reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
charlene to wszytko minie, im dziecko starsze to jest fajniej.... moja ma 5 lat i teraz jest juz super, praktycznie wszedzie mozemy isc razem. kino, kawiarnia, zakupy.... dogadujemy sie dobrze chociaz czasemt ez ma humorki,
kazdy z nas ma gorsze dni i sie buntuje, zobaczysz... jeszcze rok i bedzie naprawde lepiej.

olka ja wieeem ;) zreszta juz teraz jest fajnie, bo generalnie my sporo chodzimy gdzies razem i robimy cos razem i dziec jest wygadany strasznie, mozna z nia podyskutowac. Chetnie sie dzieli wszystkim, nawet nieproszona, dba o mame, ostatnio jak zsiadlam z konia to powiedziala "fajnie jezdzilas mamusia" :) Generalnie mnostwo jest takich super chwil, tylko jest ten stres ze zly wiatr zawieje i bedzie tragedia. Wiem ze to minie, i to szybko, bo moje dziecie ma fazy, po ktorych dosc szybko jest lepiej, natomiast teraz jest akurat apogeum nerwowosci. Nawet spac przez to nie moze, znowu sie budzi z placzem. Bajek z przemoca nie oglada, nie ma zadnych zmian w aktywnosci i spedzaniu czasu, wiec mysle, ze to przejsciowy okres. ale tak na spokojnie jak mysle, to az mi jej szkoda, bo widze ze ma emocje z ktorymi sobie nie moze poradzic i ze wlasnie teraz sie w bolach tego uczy...
Natomiast tez widze ze z kazdym miesiacem coraz ciekawiej i fajniej jest nam razem i nie zamienilabym jej na nic innego, chociac czasem mam ochote oddac pierwszej osobie na ulicy :)

A najlepiej jest jak jestem wsciekla jak sto diablow bo wlasnie Mloda dala super-popis i wracamy do domu, a co druga osoba na ulicy "oo, jaka sliczna dziewczynka"..grrr...no tak, aniolek po prostu...;)

charlen takie sa dzieci... nic sie z tym nie zrobi, wkoncu my tez mamy swoje humorki:)
moze mala potrzebuje troche wyciszenia...

a ze ludzie mowia ze to sliczna dziewczynka to sie nie dziwie, naprawde jest sliczna:)

fikusek1988 troszkę kosztują :-( plastikowe? Ale jak trzeba to trzeba a Alanek nie buntuje się że ma je nosić?
Charlene albo dla sary troszkę meliski, moja ciotka poiła swojego wnuka :-) Ale z niej już prawdziwa kobietka i anioł i diablica w jednym :-D

ja już Carli pisałam uważam że dziecko to skarb i jak ma się dwoje jest się 2 razy "bogatszym" ale ja już się nie wyrobię, jak rodziłam miśka juz byłam najstarsza na porodówce i akurat jeszcze jako jedyna pierwsze rodziłam :-D się śmiałam że jestem "bardzo stara pierwiastka"
:-D

Czesc Kobietki i Devil :)

Widze ze mowa o dzieciach :-)
Mozecie sie smiac ze mnie ale ja chce 3-4 dzieci :-D
Kocham dzieci..mimo ze daja tak popalic... A niemowlaki po prostu uwielbiam... Ja zawsze miałam wielki instynkt macierzyński :-) Oczywiscie jesli bede miała odpowiednie warunki mieszkaniowe finansowe itd.. :-)

Katerinka jak to było z ta twoja wkładka? Spiralka znaczy sie? Moj lekarz mi jakąś tam napisał kosztuje 100 zł i zakładaja na NFZ i mówi do mnie ze to najskuteczniejsze i ze mozna wyciagnąc w każdej chwili.. Bolało jak ja zakładał?Plamiłaś czy miałas bóle brzucha?Ja sie tego własnie boje...

Carla pytałas o P no u mnie nie narzekam :) P teraz duzo pracuje a kazda wolna chwile spedza z nami :-)

Jaimis jaka tam stara :-D Po tym jak Ty piszesz mi sie zdaje ze masz z 25 lat nie wiecej :-)

Fikusek a jak to wyszło wogole ze musi nosic okularki? Sama z nim poszłas na badania? Czy jak? moze ja z Jaskiem tez pojde...

charlene Sara naprawde jest cudna i te jej włoski skubana bedzie rwac chłopakow :-) Piszesz ze sie drzesz hahaha chyba mnie nie slyszalas jeszcze w akcji :-D Jasiek jest na etapie wszystko na nie pytam sie o cos a on kiwa glowa nie nie nie, rzadko kiedy jest TAK rano np pytam czy mam włączyć bajki to kiwa TAK TAK albo skarpetki ubrac to tez tak :-D

No wogole moje dziecko sie potrafi samo przedstawic :-) Jestem z niego taka dumna :) Jak sie go zapytam jak masz na imie odpowiada ładnie Jaś jak na odpiernicz to słychac tylko szybkieAŚ i pokazuje paluszkiem na siebie :-D No i czasem pokaze na paluszkach jeden ze ma tyle latek :-D I coraz to nowsze słowa "siusiu" "ma" - masz "da" daj i takie tam po swojemu :) Potrafi ie rozpoznac na zdjęciu wtedy pokazuje na siebie i mówi Jas.. :) Kocha ryby na które woła "GRRRR" JAK WIDZI RYBY TO SIE TRZESIE!makabra czasem móie wam.. mój tata zapalony wedkarz i jas mlody zobaczy rybe to juz kaplica...musze dac bo jak nie to wielki lament rzuca sie na ziemie albo ucieka z krzykiem placze:no: Mielismy ostatnio w domu dwa slimaki w akwarium winniczki byl tez w nich zakochany..nazwalismy je Franek i chodizl zanosil im am ..ciastka chrupki picie im dawal w niekapku no mowie wam..i chodzil i pokazywal ciagle ze slimaki maja rogi :-)

Byl tez temat slubu..ja nie wiem sama jaki bym chiala miec... koscielny to kupa kasy i wogole...a cywilny to taki skromniejszy i wogole ..nie powiem ze zawsze nie marzylam zeby satnac w bialej sukni przed ołtarzem..no ale jednak to wydatek...

AAA I POCHWALE SIE CO KUPILAM WCZORAJ :)

EXTRA FOTELIK ROWEROWY BABY MAXI - NAJTANIEJ W PL (1731877727) - Aukcje internetowe Allegro kolor jasny szary

i

KASK DZIECIĘCY SPOKEY REGULOWANY ROWER ROLKI CENA (1732192142) - Aukcje internetowe AllegroNr 6 chcialam inne ale nie ma :(

I wogole zaluje ze tak pozno mu to kupilam tzn nie ja w sumie ale P teraz bedziemy jezdzic na wycieczki rowerowe naD morze przez nasz Słowinski park narodowy na taka dzika plaze o ile pogoda bedzie dopisywać!:-)

Ostatnia edycja:
Orchidea22 ja to z dekadę od was starsza jestem, ale jakoś mnie nigdy nie przerażał, taka kolej rzeczy :tak: Fajny fotelik a "AŚ" wysiedzi Ci w nim grzecznie? To tylko ładnej pogody życzyć!!!

Carlaa a tam każde dziecko w swoim tempie zaczyna mówić, chodzić itp. Jeszcze 2 latek nie ma, kumpeli syn długo praktycznie nie mówił a potem z dnia na dzień zaczął całymi zdaniami mówić, śmiałam się że wcześniej nie miał nic do powiedzenia to po co miał się bezproduktywnie wysilać :-D

reklama
Orchidea to teraz bedziesz jezdzic z Jasiem :-) alan uwielbia jazde:-)a do oklisty poszlam sama sprawdzic mu wzrok,nie zauwazylam by mial jakies problemu,korzystam ze mam jeszcze wychowawczy i zrobilam mu kontrole i jak sie okazalo to dobrze ze poszlam.

jaimis nie nei plastikowe,metalowe hehe nie wiem dokladniej z czego sie robi oprawki:-D no jak mu mierzylam to niby nie sciagal zobaczymy jak w domu bedzie:-)

Do góry