Pozwolę sobie skomentować to, co napisała
Neonka
Ja nigdy nie lubiłam dzieci, nie chciałam ich mieć, a już na pewno nie z exem. Też słyszałam od znajomych, nawet od niektórych członków rodziny, żeby usunąć, przeszło mi to również parę razy przez myśl. Nie jestem osobą wierzącą, więc moja decyzja w tej kwestii nie była podyktowana względami religijnymi. Nic z tych rzeczy. Ja jednak wyznaję zasadę, że trzeba ponosić konsekwencję swoich czynów. Wiem, że to może brzmieć brutalnie, ale mi też nie było łatwo, gdy dowiedziałam się o ciąży mając 19 lat... Powtarzałam sobie, że umiałam pójść do łóżka, to będę teraz musiała umieć urodzić i wychować dziecko. I nie ma gadania, że jestem za młoda, że to za wcześnie. Stało się i trzeba dorosnąć. Nawet jeśli z dnia na dzień i nawet jeśli w pojedynkę...
To tyle ode mnie.
Oczywiście zrobisz jak zechcesz. Wiem, że jesteś rozbita. Ja myślałam o samobójstwie, o adopcji. Ale to już za mną. Podniosłam się. Wierzę, że i Ty dasz radę. I nie piszę tego, żeby pocieszyć, ale aby pokazać,że kobiety są silne. Czytaj nas i pisz tu. Dumę też chyba lepiej schować... Rodzice na pewno Ci pomogą. U nich będzie Ci lepiej, niż z facetem, który tylko Cię obraża. Jeśli się nie zmienił po tym jak zaszłaś w ciąże, to nie zmieni sie już nigdy. Tak samo było z moim. Jeszcze długa droga przed Tobą, ale wszystko ma swoje granice. I łzy w końcu przestaną płynąć. Wierzę, że nasze dzieci mają jakiś cel w przyjściu na ten świat. Ja już się domyślam jaki to cel w moim przypadku. Ty też się kiedyś dowiesz
Ale aby się tego dowiedzieć musisz przejść przez te 9 miesięcy i urodzić
katerinka Nie wiem, czy już Ci któraś odpowiedziała na pytanie odnośnie tego, że ciągle musisz się logować. No więc niektóre strony tak mają i moim zdaniem dobrze. Bo np. grono.net ma coś takiego, że jak się nie wylogujesz, wyłączysz i potem włączysz kompa, to będziesz cały czas zalogowana. Ja kiedyś się przejechałam na czymś takim, b o korzystałam z grona u ex i nie wylogowałam sie, tylko wyłączyłam kompa. Potem przychodzę do niego, patrzę, a on siedzi na moim profilu i czyta moją pocztę :/ Oczywiście zrobił mi awanturę o to, że pisałam z kumplem (nota bene on siedzi od ponad roku w Anglii i to były mojej przyjaciółki). Oczywiście mnie wyzwał i kazał usunąć kumpla ze znajomych i przestać z nim pisać. Wcześniej zaś napisał do niego w moim imieniu.Chory człowiek...