywała się, pozdrawiam

Do góry