reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Co taka cisza? :)
Też korzystam z terapeuty. Czasem pomaga , czasem nie.
U mnie z nowości to to że dowiedziałam się że mój maz zdradzal mnie już wcześniej. Ja głupia myślałam że jest lepiej, urlop spędziliśmy razem a ludzie na około się dziwili że ja z nim jestem. Oczywiście dowiedziałam się dopiero teraz.

reklama
Też myślę o t erapeucie,bo chyba nie ogarnę tego sama.....normalnie są dni,ze żyć mi się nie chcę. Tylko czy ja w swojej miescinie znajde kogoś ;/

Matylda ja mam korzystam z pomocy przez Skype. Zawsze możesz poszukać pomocy w Internecie i skontaktować się z jakimś psychiatra. Dobrze jest się komuś wygadać, tymbardziej przy tak dobijajacej pogodzie ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny martwi mnie okropnie kwestia finansowa. Termin mam na koniec lutego,w listopadzie kończą staż,w grudniu dostaje ostatnie pieniądze... i co dalej, macierzyńskie mi się nie należy, pomocy znikąd. Wynajmuje mieszkanie, niestety nie mam gdzie wrócić jak zrezygnuje z wynajmu.....straszne to jest.

Matylda, a na kiedy masz termin? , możesz wnieść pozew i otrzymać zabezpieczenie na 3 miesiące przed porodem - Link do: Alimenty na dziecko otrzymać można także przed jego urodzeniemblogprawnika.pl
Aha i istotna informacja jeśli eks nie chce płacić i się gdzieś chce ukryć to poinformuj go, że będziesz żądać od jego rodziców alimentów byliście razem długo to masz ich namiary?

Dziewczyny, które mają sprawy w sądzie ciągle zbieracie faktury i paragony? aż do zakończenia postępowania?

Ja mam teraz 3.11 bo mezulek nie placi, i właściwie bede caly czas zbierac faktury nawet po rozwodowej, zeby w razie czego wniesc o podniesienie alimentow.

Matylda nie wiem czy oni moga Cie tak po prostu zostawić chyba od 3 mca ciazy masz okres ochronny, musisz poczytać czy jak bys teraz przeszla na l4 to moga zakonczyc umowe o staż

reklama
Mogą,staż jest unijny. Już się dopytywalam. Muszę poczytać co z tymi alimentami przed porodem. Tylko że problem w tym,ze nie zbierałam żadnych faktur itp do tej pory. Rzeczy zbieram od znajomych,po prostu mnie nie stać na nowe. A termin mam na 23 lutego.

Do góry