reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Panegiryka Nikos kiedys jak sie budzil to dawalam mu mleko, teraz probuje przyzwyczaic go, zeby nie budzil sie juz w nocy, ale nic ta herbatka nie pomaga, wiec nie wiem czy tez nie bede podawala mleka, moze po prostu musi zjesc swoja porcje w nocy i koniec :/ Nikos pewnie by sie raz obudzil w nocy jakbym dala mu mleko, to pozniej by sie tylko rano obudzil i bym miala spokoj, a tak to sie sama katuje :/ a jak Marysia w ogole rosnie Ci ?

Ja też chciałabym oduczyć Marysi jedzenia w nocy, ale nie sadze, zeby mi sie udalo. A corcia mi rosnie, podobnie jak Twoj Nikos, wazy 6800 :)

W ogole czekam na jakis znak z sądu albo z UM na termin testow DNA, ale pojecia nie mam ile to potrwa. Ktos wie moze ile sie na to czeka?

P.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:-) mam dziś ostatni dzień l4 od jutra wracam na staż i próbuję się psychicznie nastawić na wstawanie o 5ej:-:)-(dziś w końcu dotarłam na test glukozy,łeeeeeeeee co za paskudztwo:wściekła/y:ale miałam też wizytę i słuchałam mojego Michałka:-)dziś się udało bo ostatnio tak szalał,że nie szło go złapać:-Da moja gin jest super;-)kobitka przed 60tką i dziś mi tłumaczyła,że facet nie jest do niczego potrzebny kobiecie;-)a po wizycie poszłam zaszaleć,kupiłam sobie rajstopki w rażących kolorach a co,że w ciąży to nie mogę rzucać się w oczy?:-Di komplet bielizny w mym ulubionym fioletowym kolorze bo niestety wszystkie me staniki są już za małe;-)

anowi82 mam nadzieję,że dobrze się czujecie z Martynką,czekam na wieści:-)
młoda1 ten Twój ex jest tak samo inteligentny jak mój a co najlepsze zachowuje się jakby pozjadał wszystkie rozumy;-)

krropelka właśnie dorwałam artykuł o zaburzeniu osobowości typu borderline i jak ulał pasuje do exa mego,praktycznie każde zachowanie............i tak sobie myślę,że zawsze mądrzy jesteśmy po szkodzie.....................

Katerinka - moje gratulacje :-D Życzę dużo zdrówka Tobie i Maluszkowi :-D Mi do terminu zostały jeszcze cztery dni. Do lekarza biegam średnio co trzy, więc tak naprawdę juz zaczynam pracę nad powrotem do formy :blink: A mój były przestraszył się prawdy, która wyszła na jaw i konsekwencji, które prędzej czy później go i tak dopadną. Chodzi o to, że on ma juz dziecko... I to właśnie je wybrał i pokochał. Dowiedziałam się o tym kiedy jego "była", z którą obecnie mieszka i wychowuje synka była w 8-ym miesiącu ciąży. Zaniedbywał ją przez te miesiące a tak naprawdę to można powiedzieć, że ją zostawił - tak bynajmniej mi wmawiał. (my spotykaliśmy się juz ładnych kilka miesięcy i to praktycznie codziennie) Kiedy była w 5-tym miesiącu twierdził, że "rozstali się" bo ona dzieci nie chciała i miała zupełnie inne podejście do życia od niego. Na tydzień przed tym jak powiedziałam, że jestem w ciąży po raz pierwszy tak naprawdę uwierzyłam w szczerość tego, że mnie kocha. Po dwóch tygodniach nie było go już w moim a raczej w naszym życiu :-( Wrócił do niej o ile kiedykolwiek tak naprawdę ją zostawił. Przez ten czas okłamywał nas obie, ale ona potrafiła mu to wybaczyć (ponoć sama miewała skoki w bok), ja nie potrafie... Ale jak słusznie, któraś z Was zauważyła lepiej, żeby dziecko nie brało przykładu z fałszywego wzorca "niby-ojca" :blink: A my się nie poddajemy, bo jesteśmy od tego "drugiego gatunku" dużo silniejsze :-) I za to, że teraz tak dostajemy po tyłku na pewno jeszcze los się do nas uśmiechnie. W końcu dlaczego nie miałybyśmy zaznać jeszcze szczęścia?! Zasłużyłyśmy na nie, tylko musimy cierpliwie poczekać i w to uwierzyć :tak: A wszyscy "ex", "dawcy" i nne tego typu robactwa dostaną to na co zasłużyli. Kurdę ale się rozpisałam ... Życzę Wam Moje Drogie miłego i spokojnego wieczoru.

Panegiryka - moja koleżanka i jej "ex" czekali na badania około miesiąca ale to było kilka lat temu, więc nie wiem jak długo to trwa w tej chwili.
Krropelka - masz rację. Szczęśliwy dom i dzieciństwo Naszych Maluszków zależy od Nas. A my jak nikt inny pragniemy ich szczęścia :-)
Przyszła mama 26 - moja ginekolog też mi tak mówiła bo sama była w takiej sytuacji i udowodniła, że jesteśmy w stanie poradzić sobie same.
Młoda 1 - Ciebie podziwiam za to, że temu swojemu "ex" przez ten czas kiedy odwiedzał dziecko krzywdy nie zrobiłaś :blink:

Krropelka tzn. jesli chodzi o Nikosia, to juz dawno go przescignal, wrzuce jutro zdjecie, bo gdzies ktos schowal moj kabelek do telefonu i nie moge przerzucic zdjec :/ ale z pewnoscia po tym zdjeciu nikt nie bedzie mial pytan co do wieku intelektualnego mojego ex :D
Panegiryka no to rosna te nasze dzieci w trybie expresowym :) a jak karmisz, piersia czy sztucznie?
Przyszla Mama fajna masz lekarke, moj ginekolog nie zamienil ze mna w zyciu jednego pelnego zdania :) tylko mowil co trzeba a czego nie wolno, czesciej czego nie wolno oczywiscie :)
Alicja ale bydle z tego Twojego exa ..... jeszcze tego nie slyszalam, zeby mial dwojke dzieci w podobnym wieku :/ znaczy ze z innymi kobietami , jestem ciekawa czy jak Ty bedziesz pod koniec ciazy albo juz urodzisz i czy ten nie bedzie chcial do Ciebie wrocic :/ strasznie musialas sie czuc, czego sobie nawet nie wyobrazam :( a krzywdy exowi nie zrobilam jeszcze, ale poczekaj moze nie dlugo napisze tu jakas ciekawostke :)

Szukalam pol dnia dzisiaj kombinezonu i co? znalazlam za 188 zlotych :/ masakra jakas, nie ma w tym miescie zadnego sklepu z tanimi kombinezonami.... i jak tu z netu nie kupowac ?? :/

alicja!, dziękuje, czyli zanim sie u mnie cokolwiek wyjasni Marysia skonczy pol roku.

mloda1, karmie ja mlekiem modyfikowanym - bebilon pepti. Po 11 ide do pediatry i moze rozszerze jej juz diete. A Ty jakim mlekiem karmisz Nikosia?

P.

reklama
Panegiryka ja karmilam juz chyba wszystkimi :) teraz mam karmic Bebiko 1 znowu, chociaz wspominalam lekarce, ze ulalo mu sie raz czyms brazowym :/ teraz jest dobrze, nie ulewa bo dodaje lyzeczke kleiku do kazdego mleka. Ja tez jakos w nastepnym tygodniu mam isc i sie zapytac o rozszerzenie diety, na razie podaje Nikosiowi jabluszko, nie spieszy mi sie do kleiku i do zupek, ale jesli bedzie koniecznosc to moge juz dawac :) Fajnie, ze Nasze dzieci sa z tego samego dnia :)

Ja wpadlam w sumie na chwile, Katerinka pisala, ze Kubus mial juz maly strajk z lewym cycusiem, ale juz soatal on rozwiazany :) a poza tym u nich dobrze, tata przyszedl i przyniosl prezent :szok: dobrze ma, mojego Nikosia tata jedyne co przyniosl to zimno z podworka ;)
aaaaaaaaale Wam sie pochwale jakiego mam syna o! :D Dzis stary przyszedl, mowie do niego zeby uwazal, bo Nikos jadl nie dawno i moze ulac jak nim bedzie rzucal. Nie posluchal i co? Nikos obrzygal go od brody w dol hahahahaha no nie moglam !!! Jaka polewka :) chlopak srednio wygladal :D mam nadzieje ze nie spotykal sie pozniej z nikim hahahaha pozdrawiam i milej nocki zycze :***

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry