reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Paulinakac ja taki brzuch tez mniej wiecej mialam w 5 miesiacu jak twoj na zdjeciu. W moim profilu w albumie masz zdjecie mojego brzuszka. Dzisiaj jak mnie kolezanka zobaczyla, to stwierdzila ze miala taki brzuch w 9 miesiacu... Wiec chyba naprawde jestem wielka.

A ja juz koncze sie pakowac i jutro wylatuje. Bede za wami tesknic, pewnie uda mi sie wejsc choc na chwilke, by dac znac, jak zyje. A poza tym to musze wam powiedziec, ze mam bardzo silne przeczucie ze urodze wczesniej, niz powinnam. A jak dotad przeczucie w ciazy mnie ani razu nie pomylilo, wiec ... Hm... Oby nie za wczesnie.

reklama
kabaretka no nawet nie próbuj wcześniej się rozpakowywać :-).Zabraniam :-D.
No i życzę Ci w takim razie spokojnej podróży i miło spędzonego czasu :-).Troszkę zazdroszczę takiego oderwania się od rzeczywistości :-).
A ja się już nie mogę doczekać czwartkowej wizyty u lekarza,zobaczę mojego synusia :-).Te wizyty u lekarza poprawiają mi humor :-).
Miłego wieczorku życzę i spokojnej nocy :-)

Milkada obiecuje, poczekam na Ciebie, umowimy sie na ten sam dzien i ta sama godzine, ze zaczniemy, a potem to juz wyscigi sobie zrobimy:-D:-D:-D
Fajna odskocznia, a potem zreszta od razu niemalze swieta wiec tez wyjezdzam do rodzinki a potem to juz polowa kwietnia, wiec szybko zleci. A wtedy zostanie tylko 2 miesiace i z gorki ;-) Damy rade.
I daj znac obowiazkowo jak po USG - wejde na BB to zobacze :blink:
Trzymajcie sie!!!!

Paulinakac dzieki :confused2::laugh2:
Wiem, wiem duzy jest. Mama pociesza ze nie taki wielki, a poza tym ze pewnie przestanie rosnac, ale ja w to watpie, a moze mam tam giganta :-p
Bo rosnie mi naprawde szybko - co tydzien tak okolo 2-3 cm w obwodzie wiecej - hmmm, podejrzane :eek:

chcialam sie tylko przywitać po dość długiej nieobecności i pochwalić sie, ze już urodziłam; Mój synek przyszedł na świat 17 marca 2009r o godz. 11.23; 3160g i 51cm wielkiego szczęścia;
i do wszystkich oczekujących i czasami wątpiących mam - wierzcie - będzie dobrze a nawet bardzo dobrze; ja przez całą ciąze niby kochałam swojego szkraba, ale w głebi duszy miałam pełno wątpliwosci; teraz.... Kocham Go całym sercem, oddałabym dla Niego wszystko, zakochałam sie w Nim i ... nie wyobrażam już sobie życia bez mojego kochanego Synka;
dziewczyny.... głowy do góry; a bedzie jeszcze łatwiej, bo idzie wiosna a słoneczko daje nam siły

Witajcie :-).Słoneczko od rana we Wrocławiu świeci,wiosną pachnie :-) nareszcie :-). Ale humor od rana nie za bardzo dopisuje:-(,śnił mi się ojciec mojego maleństwa ... . A do tego śniło mi się jeszcze że urodziłam wcześniej dzieciątko,chyba zdrowe ale nie za bardzo pamiętam :sorry:,wogóle jakaś taka zmieszana jestem od rana :-(. Sny potrafią wpływać na ludzi,a najbardziej te złe :-(.
A jak tam wasze samopoczucie dziewczyny ?
AdiLea jak tam mała Hania? Miewa jeszcze kolki,czy już jej przeszło.Bo to przecież już duża dziewczyna jest :-). Patrząc na zdjęcia twojej córci bardzo się rozczulam,ale to chyba też wina hormonów :-). Pozdrawiam

reklama
Cześć mamusie :-)
jaśmin witamy na forum :-) u mnie też cudne słoneczko i nawet udało mi się wyrwać na godzinkę na zakupy ... potrzeba mi było już trochę więcej tlenu ale jeszcze troszkę i zaczniemy z malutką spacerować sobie codziennie :-)
milkada mi też dzisiaj się śnił tatuś mojej córeczki, zresztą ostatnio śni mi się dosyć często ... może dlatego że o nim myślę a Paulinka jest do niego tak bardzo podobna że nawet jeśli bym chciała zapomnieć to patrzę na nią i widzę jego. Hmmm ... cóż za ironia co ;-) Też czasem miewałam w ciązy dziwne sny ale starałam się ich za bardzo nie analizować bo potem za dużo o tym myślałam. To też nasza świadomość czasem płata nam figle a że mamusie w ciąży są bardzo wrażliwe to potem się denerwują wszystkim.
Teraz już mi zaczyna czasu brakować na wszystko ... malutka już tak nie śpi cały czas a i charakterek zaczyna pokazywać prawdzwy. :-) Najgorzej że do spania potrzebny jej cycuś i czasem już dosłownie nie mam siły do niej ;-) walczymy narazie a ja próbuję nauczyć ją zasypiać ze smoczkiem. Mi to może jeszcze nie przeszkadza ale gorzej jak zostawię z nią babcię i co wtedy ... kto da cycka :-D
Pozdrawiam Was cieplutko i zyczę dobrych nastrojów :-)

Do góry