reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
fikusek u nas jest taka sedzina ze o 600 zl to mozna pomarzyc... dla niej to matki sa od utrzymywania dzieci
dobrze ze u mnie nie ma takiej sedziny....bo porazka by byla....
ja mam nadzieje ze u mnie sprawnie pojdzie bo bedzie bez ustalenia,wczesniej pojade z ojcem wpisac go do aktu i tam mi wypelni oswiadczenie ze dziecko zostawione bedzie mialo moje nazwisko. takze o same alimenty i pozbawienie pisze,mam nadziej ze pozbawi sedzina p[raw bo ojciec alana sam chce sie pozbawic:-D tzn chce bym jak decydowala sdama o dziecku ze jemu wystarcza tyl;ko widzenia. Wiec mysle ze bedzie ok

fikusiek to masz dobrze bo tutaj ani jeden ani drugi nie chce sie praw pozbawic sam, bo co o nim by to swiadczylo.
A ojciec malej jeszcze perfidnie stwierdzil, ze jak on jest ojcem to z jakiego powodu nie ma miec praw, smieszne.
Nie widzial jej ani razu w ciazy jak chodzilam mial ja w dupie, a zostal tylko dlatego poinformowany bo mi jedna osoba z rodziny powiedziala ze sie pytal co slychac, bo sam zadzwonic nie umial.
Smieszny jest bo teraz wiecznie biedaka udaje, a jak bylismy razem to dziwne ze kasa byla.

matitka wlasnie! mi ojciec alan pwiedzial ze skoro nie jest ze mna, nie widzi alana codziennie,nie wie co robi itp to po co ma miec praw skoro dziecko jest ze mna. Wiec powiedzial ze chce bym ja decydowala o wszytkim,a on bedzie pzyjezdzal do malego placil i juz. Moje kontakrty z ojcem alana sie poprawily ,ja muy teraz nie robie zadnych problemow z widzeniami wiec on tez mi idzie "na reke". Po weekendzie ide do prawnika pisac pozew.

fikusek dobrze ze ojciec alana sam podjala taka decyzje, przynajmneij bedziesz miala spokoj
dobrze z eojciec alana wydoroslal i ze macie poprawne kontakty

matitka po rozstaniu to oni jakos wszyscy kasy nie maja... takie dziwne typy...
az sie wierzyc nie chce ze potrafia tak traktowac wlasne dzieci

fikusek1988 wiesz co sąd i sędzie to swoje widzimi się :tak: możecie też jak wam sie uda dogadać na ile oboje się zgadacie na alimenty i wtedy to czyta formalność. A twój eks ma kogoś?

fikusek dobrze ze ojciec alana sam podjala taka decyzje, przynajmneij bedziesz miala spokoj

matitka po rozstaniu to oni jakos wszyscy kasy nie maja... takie dziwne typy...
az sie wierzyc nie chce ze potrafia tak traktowac wlasne dzieci
tak podjal tylko ciekawe czy sedzina na to przystanie bo przeciez w pozwi chyba musze podac powod przez ktory pozbawiam a nie napisac ze ojciec sam tego chce:-D

fikusek1988 wiesz co sąd i sędzie to swoje widzimi się :tak: możecie też jak wam sie uda dogadać na ile oboje się zgadacie na alimenty i wtedy to czyta formalność. A twój eks ma kogoś?
ma ma i w przyszlym roku sie hajta:-D no wlasnie wiem ze dobrze by bylo sie dogadac co do kwoty ale jak nie to pisze 600 zl i niech mi sedzina obniza:-D

fikusek i tak w tym wszystkim dobrze masz, że chociaż idzie się z eksem dogadać... Ile ja bym dała, żeby moj tak chętnie sam z siebie pozbawił się praw do dziecka...

reklama
Do góry