fikusek1988
Mama Alanka:)
w takim razie na drugim usg powiedzą mi płeć maleństwa ?) . skoro jestem w 14 tygodniu ?
jezeli jest bardzo dobry sprzet i dobre oko lekarza to moga,ale nie musza
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
w takim razie na drugim usg powiedzą mi płeć maleństwa ?) . skoro jestem w 14 tygodniu ?
jezeli jest bardzo dobry sprzet i dobre oko lekarza to moga,ale nie muszaja bylam na usg ktore jest bardzo dobre
![]()
Dziękuję!. wiesz pierwsze co pragnę usłyszeć od ginekologa to fakt iż maleństwo jest zdrowe i rozwija się prawidłowo. jednak martwi mnie fakt ćpania od najmłodszych lat partnera i konsekwencji. uzyskałaś sądownie alimenty czyli nie było opcji aby się z Nim dogadać ? Jestem zdania, że ojcem nie jest ten, który zapłodnił lecz ten.a który wychowuje. także myśle, że uda Nam się znaleźć odpowiedzialnego l dojzałego partnera mimo iż mój partner stwierdził, że teraz nikt nie będzie mnie chciał. pf.
zazdroszczę Ci tego Alanka, już też bym chciała mieć dziecko przy sobie. A powiem Wam, że od samego początku mam takie przekonanie, że w moim brzusiu jest chłopczyk. zresztą nie ukrywam, że bardzo bym chciała chłopczyka.
Dziękuję!. wiesz pierwsze co pragnę usłyszeć od ginekologa to fakt iż maleństwo jest zdrowe i rozwija się prawidłowo. jednak martwi mnie fakt ćpania od najmłodszych lat partnera i konsekwencji. uzyskałaś sądownie alimenty czyli nie było opcji aby się z Nim dogadać ? Jestem zdania, że ojcem nie jest ten, który zapłodnił lecz ten.a który wychowuje. także myśle, że uda Nam się znaleźć odpowiedzialnego l dojzałego partnera mimo iż mój partner stwierdził, że teraz nikt nie będzie mnie chciał. pf.
Kochana ! Ty się nie dogaduj tylko idź do sądu, bo z dogadywanek później wychodzą cuda na kiju, a jakby przestał płacić to fundusz też Ci nie zacznie jakby co wypłacać.
Jest coś takiego jak umowa notarialna ( nie za poświadczeniem ) U mnie miało być tak na początku.
Idzie się do notariusza który sporządza umowę notarialną, że ojciec dziecka zobowiązuje się do wypłacania alimentów w kwocie takiej czy takiej, a jednocześnie oświadcza, że zgadza się na wszystkie prawne konsekwencje wynikające z niepłacenia alimentów. Takie pismo wysyłasz do sądu ( opłata 50zł ) i sąd ma 3 dni na nadanie klauzury wykonywalności. Od tej chwili to pismo jest w takiej mocy jak wyrok sądowy. Możesz próbować wziąć tą opcję pod uwagę, a jeśli jemu się nie spodoba to śmiało idź do sądu.
Zastanawiasz się jak ćpanie tatusia wpłynie na dzidzie, a ja się zastanawiam czy moja niunia nie ma żadnych neurologicznych problemów, bo dowiedziałam się o ciaży w 3 mies. i brałam psychotropy na odchudzanie Meridia ;/
Poinformowałam o tym lekarza, a on stwierdził, że jak coś się dziecku stało to się nie odstanie :[ to ten sam stary pierdziel co mi płci nie chciał powiedzieć :[
Myślę, że będzie dobrze, i tego się trzymajmy obie![]()