reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
fikusek, katerinka tak należy się wam zasilek dla bezrobotnych. na pewno. tak samo macierzyński i wychowawczy się zalicza.

elena to fakt trzeba przepracować rok, ale w ciagu 18 mcy od momentu gdy sie rejestrujesz w pup i sie starasz o zasiłek. czyli np dzis to 18mcy do tyłu. nie musi być ciągłości także mozesz sobie pozbierać z różnych prac, macierzynski, wychowawczy (jest jakis termin chyba pól roku nie moze byc odstepu pomiedzy pracami, ale to trzeba sprawdzic).
i wcale nie trzeba miec całego etatu, wystarczy tak jak pisałam mieć np 3/4etatu ale miec pensji jak najniższa krajowa.

tak było w moim przypadku. ja do zasiłku miałam pozbierane prace, macierzyński (te dwa tyg dodatkowe też). i np pracowałam w biedronce na 3/4etatu ale na umowie miałam najnisza krajowa.w pup poprosili o pismo od pracodawcy ile składek odprowadzali i mi to uznali
także honey tobie też się należy zasilek dla bezrobotnych po wychowawczym

ważna rzecz nalezy pamietać ze ekwiwalent za niewykorzystany urop też sie wlicza do pensji. czyli jak np brakuje ci pare groszy (bo np pracowałaś na czesc urlopu) do kwoty najnizszej krqajowej to być może ten ekwiwalent cię "uratuje"
mnie "uratowały"dwa dodatkowe tygodnie macierzynskiego. fuksa miałam z tym jak niewiem

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki
Witam nowa mame :)

Foteliki rowerowe temat na czasie widze:) Ja tez osttatnio myslalam o nich chetnie bym posmigala z malym tylko boje sie ze np cos mu wpadnie do oka albo jakas osa go ugryzie a ja nie bede widziec mowie Wam mam manie na tym punkcie i jak wyglada sprawa z kaskiem?

Młodemu wychodza dopiero zabki te oczne i tylne i dlatego pewnie taki marudny..nie wiem juz sama jak mu ulzyc..:-(

U nas pogoda do bani pada zachmurzone...beznadzieja ja nie wiem co z tym latem sie dzieje ..

Katerinka ciesze sie ze kogos poznalas :D I chyba najlepsze sa przypadki w poznaniu kogos tak jak u mnie:)

Ja narazie nie chce zapeszac ale powiem tak.. bylam na imprezie sama bo umowilismy sie wczesniej ze pojdziemy ze znajomymi a ze maly nie chcial spac to p powiedzial ze mam isc sie bawic odpoczac a on zostanie z malym dziewczyny :szok: mowie wam :-D Oczywiscie poszłam bawilam sie w najlepsze ale sciagnelam go o polnocy bo tesknilam a maly zostal z babcia:) Bylam tez na wypadzie z ze znajomymi caly dzien nad morzem a on malym sie zajmowal :-) tfu tfu odpukac ale jestem w szoku ze on taki jest ze tacy jeszcze istnieja:) Przy Johnym robi wszystko jak zostaje na noc ja spie sobie a on sie nim zajmuje jak on to mowi "nalezy mi sie" sniadanko do lozka kawka posprzata obiadek zrobi haha az podejrzane!! :-DDostaje piekne kwiaty nawet branzoletke sliczna dostalam az normalnie nie przyzwyczajona jestem do takiego traktowania...Kupil nam super basen i wogole ehh niech to tra i trwa... :-) I wiecie co jak nie wierzylam w milosc i w takich facetow zaczynam jednak wierzyc ze tacy jeszcze sa!I wierze ze kazdej z nas te wszystkie krzywdy odwroca sie w dobry czas i naszym dzieciaczkom :tak: Ja sie ostatnio poryczałam jak male dziecko bo juz we mnie peklo powiedzialam mu ze jego wlasny dawca nigdy nie okazal mu tyle uwagi co on.. ze dawca nawet nie wie jak on wyglada nie interesuje sie i udaje ze nie istniejemy a on co? Traktuje go jak swoje dziecko.....doslownie nosi na rekach i marzy zeby mowil do niego tata :-) eh.. w koncu w przyrodzie musi byc rownowaga..

jednym z zasad jakimi kieruja sie "madre kobiety" brzmi: zlo lub dobro ktore komus uczyniles wroci do Ciebie po trzykroc silniejsze :)
Znalazlam fajny temat :

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3211116&start=0

czy zło wraca?

Ostatnia edycja:
katerinka to nie wiem czemu,do ciebie poszlo zaproszenie zaraz jak grupe zalozylam...ale dobrze ze sie odnalazlo:D
anowi to mnie pocieszylas...przynajmniej bez kasy nie zostane w razie czego.

ja też bym chciała osobno, dobrze mi z mamą obiadek, posprzątane, z dzidzią posiedzi ale chciałabym mieć swoje, a właściwie nasze mo i misia własny świat

mloda1 nie poddawaj się io nie dołuj i szukaj dalej ja życzę powodzenia, sama przez to przechodziłam

Charlene ja bym nie polecała corsy zjada ją rdza
carlaa a jak z tym gazem kiedyś pytałam ale nie wiem czy bez odzewu czy przeoczyłam odpowiedz :-) dużo się tu dzieje chwila nie uwagi i człowiek nie nadąża z czytaniem ;-)

yenna1 koszt samochodu jest duży ubezpieczenie nie daj naprawy, ale jak kiedyś się zdecydujesz powoli zaczniesz jeżdzić i się oswoisz :-)

Cześć :)
Dziewczyny ja już kiedyś chciałam do Was dołączyć ponieważ moje małżeństwo się rozpadało ale potem jakoś wszystko się ułożyło ale teraz mój związek się całkiem rozpadł ...
Nie mam już nawet czego oczekiwać od mojego męża który chyba nawet jest bardzo szczęśliwy że wreszcie pozbędzie sie ze swojego życia dzieci i mnie ...
Ciężko mi cokolwiek pisać bo to wszystko świeże ... Za miesiąc się wyprowadzam z domu jego rodzicow a teraz musze jeszcze ciągle na niego patrzeć i kompletnie nie wiem jak się zachowywać.
Czy tak jak do tej pory? Prać, sprzątać, gotować czy kompletnie to olac i skupic się tylko na dzieciach ... ?
Bardzo się boje że sobie nie poradze ale czytam Was i widze jakie jesteście silne to ja też musze ...

reklama
Witaj alusia fajnie, ze jestes , to forum bardzo, ale to bardzo pomaga, nie wyobrazam sobie zycia bez niego, a dziewczyny sa chyba ze soba juz zwiazane :)

A wiec ja bym zajela sie tylko soba i dziecmi, skoro za miesiac sie wyprowadzasz, rozstajecie sie, a on zachowuje sie tak jak sie zachowuje to chyba nie ma co latac kolo niego. Skup sie na tym co najwazniejsze.

A masz sie gdzie wyprowadzic? Pracujesz itd ?

Do góry