reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

katerinka111 oby małej została wyrozumiałość że nie ma nieraz dużo pieniążków i trzeba oszczędzać, ja ostatnio w lumpku kupiłam samochód małemu na wagę nie wiem czy już o tym nie pisałam, ale zauważyłam że część zabawek chowają jak są najniższe ceny. Mój jeszcze nie kumaty to co mi tam skąd ma, a jak idziemy do supermarketu to mu pozwalam bawić się tymi wypasionymi jeszcze nie ma że odchodzimy i wrzeszczy ale pewnie do czasu :-D
A ten aparat planuje ortodonta potem stały czy nie? bo trochę kosztują te stałe, ale warto zadbać o zęby teraz wygląd się bardzo liczy, nawet nie tyle co uroda ale zadbanie, nawet na rozmowach o pracę lustrują :tak:

reklama
katerinka a mala ma juz wszystkie zabki stale??
a aparat napewno ladny:)

ma jeden ostatni mleczak ruszajacy sie i tak zeby u gory wrocily troche na miejsce przez wypychanie jednego do przodu i sciskanie dwoch innych do siebie
aparat bedzie miala zielony z brokatem , poki co aparat do 13 roku na fundusz ,wizyty tez ,jeszcze 25 km od mojego miasta ale i tak sie oplaca niz jak bym miala placic u mnie prywatnie, poki co ortodontka twierdzi ze ten jej powinien pomoc
a jak nie to 1500 na góre i na dół 1500 ,wizyta 80 tak u nas wychodzi ten staly,
jak bedzie trzeba to zaloze i juz
no i robia sie jej dziury taki ma urok zebow ,ale bede jej zakladac te plomby biale wiec tez wydatek ,ale jak mus to mus

dostala domek dla petshopow, troche uzbierala, babcia ciut dala, ja dolozylam i od znajomych jeszcze dostala dodatowo petshopki wiec mowie wam szalala a jeszcze pare dni szybciej dostala paczke od swojej najkochanszej cioci :-):-) i list od taty na urodzinki wiec radosc miala taka ze hej,torcik byl skromny bo lodowy ale tak sie dogadalam z nia i kazdy byl zadowolony :)))))

a w lumpku faktycznie zalezy kiedy mozna fajnie trafic ,chociaz z cenami ciuchow to przesadzaja juz ,bo w poniedzialek ceny prawie jak sklepy,wiec tylko pod koniec tygodnia oplaca sie kupic,
mi brakuje buszowainia po lumpkach,ale czlowiek poki co narazie na to nie ma ,wiec trzeba sie przebiedzic ze raz sie na dole a raz na gorze ... jeszcze pol roku wytrzymam

katerinka ja u siebie zapisywalam mala do ortodonty na poczatku stycznia, wizyta prywatna na marzec byla a na nfz mamy dopiero w lipcu.

mi sie bardzo podobaja domki dla pet shopow, ale moja jest bardziej kucykowa:-)

u nas na ciuchach tez ostatnio drogo, ja chodze jak sa promocje, wtedy czasem jeszcze da sie cos kupic w fajnych cenach.

katerinka111 a może jak ma takie delikatne ząbki warto zalakować? ja jeszcze w tej materii się nie znam ale słyszałam że niektórzy lakują stałe. A aparaty teraz cuda robią tak że super że tak szybko się za to zabrałaś i mam nadzieję że ten tak wyprostyje że nie będzie trzeba 3 tysi na aparat wydać. A u mnie tak w życiu się układa że mam naprzemiennie raz super zarabiam raz marne grosiki grunt to się nie podłamywać i dawać sobie radę no i ja należę do ludzi co nie zwracają uwagi na metki mnie tam rybka czy bluzka z 200 czy za 15 :-D a w lumpkach teraz dość że przesadzają z cenami to ja już dla siebie dawno nic nie znalazłam takie zniszczone rzeczy dla dorosłych, kiedyś jak byłam na wypowiedzeniu czasami jeżdziłam na 2 koniec miasta fajne tam rzeczy były ale teraz mi szkoda czasu wolę po pracy spędzać czas z moim "patykiem" :-)
ollka22 to tak jak mojego brata córa wszędzie kucyki i oczywiście większość różowych nawet w jakąś grę pogywa że te kucyki karmi leczy itp Ciekawe czego mój będzie fanem jak wyrośnie z fascynacji zepsutym kalkulatorem i odkurzaczem ;-)

jaimis z chlopcami jest chyba ciut lepiej... choc tez sa rozne serie zabawek dla nich
my tez mamy sporo kucykow, chociaz ja teraz to jak juz mam jej cos kupic to wole gre, puzzle albo lego no i wszsytkie mozliwe rzeczy do rysowania i malowania

co do zabkow, to ja mam nadziej ze nam ten smoczek ortodontyczny pozwoli uniknac aparatu, choc moja mala tez ma slabe zabki,a hitem jest to ze na lak jest uczulona...

jaimis z chlopcami jest chyba ciut lepiej... choc tez sa rozne serie zabawek dla nich
my tez mamy sporo kucykow, chociaz ja teraz to jak juz mam jej cos kupic to wole gre, puzzle albo lego no i wszsytkie mozliwe rzeczy do rysowania i malowania

co do zabkow, to ja mam nadziej ze nam ten smoczek ortodontyczny pozwoli uniknac aparatu, choc moja mala tez ma slabe zabki,a hitem jest to ze na lak jest uczulona...

o kurcze??? a jak sie to objawia ???
mi denstyska nie proponowala dla niej tego ale zawsze warto spytac ,czlowiek sie cale zycie czegos uczy

moja kucykow tez ma pelno od najmniejszego do najwiekszego ale jakos te petshopki daja jej wiecej wfajdy

olka22 oj ja bym nie powiedziala, ze z chlopiecymi zabawkami jest lepiej :-D. Filip ma teraz faze na carsy i wszytsko mogloby byc carsowe. poczawszy od samych zabawek (a niestety te oryginalne a co za tym idzie bardziej trwale sa drogie) przez posciel po ciuchy. do tego tomek i przyjaciele no i lego. odmian tego wszytskiego jest mnostwo takze naprawde jest na co kase wydawac :tak:
a co do lumpkow to zawsze bylam ich wielka fanka, ale oststnio coraz mniej tam kupuje. raz, ze ceny wcale nie takie niskie a u mnie jak sa w sklepach promocje to moge kupic nowe super ciuszki za naprawde atrakcyjne kwoty. no a dwa - Filip zaczyna wchodzic w taki wiek, ze bluzki w lupmkach sa z plamami a spodnie przetarte. ale jak byl mniejszy czesto sie oblawialam w lumpkach :tak:

katerinka mala po lakowaniu lekko puchnie i spi kilka godzin, bylo tak po 2 rodzajach laku, wec teraz jak beda wychodzic stale zabki bedziemy lakowac po 1 sztuce, ale pierw bedzie dostawac calcium.
taki sposob zalecila nam pani ortodonta.

kropelka carsy sa fajne:) ale niestety wszyystko co z bajek jest drogie.
a lego tou nas obecnie zabawka nr 1:tak::tak:
wlasnie dzis poskaldalysmy zestaw ktory mala dostala od babci na zajaczka,mloda zachwycona bo w zestawie jest kon:-)

reklama
No ja poki co nie kupuje zadnych figurek, lali ani podobnych rzeczy - chociaz mloda czasem prosi. Uwazam, ze jest duzo fajniejszych zabawek, a z takimi figurkami to niewiele mozna zrobic. Mloda ma jedna duza lale interaktywna, jedna barbie roszpunke (bo ja kocha ;) i dostala teraz od tesciow jeszcze jakis kawalek plastiku :/ Moge kupowac do woli puzzle, gry, klocki, zabawki sportowe, plastyczne, muzyczne i ksiazki. Ale na plastikowe cosiki nie ma co liczyc - wole zeby sie bawila czyms bardziej kreatywnym niz przebieranie lalek i przestawianie figurek. CO innego zabawa w teatrzyk - ale do tego sa lepsze maskotki :) Byc moze jak pojdzie do szkoly i zacznie nasladowac kolezanki, to sie złamię ;) Poki co ma faze na ksiezniczki takze urzadzam jej pokoj z ksiezniczkami i kupuje ubranka z ksiezniczkami..

A btw. bardzo fajna serie kuchenna maja w IKEA - pluszowe warzywa, owoce i inne spozywcze..Do tego swietne naczynia. Kupilam - polecam, bajka :)

Ja tam za lumpkami nie jestem - kiedys cos na allegro zamawialam, ale teraz juz nie. Zwlaszcza, ze (chociaz teraz pewnie zostane zjechana :)), nie chce zeby Sara wyrozniala sie sposrod dzieci z przedszkola. Smarkacze to juz widza - co kto nosi...A ja tez chce zeby wygladala ladnie - jak sie czlowiek napatrzy na bachory chodzace w benettonie, zarze, next itp. to swoje dziecko tez chce tak przystroic, bo to po prostu sliczne ;) kupujemy markowe, ale ZAWSZE na promocjach czy przy innych okazjach i wyprzedazach. Ostatnio upolowalam 2 boskie sukienki wizytowe za 60zl obie!!!, gdzie poczatkowa cena jednej to bylo 159...Wyjatek robie jak wyjezdzam do Londynu - wtedy buszujemy w Primarku ;)

W tym roku sie zdecydowalismy z S. ze robimy Mlodej urodziny w Kinderplanecie - nie do konca bylismy przekonani, bo cena nijak sie ma do tego co oferuja :/ Ale nic lepszego nie znalezlismy. Zaprosilismy dzieciaki z przedszkola i zaprzyjaznione, zamowilam tort z bajki Zaplatani (oczywiscie ;) i kupilismy rowerek juz z pedalami - troche wiekszy zeby miala na kilka lat. Dobrze, ze nie mieli z ksiezniczkami ;) Jeszcze nam prawie miesiac zostal, ale Sara juz bardzo czeka na urodziny.

Ostatnio chorowala mocno - poszlysmy do laryngologa i bedzie miala badanie na trzeci migdal, ale laryngolog twierdzi, ze to najprawdopodobniej nietolerancja mleka :/ Nie wiedzialam,ze od tego moga byc nawracajace zapalenia uszu - ale najwyrazniej moga. Mloda juz 3 tydzien bez przedszkola, w piatek pojdzie znowu, mam nadzieje ze nie bedzie akcji robic ;)

A my mamy juz kredyt, kupilismy prawie wszystko do lazienki, w piatek projektujemy kuchnie i idziemy do przodu!!! Tylko te raty teraz trzeba bedzie splacac :( A ja ostatnimi czasy pracuje jak maly robocik...Zaczynam pomalutku myslec o jakiejs wlasnej malej szkole jezykowej - ale pozyjemy, zobaczymy...

A Mloda zaczela bezproblemowo czytac mi sylaby, a czasem trzyliterowe wyrazy :) Nawet takie, ktorych wczesniej nie znala, wiec mamy postep. Cos tam sobie pisze olowkiem (mama, tata, ja, kot) i prawie opanowala dodawanie do 5...To tyle z glownych nowin, czas wracac do pracy :(

Do góry