reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

samasamotna ja z mala liczylam dlatego teraz pytalam tutaj czy to sie dalje stosuje,przeciez to logiczne ze jka sie dziecko rusza to jest dobrze,a matka przeciez odczuwa ich brak

reklama
chyba dosc wazne. w szpitalu daawali dziewczynom taki specjalne kartki i mialy zapisywac ruchy dziecka. nawet nazwe taka kartka ma.

i mnie tez zawsze pytali lekarze polozne i na obchodzie i w ciagu dnia. i mialam zglaszac jakbym nie czula albo by byly inne niz zwykle

bezssenna ja nie mialam robionego ktg. pisze jakie mialam wrazenie. moze te dzieciaczki akurat nie lubily ktg. tak fikaly ze gubilo sie tetno i wtedy zaczynalo piszczec. polozna przychodzila wylaczala i szukala znowu tetna.

Ostatnia edycja:
gjoasia a ja to urzadzenie ogladalam w jakiejs gazecie dla mam,wiadomo naciaganie,jasne jest ze nie kazdego na to nie stac a jak by bylo takie potrzebne to by mieli w gabinetach

Katerinka Mi teraz gin kazał liczyć i jak już będę słabo czuć, to jechać do szpiala. Ale póki co jest ok.
Gjoasia Golę się regularnie, już z przyzwyczajenia.Daję radę, nie jest tak źle :) Dziś też o tym pomyślałam właśnie, bo jakoś nie chcę, żeby mnie goliły położne w szpitalu.

Katerinka Mi teraz gin kazał liczyć i jak już będę słabo czuć, to jechać do szpiala. Ale póki co jest ok.
Gjoasia Golę się regularnie, już z przyzwyczajenia.Daję radę, nie jest tak źle :) Dziś też o tym pomyślałam właśnie, bo jakoś nie chcę, żeby mnie goliły położne w szpitalu.
sorki za to pytanie, ale wiem z doswiadczenia ze w 9 m-cu nie jest to takie proste:), a polozne traktuja to jako kare, chociaz z drugiej strony to ich pieprzony obowiazek

Katerinka Nie widzę, ale już to robię odruchowo, a potem tylko sprawdzam w lusterku, czy jest ok :) Na ex i tak i tak bym nie mogła liczyć, bo on nie umie. Kiedyś sprawdzaliśmy :]
Gjoasia No co Ty, dobrze, że to napisałaś, bo gdybym zapomniała, to poszłabym do łazienki, bo nie chcę łaski położnych.

jak by cie maszynka ojechala to przez rok bedziesz zapuszczac i do ladu sie doprowadzac;-)

u mnie mega ulewa i czas sie polozyc bo kubus szaleje:) dobranoc dziewczyny ,dzieki za rade,jest juz ok wszytko.jutro spimy moj ulubiony dzien tygodnia

Ostatnia edycja:
reklama
do poloznych wiele obowiazkow nalezy ale nieraz ma sie wrazenie ze najchetniej by nic nie robily. sa mile polozne. ale jak sie trafi jedza to sie odechciewa. ja gdy bylam w szpitalu mialam pompe z magnezem i to kapie tak z 10godzin. a ja musialam siku co chwile. niektore byly mile a niektore to miny takie mialy i pytania glupie zadawaly ze szok

ja uciekam spac. spokojnej nocy Wam zycze

Ostatnia edycja:
Do góry