reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
100 lat 100 lat :-D:-D

dziękujemy mamuśki :)
no leci a widac to po dzieciach ,lata leca ale najwazniejsze ze wszystko uklada sie tak jak powinno a reszta sie da

na wtorek zostalam wezwana do szkoly na 17 ,jest specjalne zebranie z nauczycielami w sprawie malej , w zwiazku z opinia z poradni , zaczela czytac ,jest o niebo lepiej ale ma chodzic na zajecia i terapie , na ktora bardzo zreszta lubi wiec jest ok

katerinka111 no to super idzie odpieluchowanie, u mnie ładnie w weekend sikał na nocnik, ale normalnie jeszcze z pieluchą biega, ale babci się nie chce bawić z nocnikiem a to ona z nim siedzi cały tydzień :-( szaleństwo wiosenne Ciebie ogarnęło myć okna o 7 :-D:-D:-D i sto lat dla księżniczki !!! i oby wszystko układało się jak powinno!!!

katerinka111 no to super idzie odpieluchowanie, u mnie ładnie w weekend sikał na nocnik, ale normalnie jeszcze z pieluchą biega, ale babci się nie chce bawić z nocnikiem a to ona z nim siedzi cały tydzień :-( szaleństwo wiosenne Ciebie ogarnęło myć okna o 7 :-D:-D:-D i sto lat dla księżniczki !!! i oby wszystko układało się jak powinno!!!

mnie jak wezmie to od rana i do drugiej kawki mam juz ogarniete i na dwor czas z maluchami albo z mlodym:)

moja mama tez mi wymysla ze nie raz posika albo zrobi na podloge i o jezu co teraz mowie,jak sie ma nauczyc jak widzi ze mokre czuje, sam leci po majtki po mopa i tyle ale kuma o co chodzi a dwa ile idzie mniej i juz na cos innego w to mam na saszetki uodparniajace taka prawda
trzeba miec duzo cierpliwosci

katerinka111 wiesz mi się wydaje że nawet dziecku odpieluchowanemu zdarza się posikać bo czymś się zajmie zapomni, albo we śnie to normalne. A dziś małego rano posadziłam na nocnik a on gadał po swojemu oczywiście i machał rączkami jak by mi mówił że akurat nie chce mu się sikać, uśmiałam się. A wogóle dziś rano pomyślałam o tobie bo jak wstałam to w bloku na przeciwko pani już okna myła ;-)
I jak prezent dla 8 latki udany????

zlamana przez zycie dobrze że się skończyło, że twoje dzieci już nie będą żyć w stersie i patrzeć na to wszystko, żyjąc w takiej codzienności istnieje duże prawdopodobieństwo że same stworzyłyby takie związki, przerwij to zrób to dla swoich dzieci!!!!! Boisz się ciąży zrób test "strach ma wielkie oczy", idz do ośrodka jakiegoś pomocy rodzinie, samotnym matkom co tam jest koło Ciebie tam są psycholodzy i prawnicy może jakoś zaradzą, może wywalczą że ty wy wrócicie do domu, złóż pozew o alimenty i separację. Nie jesteś sama jest nas wiele samotnych matek którym nie tak się życie ułożyły jak pragnęły, ale mi zawsze pomagało stwierdzenie "jak Bóg zamyka dzwi to otwiera okno" znajdz w sobie pokłady siły i walcz choć byś miała iść do wszystkich włodarzy w okolicy. I miej gdzieś co ludzie gadają od dziś myśl tylko co dla Ciebie i twoich dzieci jest dobre!!!!
Jak będziesz chciała się wygadać zapraszamy też na "codzienne rozmowy samotnych rodziców" mi dużo dało, wygadałam się, skorzystałam z uwag dobrych rad dziewczyn, zobaczyłam że innym się udało daly radę i nabrałam nadziei że mi też się uda że jeszcze dużo dobrych chwil przede mną.
A separacja to nie rozwód może twój mąż się otrząśnie i zacznie się leczyć ale nie wierz w puste obietnice one muszą mieć poparcie w działaniu.

katerinka111 wiesz mi się wydaje że nawet dziecku odpieluchowanemu zdarza się posikać bo czymś się zajmie zapomni, albo we śnie to normalne. A dziś małego rano posadziłam na nocnik a on gadał po swojemu oczywiście i machał rączkami jak by mi mówił że akurat nie chce mu się sikać, uśmiałam się. A wogóle dziś rano pomyślałam o tobie bo jak wstałam to w bloku na przeciwko pani już okna myła ;-)
I jak prezent dla 8 latki udany????

hehehhe
tak mała stw, ze to byly jej najlepsze urodziny jakie miala do tej pory :-),bawi sie domkiem i kuba tez tak po swojemu przy niej i dzieci nie ma .
i teraz zbiera na jakas jeszcze lalke,ale te zabawki sa tak cholernie drogie,ze az strach,ale ma swoja skarbonke i stw, ze sobie uzbiera i nie mam sie martwic hehe
zreszta wie ze teraz czeka mnie jej leczenie zabkow,czekamy juz na ruchomy aparat,wziela sobie zielony z brokatem i mam nadzieje ze poki co taki pomoze

jaimis jezyk dzieci jest bardzo zabawny tak naprawde ,moj odbiera domo tel i z takim akcentem halooo jol :-D i kto nie zna pyta sie halo a kuba to ja bub i mamo haloooo heheheh

reklama
Do góry