reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Ja tez planowalam zaczac uczyc moje dziecię jak bedzie miala roczek.Ale nici z tego_Ona jest dzieckiem zimowym wiec roczek przypadal na luty i ciezko mi bylo z tych wszystkich ubran ja rozpłatywac aby siku zrobila.Nigdy nie zdążylam na czas.Wiec szybko odpuscilam.
Potem na lato to ciagle w rozjazdach a w gosciach to najwygodniej w pieluszke i lato minelo.Potem znowu jesien,zima i te grube ubrania.No i tak mi zeszlo .Po drodze bylo kilka podejsc do nocnika ale toto uparte jak nie wiem co.
Ewa wie do czego sluzy nocnik i jak zdejme jej pieluszke i kaze na nocniczek usiasc to siada i robi.Ale jak nie zapytam i nie nakarze to robi tam gdzie stoi.Zreszto ja malo cierpliwa i szybko sie denerwuje tym ze ona nie chce.

A co do smoczka to sama juz dawno temu rzuciła ale ostatnio gdzies skads wykrzebala swoj malenski jak byla noworodkiem smoczuś.Zaraz do buźki i tak chodzi caly dzien,oczywiscie do spania tez sie go domaga.Mam nadzieje ze jej szybko przejdzie bo to nie jest takie nałogowe,ze MUSi.Tłumacze jej ze to smoczuś dla bobo a ona juz duza dziewczynka i wstyd.I czasem poslucha bo pcha o bobasa w wozku:)i pokazuje na smoczek i paluszkiem macha i mowi noooooooo nooooooooo.

A moja dawna "znajoma",znowu szaleje,hehehehe.Wypatrzyla ze moj ex bedzie mial drugie dziecko i ze napewno zmniejszy mi alimenty.Cieszy ją to strasznie.
Wspolczuje jej mężowi............

Ostatnia edycja:
reklama
Charlene to Twoj maz bedzie adoptowal Sare tak? bo tak to chyba jest jak w akcie dziecko ma innego ojca? wytlumaczysz mi jak to przebiega? a sara ma nazwisko po tobie czy po mezu?? bo nie wiem jak to jest...

Fikusek,"fajnego" masz exa;-).Dosyc ze chce dobrowolnie placic alimenty to jeszcze chce sie zrzec praw do niego.
Nie spotkalam sie jeszcze z czyms takim,nigdy.

Oby tak kazdy "ojciec" taki wyrozumialy byl.

Fikusek,"fajnego" masz exa;-).Dosyc ze chce dobrowolnie placic alimenty to jeszcze chce sie zrzec praw do niego.
Nie spotkalam sie jeszcze z czyms takim,nigdy.

Oby tak kazdy "ojciec" taki wyrozumialy byl.
dokladnie,kazdy z naszych exow moglby taki byc,to ze sie odwrocili d... do nas to niech przynajmniej niczego nie utrudniaja.

O WLASNIE, MOJ NIBY NIE UTRUDNIA, ALE I NIC NIE POMAGA A POMOC BY SIE CZASEM PRZYDALA....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja na necie gdzieś czytałam na prawnych stronach że ojciec dziecka może się zrzec praw rodzicielskich a w sądzie powiedzieli że wcale tak nie jest choć ja uważam że to głupota jak chce się dobrowolnie zrzec to niech się zrzeka po co wydawać kasę na sprawę???? ale sądy wolą sprawy mieć zawsze kasa i robotą zawalone ...

Sara i super że komuś tak się poplątanie poukładało na nowo :-)

ja na necie gdzieś czytałam na prawnych stronach że ojciec dziecka może się zrzec praw rodzicielskich a w sądzie powiedzieli że wcale tak nie jest choć ja uważam że to głupota jak chce się dobrowolnie zrzec to niech się zrzeka po co wydawać kasę na sprawę???? ale sądy wolą sprawy mieć zawsze kasa i robotą zawalone ...

Sara i super że komuś tak się poplątanie poukładało na nowo :-)
mi prawniczka wlasnie tez moiwla ze ojciec sam sie zrzecz nie moze ze to sedzina moze tylko o tym zadecydowac

Sporo mnie nie bylo ale zalamuje sie ,kurde caly czas mam zapalenie drog moczowych ,leczylam w zeszlym tygodniu i dupa blada ,teraz mam kolejny antybiotyk taki jednorazowy i w przyszly poniedzialek znowu .Mialyscie moze takie zapalenie w ciazy ?boje sie ze to wplywa negatywnie na dziecko :(

Witam
Charlene fajnie się czyta takie pozytywne wpisy. Nawet nie wiesz jak się cieszę,że jesteś taka szczęśliwa. Pisz tutaj częściej bo takie historie potrafią podnieść na duchu:-)To samo dotyczy Carli i innych dziewczyn, którym się wszystko fajnie poukładało. Podzielcie się czasem swoim szczęściem żebyśmy uwierzyły,że jest możliwe jeszcze byś szczęśliwymi:-)

U nas nic ciekawego. Właśnie do UK odjechała moja przyjaciółka i jest mi z tego powodu baaardzo smutno:-(Dzięki temu,że była w pl kilkanaście dni to jakoś razniej było mi na sercu, a teraz...:-(Mam nadzieję,że wkrótce polecimy to niej z małym.

Dziecko moje zrobiło się od jakiegoś miesiąca strasznie marudne:crazy:Nie wiem dlaczego, myślałam,że może przez ząbkowanie,ale tych zębów nie widac narazie:crazy:Teraz jeszcze doszły te upały to już w ogóle.W dzień ma problemy z zasypianiem, a jak jest śpiący to marudzi. Jak mu się uda zasnąć to śpi kilkanaście minut, chwilę sie pobawi i znowu to samo. I tak przez cały dzień:crazy:Nie wiem czy to tak ma być?Czy może ja jestem jakaś przewrażliwiona:no:

samotna ja mam tak często, że i w ciąży mnie dopadło :-( Też miałam antybiotyk, ale po jednej serii mi przeszło
eweline a w jakim wieku masz dzieciątko? Moj tez ostatnio nie do wytrzymania, nawet zjeść nie mam czasu, bo jest wiecznie wisk, a do tej pory to było złote dziecko! Ja zwalam winę na upały, bo przeciez nam dorosłym jest ciężko, więc takim bąblom podwójnie

Ostatnia edycja:
reklama
fikusek musisz miec pozbawienie praw rodzicielskich - inaczej sie nie da. Potem to juz raczej formalosc, natomiast rozprawe trzeba przejsc i tak. Mysle jednak, ze jak masz juz staly zwiazek i mieszkacie razem to tez bedzie mocny argument na rozprawie o pozbawienie praw - ze pozbawiasz MIEDZY INNYMI dlatego, ze chcesz zapewnic dziecku nowa, pelna rodzine :)

carlaa mieszkamy u rodzicow, ale w sumie juz jedna noga tam. s. jeszcze kursuje troche miedzy swoimi rodzicami jak mu wygodniej tam nocowac, np jak wraca pozno z trasy. ale to juz niedlugo sie skonczy :) Fajnie, ze masz nowa prace. Jednak wazne jest zeby byla dobra atmosfera i zeby sie chcialo chociaz troche z lozka wstac.

Do góry