reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

a nam sie wekend super zaczal ,piatek rewelacyjnie a wczoraj kumpela musiala pilnie wyjechac i zostalam jej mieszkania pilnowac z psem,byl e z malym na noc i mowie wam testowalismy sie :-D ale rewelacja,e ma takie podejscie jak ja, i jak dzieciaczki zasnely to my gadalimsy do bialego rana,rano 3h snu i dalej , teraz poszli po rzeczy i zaraz jedziemy nad morze.
a dzis dostalam wiadomosc,DOSTALAM DALEJ JUZ UMOWE NA STALE :-):-):-):-):-):-) .mam wykorzystac moj urlop z tego roku,wziasc caly platny wychowawczy i bezplatny,wykorzystac na maxa ten czas i potem na mnie czekaja, kierowniczkA i szefostwo wyzej stw,ze dosc dla nich zrobilam,byli zadowoleni i czasem w zyciu roznie bywa ale nie mozna kogos skreslac bo ma problemy ,daja mi czas,MOWIE WAM POPLAKALAM SIE ZE SZCZESCIA, :-) kolejna dobra rzecz ktora mnie spotkala,bede miala czas dla dzieci ,na poukladania swoich spraw a potem na spokojnie kiedy kuba bedzie wiekszy,mala juz ogarnie szkole moge wrocic do pracy . jednak dobre momenty istnieja i swoje trzeba przejsc zeby bylo lepiej

milego dzionka :))))

bezsenna sto lat dla KUBUSIA :)))):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Katerinka, aż ja zacznę wierzyć, że i mi znów zacznie się w życiu układać. Gratuluję pracy. ;)

carla ide na maxa na wychowawczy nawet nie wiem do ilu mozna i potem jeszcze uropy wypoczynkowe po 21 dni za rok wiec trcohe sie nazbiera,a przedszkole nie wiem,teraz u mnie jest pelno prywatnych z doplata i to za 300 pare wiec tym narazie nie mysle
a co do e no tak na pewno ,nikt nie ma pretensji i jedno jest pewne wspolnego nie bedzie -alleluja,trojka nawet i gdyby w zupelnosci wystaczy, mamy przed soba pewne sprawy,ja moje on ma tez i na pewno bedzie to proba nas ale zalozylismy ze sprobujemy :) a poki co fajnie czas spedzamy
elena no widocznie karty sie odwracaja w najmniej spodziewanym momencie:)
umowa sprawila ze wiele problemow same sie rozwiazyly

katerinka super !! Wlasnie najlepiej jest tak niespodziewanie jak wszystko sie uklada, bo jak sie bedzie siedzialo i gdybalo to zawsze nic

A ja mam chyba jakas depresje. Siedze zalamana :(. Mialam jechac na ta Slowacje, pogoda do dupy, tam jakis stan kleski. Nie rozpaczam jakos bardzo nad tym, bo dla mnie zaden rajc tam jechac, ale rozchodzi mi sie o co innego. Moj ojciec ma full kasy, teraz 3 tyg urlopu, ale nic nie zaproponowal mojemu bratu ani mnie oprocz tej pier***** slowacji, na ktora nikt sie nie rozpedza. Siedzimy w tym bloku i nie ma co robic. A ja nie mam z kim jechac na wakacje, zaden znajomy sie jakos nie kwapi, a jechac samej... raczej lipa. Siedze i mnie nerwowo roznosi, bo ilez mozna. Tego dziecka mojego mi szkoda, ze tez siedzi, troche jezdzi na dzialke to chociaz caly dzien na powietrzu. A ja tak bardzo chcialam jechac i odpoczac.

Katerinka, a możesz coś więcej powiedzieć o tych dopłatach do przedszkoli.
Honey współczuję. Ja mam w planach wyjechać też za granicę, ale nie wiem, czy nie lepiej jechać samej z synkiem i wziąźć tylko siostrę. Bo gdybym pojechala z jego ojcem to pewnie całą drogę słyszałabym narzekania, aż mi się odechciewa wyjazdu.

A ja tak myslalam, zeby juz jechac samej wziac malego, ale ja chcialam np do Egiptu, a tam boje sie jechac sama w dodatku z dzieckiem, a samochodem to wiem, ze on sie nie nadaje na dluzsze trasy, bo dzisiaj tylko jechalismy jakies 30 min i nie dalo sie wyrobic. Moge jechac sama, bo mama by mi z nim zostala tylko z kim jechac. Ja siedze i placze...

bezsenna ja uważam że najlepsze w życiu co mnie spotkało to mój synuś :-) jakie życie by było puste bez niego. I jak imprezka i mam nadzieję że w końcu jakiś ciepły front przyjdzie i słońce przywlecze i się pooplacie :-)
mloda1https://www.babyboom.pl/forum/members/mloda1-59734.htmlja szukałam pracy bardzo intensywnie łącznie z jeżdzeniem po firmach i zostawianiem cv gdzie się da od stycznia no i w maju dopiero poszłam na 2 rozmowy, tak że "uszy do góry" a teraz pracuję na budowie okazuje się co już pisałam że chyba z kasą nie będzie tak słodko jak mówili na rozmowie, ale praca w miarę i fajna atmosfera a po moim żałosnym ostatnim pół roku tego potrzebowałam i powodzenia i się nie podłamuj
a ta praca to kontrakt tak że i ja pewnie za rok znowu będę szukać pracy, takie czasy
katrinka111 super wyszło z pracą szkoda że mało takich szefów, w mojej poprzedniej firmie kolejna laska zaraz po macierzyńskim poleciała
honey01 słońce nie płacz i tak cholernie mokro, a ojciec dziwny, poprostu musisz przestać na niego liczyć w takich sprawach, a fajnie by było kiedyś pojechać gdzieś na wakacje żeby kilka osób z forum było ale proza życia kasa, urlopy .... ale kto wie ;-)

jaimis super by tak wlasnie bylo. I wiecie co wymyslilam hehe, wakacje dla samotnych matek. Fajnie by bylo cos takiego zrobic, taki wypasiony osrodek, wszystko dla dzieci, SPA dla mam, opiekunki itd ale ile kasy by to musialo kosztowac stworzenie czegos takiego:) ale pomysl fajny hehe

reklama
bylam w pracy i moge wziasc jeszcze rok platnego i rok bezplatego,zalatwialam od rana papiery i wszystko mam zlozone :)

elena u mnie pelno prywatnych ale padaja bo nie ma chetnych ,wiec te przedszkola zalatwiaja jakies dotacje i sa tyle platne co normalne

na wakacje jechac ale taka prawda ze to kupa kasy jest tak naprawde,ale kazdej z nas przydalby sie wypad bez dzieci i wyrzutow sumienia, ja to bym na ibize chciala lecie heheheh

Do góry