reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Orchidea Nela też płakała, dałam jej pić, misia i smoka (lepsze to niż namiętnie ssany kciuk) i teraz stęka sobie. Wiem że to ciężkie, ale dasz radę... Dla niego to teraz kara, ale przyzwyczai się.
Ja wychodzę z takiego założenia, że dziecko powinno spać osobno, bo różne rzeczy się zdarzają... A co wtedy jak mamy nie będzie bo będzie np. w szpitalu albo będzie musiała wyjechać?? Mi się źle z Nelką spało, dlatego nauczyłam ją spać w swoim łóżeczku. Bez bujania ani niczego. Ooo już śpi :)
I jak Wam idzie??

reklama
Orchidea Nela też płakała, dałam jej pić, misia i smoka (lepsze to niż namiętnie ssany kciuk) i teraz stęka sobie. Wiem że to ciężkie, ale dasz radę... Dla niego to teraz kara, ale przyzwyczai się.
Ja wychodzę z takiego założenia, że dziecko powinno spać osobno, bo różne rzeczy się zdarzają... A co wtedy jak mamy nie będzie bo będzie np. w szpitalu albo będzie musiała wyjechać?? Mi się źle z Nelką spało, dlatego nauczyłam ją spać w swoim łóżeczku. Bez bujania ani niczego. Ooo już śpi :)
I jak Wam idzie??
Niby lezy...mruczy...kolysanki mam wlaczone...ja wiem ze to i tak i tak musimy przejsc..o wstajeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...!;/ wrrrr...... o polozyl sie:) Chyba sprawdzal czy jestem... Ja z nim spalam jak byl malenki i mialam dola:) pomagalo mi to.. Dokladnie jak piszesz roznie bywa... Mloda ja napisalam im wiadomosc podalam adres dokladny i dlaczego ciagle pisze-sprawdzamy adres..

Ja kupuję sobie takie pisemko " Mamo to Ja " i tam ostatnio pisali o zasypianiu. Podkreślali, żeby dziecko nie zasypiało na rękach... żeby wkładać do łóżeczka, głaskać, ale nie zasypiać z maleństwem i żeby właśnie ono nie zasypiało nam na rękach.
Dopiero to przede mną, dokształcam się :p

Puki co, mamy wieczór i znów jest tęsknota, chore myśli przeplatane głupotami.

U nas tak samo bylo z tym nieszczesnym smokiem, potrafila plakac 2-3 godziny...Ale to bardzo szybko mija - a im dziecko mlodsze tym szybciej :)

Jak tam? Juz spi??

Margolcia tez chcialam spac z Mloda przez pewien czas, bo skoro i tak spie sama, to nawet milo by bylo..ALe sie nie dalo..Nie dosc ze rozpycha sie jakby miala ze 2 metry (patrz schemat na nk ;p) to jeszcze z czasem zaczela sie czesciej budzic i chciala sie bawic zamiast spac. O dziwo jak spi u siebie to nie ma tego prolemu.

Carla dla mnie to tez bylo dziwne, ze dziecko spi z Mama, ale jak sama zostalam Mama to jakos mi to sie wydaje dobrym rozwiazaniem :) Nikos swietnie radzi sobie beze mnie, wiec nawet jak pojde do szpitala to nie bedzie problemu :) ale tak jak pisze, chyba musze go juz zostawiac w lozeczku, bo mnie wszystko boli, cala pokopana jestem :/
Orchidea wiesz co, ja nie wiem dlaczego tak pisza :/ Zapytaj jeszcze Katerinki, ona miala zalozyc tam profil, ciekawe czy jej tez tak pisza?
Margolcia hehe pewnie starszy syn juz interesuje sie innymi dziewczynami, wiec nie moze juz spac z Mama, bo siara tak jak piszesz :)

Dziewczyny jesli nie chcecie czytac czyis postow to poprostu wejdzcie w profil danej osoby i dodajcie do listy ignorowanych i posty tej osoby stana sie dla was niewidoczne.
nie dotyczy to moderatorow.

Lepiej jak teraz się pomęczysz niż jak Jaś będzie starszy. Ja i siostra spałyśmy baaaardzo długo z rodzicami, bo miejsca w pokoju na nasze łóżka nie było :) Ale było to chore, ja z tatą a Kasia z mamą spała. Może przez tak długie spanie z rodzicami mam do tego wstręt :) Nela budzi mnie ok 7-8 rano i nie ma opcji, żebym ją wzięła do siebie jeszcze na drzemkę. Jak karmiłam cyckiem to ją brałam i tak zasypiałyśmy, ale ona w nocy wstawała to też musiała odespać :)

Moja siostra po ojca pojechała, ale wczoraj to ja z Nelą musiałyśmy jechać :/ I cholera tak codziennie!! I siostra ma pretensje że dziś też nie pojechalam do ona się umówiła!! Po prostu kocham po nocy jeździć z wrzeszczącym dzieckiem :/ Mam dość tego niańczenia własnego ojca... Ciekawe co ja zrobię w przyszłym tygodniu jak Kaśka do Łodzi na tydzień jedzie...

Spiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!:D jupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D W cale to tak dlugo nie trwalo..:) a w bujaczku czasem godzine go bujalam!:) Ale lepiej nie bede zapeszac bo jeszcze sie obudzi...

Daffi niby tak..ale ja i tak czytam nie logujac sie wiec i tak widze te posty i tak..:)

haha katerinkaaaaaaaaaaa wiec pytam:) zalozylas konto na stretcom?

candy no przestan sie fohowac:)

carla twoj ojciec jest dziwny..;/ ehh..

Apropo zrobilam dzis internetowe zakupy a aptece dbamyoceny.pl i powiem wam paracetamol 500 mg 20 tabletek 40 groszy!!!!! w szoku bylam:) zamowilam tam troszeczke i np krople zoladkowe 1,70!! :) no nie wiem ale wydaje mi sie to mega tanio..przesylka kurierem tylko jest i kosztuje 9.99 ..mi to roznicy nie robi bo jesli mialabym jechac do leborka po zakupy wydalabym na bilet w dwie strony 11 zl..

Ostatnia edycja:
reklama
Mi Nikos roznie zasypia, na przyklad wczoraj zasnal o 22 a dzis o 19 :) nie wiem dlaczego tak roznie spi :) a nawet czasem jest tak, ze zasnie o 18 a obudzi sie o 20 i do 24 sa zabawy ;/ za to budzi sie zawsze o 7 a ja jeszcze spie chwile ( dzis nawet 3 godziny hehe) a on sie bawi, chodzi po pokoju, po mieszkaniu ( na szczescie moja mama juz wtedy nie spi)
Carla a Twoj Tata nie ma prawka? Czemu sam nie moze wracac?

Do góry