reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

emilka niestety ale w takiej sytuacji to po twojej stronie lezy wezwanie policji, inaczej nikt nikomu nie udowodni ze dawca zachowuje sie neiodpowiednio

olcia jakby wystąpiła taka potrzeba to napewno bym zadzwonila po policje, ale napewno nie pozwolilabym na to zeby on mnie zastraszyl policją w momencie kiedy zachowywalby sie nie odpowiednio wzgledem dziecka.. jakby np. przyszedl pijany to moglby sobie jedynie palec do... wsadzic i mowic ze mu utrudniam widzenie:-D podałam tylko przyklad bo moj plemnik akurat nie ma takich sklonnosci do alkoholu..

raczkowa ale u kogo niby on sobie zazyczy te widzenia o 23? to jest pora kiedy dziecko powinno spac takze wydaje mi sie ze nikt mu na to nie pozwoli.. nie mozna by tego podciagnac pod zaniedbywanie dziecka? wiesz, jesli czujesz sie zagrozona i obawiasz sie jego zachowania to moze warto sie nad tym zastanowic albo poprostu zbierac dowody na odebranie praw..

Ostatnia edycja:
reklama
wiecie co z ta policją to prawda, bo mojej bratowej nawet psycholog i prawnik powiedziała, że w razie awantury dzwonic od razu (brat miał swego czasu problemy alkoholowe). Oczywiście pare razy tak zrobiła, ale tylko po to by mieć podkładkę do rozwodu, bo policji nic a nic to nie obchodziło. Równie dobrze mógł zabić i ją i dziecko i dopiero wtedy może by zareagowali na przemoc domową. No ale to już temat na inną dyskusję.

czyli co? tak na prawde nie ma sensu wzywac policji? bo i tak maja to gdzies

raczkowa sens jest taki ze kazde wezwanie ejst odnotowane, i ewentualnie wezna takiego delikwenta bo wiadomo wy nei mieszkacie razem i on nie moze ci utrudniac zycia.
poza tym same papiery z komendy to dobra pdstawa o odebranie praw badz wizyty w obecnosci kuratora

wzywac wzywac i jeszcze raz wzywac.. zawsze to wlasnie jakas podkładka zeby cokolwiek pozniej zrobic..
moja mama miala podobna sytuacje i tez raz wezwała i jej powiedzieli ze oni mu nic nie zrobia i sie zraziła i to był błąd bo pozniej pani sędzina sie zapytala w sądzie to dlaczego pani nie wzywała policji jak sie tak zachowywał, jakie ma pani na to dowody:confused:

ja co prawda nie wzywalam policji w czasie zajscia, ale zglaszalam na policji dzien po. zlozylam szczegolowe zeznanie i potem za jakis czas dostalam wezwanie na jeszcze jedno. Ale zanim do niego doszlo to dostalam zawiadomownie, ze sprawa jednak jest umorzona. ogolnie ex poza tym, ze byl przesluchany w tej sprawie to nie poniosl zadnych konsekwencji. jednak i tak nie zaluje, ze to zglosilam wlasnie dlatego, ze to mimo wszytsko zostaje w papierach. trudno bylo wtedy wiedziec jak czesto jeszcze sytuacja bedzie sie powtarzac wiec wolalam zabezpieczac sie na przyszlosc.
zreszta calej sytuacji tez sztucznie nie napompowywalam, bo bylo naprawde niefajnie i zarowno ja jak i Filip bylismy wystraszeni.

matitka jak to Anastazja jeszcze nie ma ustalonego nazwiska? tyle to trwa?

Moja Nastka ma takie naziwsko jak ja czyli po moim bylym mezu i w akcie ma go wpisanego za ojca poki co, bo od rozwodu nie minelo 300 dni jak ja urodzilam. Teraz czekam na rozprawe o zaprzeczenie ojcostwa a pozniej chce sadownie ustalic ojcostwo, odebrac mu prawa, alimenty i tam wziasc cos takiego ze mala ma zostac przy moim nazwisku.

A ja tak z innej beczki:))
Znacie moze dziewczyny jakis fajny i prosty przepis na obiad?cos oryginalnego?Bede miala niedlugo goscia na ktorym ciut mi zalezy(moze wiecej niz ciut) i chcialabym wykazac sie daniem jakims.
A ja niestety nie do garow stworzona wiec nie wiem czym go poczestowac.Tym bardziej ze to pierwszy i raczej ostatni "nasz" obiad wspolny.Wiec chce by go zapamietał:)

Moze ktos zna cos fajnego?:)

Ja znam moze i fajne przepisy ale w moim wykonaniu to nie zawsze jadalne.
Hmmm jak to ma byc ten "ktos" to trzeba by pomyslec nad czyms prostym(by wyszlo i bylo zjadliwe) i jednoczenie nie banalnym.
A gdybys zrobila poprostu Lasanie ,sa gotowe makarony i to chyba zawsze wychodzi .Moj chlopak zawsze sie np cieszyl jak na obiad zrobilam -pulpety ,kasza gryczane i czerwone buraczki albo lepiej czerowna kapuste z boczkiem.
Obojetnie co zrobisz ale pamietaj najwaznejszy deser hahaha

reklama
Kurcze,on mistrz w lazanii.Wiec wole sie nie kompromitowac,nie cche by porownywal.
Deseru nie bedzie:rofl2:.Za wczesnie na desery.

Nie mam żadnego pomyslu:(

A moje dziecie dzisiaj poparzylo rączke ale krzyku narobila.Biedulka az z tego wszystkiego usneła.

Do góry