reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Witajcie. jakos dzisiaj zle sie czuje caly czas pobolewa mnie brzuszek.... Jak na zapalenie pecherza i okres :( Dodatkowo mam problemy ze snem... Jakies koszmary mi sie snia i zasnac nie moge. Kreci mi sie w glowie.. Wy tez tak mialyscie?? Ja fakt faktem 16 tydz jestem :) Jutro zaczynam szkolenie w pracy i zobaczymy. Mam nadzieje ze sie uda.... Trzymajcie kciuki ...

reklama
Miska82 Ja w 2 trymestrze czułam się znacznie lepiej niż w pierwszym. Sny miałam dotyczące porodu i w snach śniło mi się, że będzie dziewczynka, a jest chłopczyk ku mojemu szczęściu :happy: A masz jeszcze mdłości? Ja niestety miałam prawie do samego końca ciąży, tylko na początku to miałam trwające nawet do wieczora, a dopiero potem poranne.

BEZSENNA ja chyba mam na odwrot, teraz kiepsko sie czuje. Mdłosci brak. Brzuszek mnie pobolewa i plecy :crazy: juz sama nie wiem co robic.... i nie wiem czy to normalne:no: Co jakis czas czuje dziwne "pukanie" czyzby to malenstwo?? Ale w 16 tyg??

Ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu ciąży. Bóle brzucha to normalne w ciąży, lekarz zaleca wtedy nospę, ale ja nie brałam, bo nie miałam tego typu dolegliwości ciążowych, na mnie ciąża się odbiła najbardziej pod względem psychicznym...Ale to chyba jak na każdej z Nas...

No mam nadzieje ze te pobolewania to normalna sprawa. Ja mam przepisana nospe i moze powinnam ja brac 3 razy dziennie. O psychice nic nie wspomnie... Marze tylko o tym by bylo wszystko dobrze z malenstwem... Reszte jakos moze poukladam, choc wszystko sie sypie jak domek z kart :no: Czlowiek nie wie gdzie rece wlozyc.

bezsenna ale mnie teraz pocieszylas....:-) bo mi sie ciagle sni ze rodze dziewczynke... A tak bardzo chce chlopczyka. Nawet mam juz ciuszki z napisem Little boy ;-) Brzuszek mam juz ogromniasty i tez taka typowa pileczka, zero boczkow... Wiec mam nadzieje ze moje przeczucia sie spelnia.
Bo niestety nie dane mi jest dowiedziec sie jaka jest plec dziecka bo od 2,5 miesiaca jakos nie moge sie doprosic lekarza o usg:wściekła/y: ale juz nie chce mi sie nawet o tym myslec bo tylko sie wkurzam...

miska co to problemow ze snem to ja mam to samo... A najgorzej jest jak zasypiam. Ciagle mam jakies dziwne mysli i sny... Nieraz budze sie w nocy lub rano przerazona i szukam wszedzie dziecka a zaraz przypominam sobie ze przeciez jeszcze jestem w ciazy. No ale te sny i problemy ze snem sa pewnie odbiciem wszystkich naszych problemow z ktorymi sie teraz borykamy...

Miśka jak ci lekarz zapisal nospe to ja bierz,ja jak trafilam do szpitala w sierpniu to dostawalam 4 razy dziennie i leki uspokajajace,moze masz od stresu.mi sie to tak odbilo,ale jak widac mozna dojsc do siebie bez srodkow uspokajajacych,:-) i cieszyc sie
Agugucha to masz brzuszek jak ja bez boczkow i jest chlopiec.::) wam tez szybko zleci jak nam .
Samasamotna JAK TAM SIE CZUJESZ??????
u mnie dzisiaj tez sloneczko :))))))))))))))))))))))))))))))))))

reklama
Witajcie skarby :)zadko tu bywam ale się staram byc!Dręczę się w nocy i w dzien myslami negatywnymi:(Były mi się sni ze się ze mnie podsmiewa!
Ktoś z was jest na marca z porodem???mi wyszły boczki razem z brzuchem !Stawiam u siebie na dziewczynkę ale to się okaża:)zresztą mi to obojętne:)

Do góry