Katerinka i takie posty podnosza mnie na duchu
ciesze sie, ze jest in vitro, w tej sytuacji ludzie, ktorzy nie moga miec dzieci, moga je miec!!!!!
Krropelka AMEN!
Orchidea szczerze mowiac nie dam Ci zadnych dobrych wskazowek co do zasypiania
ja wczesniej nigdy nie mialam problemu, kladlam Nikosia, wychodzilam z pokoju i zasypial sam, ale ostatnio (jakos moze 2-3 miesiace) tragedia. Zanim zasnie to musze lezec z nim, glaskac po glowce, tulic i cuda na kiju
w dzien spi mi raz i wtedy zasypia elegancko, ale w nocy tragedia, zastanawiam sie czy on sie nie zaczyna bac ciemnosci moze? nie mam pojecia, ale jakos trzeba to przejsc
ja nigdy nie bujalam do spania, ale moja kuzynka bujala od poczatku w foteliku samochodowym a ze jej syn juz wyrosl z niego, to jakos sam sie przestawil na zasypianie samemu
czemu Twoja Mama ma taki stosunek do Ciebie?
to przykre co piszesz
co do slowa "mama" " baba" Nikos tez w kolko "baba" mowil, az do roczku, a od roczkuj tragedia ..... TRAGEDIA!!!!! Ciagle "mama, mama, mama, mama,mama" jesli znajde w ciagu dnia 5 minut kiedy nie spi i nie mowi "mama" to jest CUD! tylko, ze to "mama" to jest takie rozpaczliwe :/ on chce zebym z nim ciagle chodzila, on nie chce sie bawic, nie usiadzie przy zabawkach, on chce albo ogladac bajki (dzieki Bogu sa, bo przy nich siedzi i wtedy mam chwile spokoju, choc wiem, ze to nie jest zdrowe, to ja moge zrobic obiad czy skonczyc prace), albo spacerowac po mieszkaniu. Jak nie mam ochoty juz chodzic, chce siedziec, to Nikos bierze mnie za reke, ciagnie, mowie mu, ze mama jest zmeczona juz, a on wtedy placze
a jak wychodze do toalety ..... Nikos usiadzie przy drzwiach i czeka :/ tragedia, tez mysle, ze to moze ten lek podczas nieobecnosci mamy, ale zeby az tak bardzo? ;/ jemu nie wystarczy, ze ja siedze obok niego, ja mam byc 24h na dobe zainteresowana nim :/ latego w sumie z jednej dtrony ciesze sie, ze nie mam pracy zbyt duzo
ale jak jest, to musze pisac w nocy, bo inaczej nie ma mowy o pisaniu :/ czasami Nikos ma lepszy dzien i pozwala mi powiedziec chwile przy komputerze czy obejrzec film, ale zazwyczaj wtedy daje mu herbatke czy cos do jedzenia, zeby na chwile zajal sie soba
a poza tym jak moja Mama czy Wujek chca go wziac na rece o on sie wyrywa, szarpie i krzyczy "mama"
ja nie wiem co sie stalo z tym dzieckiem, wszyscy mowia, ze to "mamisynek"
Mam do Was 2 pytanka
1. potrzebuje zaswiadczenie o tym, ze jestem ubezpieczona (dla przypomnienia jestem na urlopie wychowawczym i zasilku z tego tytulu), wiecie moze gdzie moge dostac taki papier? wydaje mi sie, ze w ZUS ale pewnosci nie mam
2. Gdzie kupujecie body dla swoich dzieci? Nikos nosi rozmiar 92 i znalazlam przez miesiac 1 pare body o tym rozmiarze, nie wiem czy wszyscy je wykupuja czy co? swoich czasow kupowalam mu ubranka w lumpeksie, ale w tym moim juz nie ma takich ubranek na niego, wiec zadowalam sie sklepami
wiem, ze w Smyku sa takie rozmiary, ale tam body kosztuja 35 zl :O ja bym byla blizsza zakupom o nizszych cenach