reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
Alusia moj synek ma tez na imie Jas :)
Kochana ja mysle ze nie powinnas tracic energi i nerwow na niego bo to nie ma sensu niektorzy ludzie sa toksyczni i sie juz nie zmienia ... Nie marnuj na niego czasu zobaczysz ze znajdziesz kogos kto pokocha Was i bedziesz szczesliwa... Ja w to bardzo wierze...

Carla
no wlasnie ja tez bronilam P tak dostepu do mlodego sama nie wiem dlaczego to chyba taka opiekunczosc...ale teraz wrecz sie smieje ze go wykorzystuje:) Jednak macierzynstwo we 2 ke jak jest oboje rodzicow jest łatwiejsze..ale tylko jesli ta 2 osoba sie poswieca na tyle na ile maksymalnie moze bo ja znam tyle par ze facet wraca i nic nie robi bo zmeczony po robocie a caly obowiazek spada na mame.. nie jestem za takim podzialem.. drazni mnie to ..

Katerinka ja mysle ze Ty jestes tak dobra kobietka ze nie mozesz byc nawet chwile sama...dobrzy ludzie przyciagaja dobrych ludzi :-)to samo Carla... Kazda z nas jest naprawde dobra kobieta...nie zostawilysmy naszych dzieci dajemy rade same nie jedna osoba chyli przed nami glowe..bo kazda samotna mama robi za dwoje jak nie za troje ... taka prawda... Nie powiem ja tez sie boje..bo nie wiem czy pamietacie jak mialam w zeszla wakacje "Agenta tomka" tez niby fajnie i wogole a spotykal sie ze swoja byla a ja juz z nim mieszkalam! Teraz jestem znowu ostrozniejsza mam nadzieje taka bynajmniej :-D Siedzialam na tych portalach randkowych chetnych nie brakowalo na randki ale jakos nikt nie byl az tak wyrozumialy ze np pozna pora nie bardzo bo mam maluszka..wkurzalo mnie to i jak od razu dziekowalam mam w tylku takich gosci szkoda na nich cennego czasu..

margolcia trzymam za ciebie kciuki..
honey daj sobie siana z gosciem niech sie buja ja jego miejsce napewno jakis fajny koles wskoczy :-)

mloda mama trzymam kciuki zeby bylo dobrze odpoczywaj!!

I nie stresuj sie kochana bo stres to naprawde najgorsze co moze byc! Swoja historie opwiadalam tu kupe stron w tyl w pierwszym poscie :) Ja zostalam sama w 7 miesiacu ciazy - chcianej bardzo ponoc przez niego tez..marzył o synku ..Z dnia na dzien powiedzial mi ze jednak nie bedzie ze mna od tak bez slowa wyjasnienia...a ma 30 lat!I jedna córke ktora ma 8 lat i tez nie jest z tamta kobieta (ona go zostawila i ulozyla sobie zycie) nie bylo malzenstwem. Po dzis dzien nie wiem dlaczego mnie zostawil chyba mial taki kaprys..ale macil mi w glowie po tym co chwile pisal smsy ze teskni ze zle robi dawal nadzieje na to ze wroci i zmadrzeje wrocilam dor odzicow do domu...ciaze mialam zagrozona i on to wiedzial i lekarz mu mowil ze stresy mi nie sa potrzebne a ten sku* mial to w dupie mial w du* zycie wlasnego dziecka ! o tym ze mnie zostawia powiedzial mi jak wyszlam po kolejnym pobycie w szpitalu...dlugo nie musialam czekac zeby tam wrocic mialam w 7 miesiacy skórcze porodowe..byłam przerazona a on sie nawet nie interesowal naszym losem.......:angry:zreszta jest tak po dzis dzien udaje ze nas nie ma a ma do mnie 15 min autem...........

alusia8989 skup się przede wszystkim na sobie, początek jest ciężki ja miałam traumę przez pół roku teraz zaczynam dopieroi dochodzić do siebie, powiedz sobie że jakby miało być dobrze to by było a teraz zatroszcz się o siebie abyś ty była szczęśliwa bo dzieci będą mogły brać winę na siebie bo to małe cudne egocentryki :-) Początki nie są łatwe ale musisz co ci na chwilę obecną wydaje trudne wręcz niedorzeczne myśleć pozytwynie, co było to było a od teraz będz dobrze

mloda1 ja to się czuję jak przedstwiciel sekty pt;"myśl pozytywnie" - nawet jak czasami ostatnią rzeczą jaką będzie ci się chciało zrobić będzie przeglądanie ofert i słanie cv to się zmuś, powiedz znajomym że szukasz może ktoś przypadkiem coś usłyszy, a sprawdzasz stronę z pracą w urzędach? na zastępstwo nieraz da się wcisnąć bo na zastępostwa nie zawsze układają pod znajomego a czasami jak się człowiek załapie to już zostaje
Carlaa to jeszcze nie założyłaś to za jakis czas się przypomnę z moim pytaniem :-)

orchidea ten od kubusia to ma 10 minut i nie ma czasu i mam to gdzies a zeby bylo smieszniej to dzis mi napisal esa ze widzial wczoraj jaka mam wspaniala rodzinke na placu!!!! odpisalam mu tak mam juz trojke dzieci i wspanialego faceta ktoremu na nas zalezy :)))))))) a ty jako ojciec nie mozesz sie podejsc do wlasnego dziecka,zabijcie nie wiem gdzie byl i nas ogladal ale mam to w dup,,,,, gleboko i szeroko,niech widzi jak zyja ludzie z dziecmi :))))))))))))))))))))))))))
i e sie smieje ze ja to jestem luzara bo on by nie wytrzymal jak by dostal takiego esa i ja teraz ucze e pokory w takiej sytuacji z jego ex i juz mi dzisiaj przyznal ze spojrzaj na nia inaczej a maly ma tez inne podejscie,karce go ze nie ma sie z nia szarpac na slowa bo to nic nie daje.jak jest taka matka to jej problem,
orchidea a ten twoj zostaje na noc u ciebie??? a co mama na to ??????

Hm no ona to hmm lubi pana P :-)
Wczesniej to ja sie zapytalam jak byl agent tomek czy moze zostac na noc ..a teraz sie nie pytalam i jakos tak wyszlo ze na poczatku przyjezdzal tak 20-22 i zostawal do 4 rano wtedy wracal z naszym kolega do siebie i szedl spac wstawał i do pracy sie szykował mama sie pytała czasem o ktorej P wrocil dod omu to mowilam ze rano i jak mielismy razem grila z moja rodzinka to wypil sobie i stwierdzialm ze zostanie na noc i jakos tak zostalo ze normlanie rano wychodzi wita sie z rodzicami moimi i idzie do pracy;-)

A noje dziecko to maly lobuz bije starszego o 3 lata od siebie kolege .. jestem w szoku ..w piaskownicy walczy o swoje i jak ktos czegos nie da to pac w glowe albo piaskiem :szok:

margolcia
powiem tylko tyle..nie wiem na uj bylo to oklamywanie tu nas..ty powinnas isc sie leczyc razem z nim...doszlam do wniosku ze jestescie siebie warci..dzieci lepiej komus oddaj chyba beda mialy lepsze zycie niz przy toksycznej matce ktora tylko na swoje widzi mi sie psuje im zycie i dziecinstwo wyzwiskami "od ukochanego " itd itd........... ŻAL..!!MI JEDYNIE TWOICH DZIECI!! KTORE MASZ GLEBOKO W Tyle!

CZYTAM FACEBOKKA I TO CO WYPSUJECIE DO SIEBIE... ZALOSNE..

"ja nie lubie sama , i w sumie sama isc nie mialam (mala wymiana zdan) no i ide z moi ukochanym ..... ;D" ukochanym?!kurcze ten facet cie bije i traktuje jak nic!

"DZISIAJ OSTATNI RAZ CIĘ PRZYTULIŁEM I POSZEDŁEM Z TOBĄ DO KINA BY BYŁO CI MIŁO :) TAK JAK TY DLA MNIE NIC NIE ROBISZ TAK I JA DLA CIEBIE JUŻ NIC NIE ZROBIĘ... ŻEGNAJ FOREVER"- oj margolcia nie pros tak ukochanego aby wrocil bo jak widzisz on sie swietnie bawi twoim kosztem..

PSYCHOPACI..I WCIAGNELI W TE GIERKE DZIECI KTORE NA WSZYSTKO PATRZA...I WIESZ CO KOBIETO MYSLE?ZE TA SPRAWA POWINNY SIE ZAJAC ODPOWIEDNIE SLUZBY BO JA MYSLE ZE TY CHYBA ZANIEDBUJESZ DZIECI..SA SWIADKAMI WZYWISK RĘKOCZYNOW I NIE SA BEZPIECZNE..WSPOLCZUJE IM!

- poprawione lepiej?>

Ostatnia edycja:
reklama
DOBRA ORCHIDEA DAJ SPOKOJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEJ SPRAWA.JEJ ZYCIE .
NIE WAL NA FORUM. JA JUZ WSPOLCZUCIA MARGOLCI NIE OFERUEJ BO CHYBA ZA MALO PRZESZLA.
dla mnie to dziecinada bez konca, chce sie bawic to niech sie bawi a NAM TU NIE SCIEMNIA-TYLE DZIEKUJE nie wie ze ma dzieci jej problem, mozna miec dzieci i nie miec ,moze to zrozumie,bo ktos kiedys nie wytrzyma

ja dostalam jakas wiadomosc ale blokuje mi jakied okienko ??? czy ktos wie co to ??? prosze jeszcze raz :)))))

Ostatnia edycja:
Do góry