reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Rosi ja płaciłem 50 zł za wizyte i 50 za antybiotyk. Po dwóch dniach wróciłem i przeciął mi to za 40 zł ... Od niego pojechałem do chirurga szczekowego bo wystawił mi skierowanie. I tam już za darmo usunął mi zęba. Bo to było od zęba. Ale nie koniecznie mamy to samo ...

Eh .. złapałaś doła Rosi, a ja teraz jak wziełem kilka dni urlopu, to juz 4 dzien spędzam w łazience ... Troszkę misiek się zdziwi jak wróci, bo łazienka już jest jak u białych ludzi ...
Weź się w garsć ... to co złe to minie. Na pewno bedzie wkrótce lepiej ...

reklama
O kurcze,wyrwac:szok::szok::szok:
Ja za leczenie tego zeba 2 lata temu placilam 120 zl,teraz 160 za ozon i mialabym ot tak sobie go wyrwac????????
Oj nie.

Dzisiaj obdzwonilam kilkanascie ogloszen o mieszkanie 2 pok,bo po co mi te 3 pokoje za duzo dla mnie.Ale jak dowiadywali sie ze z dzieckiem to albo sluchawka rzucali albo odmawiali.Boja sie dzieci:-(.W sumie nie dziwie im sie,dzieci to tacy niszczyciele.

O kurcze,wyrwac:szok::szok::szok:
Ja za leczenie tego zeba 2 lata temu placilam 120 zl,teraz 160 za ozon i mialabym ot tak sobie go wyrwac????????
Oj nie.

Dzisiaj obdzwonilam kilkanascie ogloszen o mieszkanie 2 pok,bo po co mi te 3 pokoje za duzo dla mnie.Ale jak dowiadywali sie ze z dzieckiem to albo sluchawka rzucali albo odmawiali.Boja sie dzieci:-(.W sumie nie dziwie im sie,dzieci to tacy niszczyciele.

Ja wolałem naprawde to wyrwać. Psuł gdzies sie od środka ...
Rosi ... ale nie bardzo rozumiem ... nie chcą Ci sprzedać mieszkania bo masz dzieci ?
Znów jakiś obłęd dyskryminacyjny ?

hej:)
moja znajoma miala tak ze jak w ciazy byla to musiala sie wyprowadzic bo bedzie miala dziecko:/ bez sensu:/
Rosi a zabka lepiej wyrwac i nie ladowac w niego juz kasy,ja tak raz mialam ze wydalam fortune na zeba i ostatecznie go musialam wyrwac.

Elena,Devil wlasnie tez stawiam na alergie chociaz testy niec nie wykazaly,ale nie badaja w koncu na wszystkie alergeny. mialam rtg plus,spirometrie,badanie kratani i nic nie widac.
Rosi te badania w ciazy to akurat w moim przypadku i tak by nic nie wykryly,bo przy tym w posiewie wychodzi. No i bylam u nefrologa i okazlao sie ze mam bakterie w moczu...4 tyg mam brac antybiotyk,jeszcze dostalam skierowanie na usg dopplerem tej nerki i we wrzesniu kazal sie zapisac na kontrole.

Eh ... jak wizyta na wrzesien. to nie jest tak całkiem zle. A bakterie sie moze trafily ... Czasami się zdarza.
fikusek1988 alergia to dosc zlozone pojecie. Mo lekarze mają ustalone reguly, którymi sie kierują. Zobacz jak wyglądają testy ...
Zadrapania )albo nakłucia) na skórze pokrywa sie alergenami i obserwuje sie jak reaguje organizm. Jeśli bąbel ma 1 cm ... to jest alergia, i wtedy lekarz stwierdza alergie, ale jeśli bąbel ma 0.8 cm ... to alergi nie stwierdzi, a jednak organizm zareagował - prawda ... ?
Tak, że niektórych zjawisk w naszych organizmie nie da sie wytłumaczyc ... a jaż na pewno nie w oparciu o nowoczesną medycyne ...

Devil ja mialam testy z krwi robione na alergeny wziewne,ale pozniej jak bylam z mlodym u lekarza to gadalam z pediatra i mowila ze alergenow jest miliony6 a robia tak narpawde na niewiele testy.

Devil ja mialam testy z krwi robione na alergeny wziewne,ale pozniej jak bylam z mlodym u lekarza to gadalam z pediatra i mowila ze alergenow jest miliony6 a robia tak narpawde na niewiele testy.

I z tym się tez zgodze. Chciałem o tym wspomnieć w poprzednim poście ... Miliony niezbadanych jeszcze substancji nas uczula ...
Za 100 lat, może będzie pełen obraz badań w tym kierunku. Dlatego, nie latam po lekarzach ze swoim kaszlem ...
Miałem wiele różnych badań, nawet bronchoskopie ... i jak kaszlałem tak kaszlę ... Dziesiątki leków, na którę wydałem wielkie pieniądze ... i wiele wizyt prywatnych ... W d.... z kaszlem ... :)

Devil,ja wynajmuje:)Na kupno to mnie nie stac,hehehe.
3 pokoje to bez problemu z dzieckiem wynajmuja bo wiedza ze samotna osoba takiego apartamentu nie weźmie.A na 2 pokoje to juz sie boja ze np. placic nie bede.Chociaz ja twierdze ze wyplacalna jestem ale co z tego.Moze sie boja ze taka matka z dzieckiem jak sie wprowadzi to dosyc ze nie bedzie placila,dzieciak zniszczy mieszkanie to jeszcze jej wygonic wg prawa nie mozna.I zapewne dlatego.

No ale poki co place 960 teraz i troche mi to za duzo jest,ile bym mogla zaoszczedzic mieszkajac w mniejszym.

Carla,jakbym pracowala w Bstoku skad sie wyprowadzilam(a tam bez problemu prace bym znalazla) to tylko prywatne przedszkole wchodzi w gre.A to kosztuje 800 zl i mieszkanie 36 m kosztuje 1200/mc.Wiec ni w zab mi sie nie kalkuluje.A tutaj to jakas dziura i mieszkania tansze ale z praca lipa.Tutaj to by mi mama popilnowala.W Bstoku powiedziala ze nie bedzie pilnowac bo jej daleko dojezdzac.I takie to skomplikowane wszystko.

Fikusek,mi zawsze dentsta twierdzi ze zęba wyrwac a potem co do czego to da sie wszzystk owyleczyc:)Jakbym tak wyrywala to bym polowy zebow juz nie miala.Na jeden wydalam 1200zl:(zeby go ratowac.Ale tylko dlatego ze jak powiedziano mi ze jak go wyrwe to pozostale sie obluzuja i bede i tak musiala wstawiac nowy sztuczny zab a ten bedzie kosztowal 3000zl.Wiec wolalam leczyc.
No i jeszcze mam torbiel w dziasle i trzeba czekac czy zniknie czy nie.Mialam isc na kontrole ale sie boje.

Oj porobilo sie tego,za duzo by pisac.

A z milszych rzeczy.Moje dziecko takie dzikie do tej pory dzisiaj odwarzylo sie pobawic z jakims dwulatkiem.Tak fajnie fikali i pilkę kopali az milo.No i tatus tego dziecka z moja ewa sie bawili ona o dziwo nie plakala:)On wiecej z moim dzieckiem hasał niz ze swoim:))Na inne kobiety to lament podnosila tylko na tą parke nie:)
Moze wkoncu jej zacznie przechodzic to uciekanie przez ludzmi:)

Devil ja tak samo kupe kasy wydalam na leki ktore nawet w najmniejszym stopniu nie pomogly,wiele badan,i nic,wyniki krwi dobre wiec chociaz tym sie pocieszam ze to nie moze byc nic grozinego jak wszytko wychodzi ok,ale mimo wszytsko kontroluje ten kaszel rabiac rtg i u laryngolga ktory oglada mi krtan.

reklama
Kontrolować trzeba fikusek1988 ale na niektóre dolegliwości lekarstwa nie ma ... :)
Jeju Rosi ... o jakiej wy kasie mówicie !? U mnie na wsi wynajęcie mieszkania 2pokoje (ok 50 m), kosztuje 300 zł +opłaty.
Ja osobiscie nie wynajmuje, ale mam tu znajomych, którzy mówili o tych cenach ...
To na prawde duża kasa ...
A nie chcesz sie przeprowadzić gdzieś bliżej swojej mamy ? Tak tylko pytam, i nawet nie wiem o czym mówisz, bo nie wiem gdzie mieszkasz.
Ale jakimś pomysłem może poprawie Ci humor ...

Do góry