reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
Ja jak będę jeszcze kiedyś w ciąży to z byle czym na izbę przyjęć będę jeździła. Olałam delikatne skurcze w 36 tc, a okazało się że rodzę... 2 godziny siedziałam w domu, ledwo dojechałam do szpitala i mała już była :) Tak więc mam nadzieję że Margolcia jesteś w szpitalu.

Ja jak będę jeszcze kiedyś w ciąży to z byle czym na izbę przyjęć będę jeździła. Olałam delikatne skurcze w 36 tc, a okazało się że rodzę... 2 godziny siedziałam w domu, ledwo dojechałam do szpitala i mała już była :) Tak więc mam nadzieję że Margolcia jesteś w szpitalu.
ja wlasnie teraz tak latalam w ciazy i dzieki temu donosilam bo szyjlka mi sie skraala,wlasnie jak mialam takie bole.

hej dziewczyny
malina witaj na forum,super nastawienie chociaz hormony bazuja nie zle w ciazy ale oby tak dalej:)
margolcia ja taki brzuch mialam na okraglo i skurcze i bylam w szpitalu i nie ma co ryzykowac,daj znac co i jak wrocisz
orchidea ja bylam dzisiaj z dziecmi w mcdonaldzie i bylo tam plastikowe krzeselko I WIESZ CO kubus siedzial 5 minut i juz byl bunt bo tylko chce teraz na czworakach albo przy czyms kroki stawia,zastanow sie dobrze,czas leci a szkoda kasy na jakies drogie,
ja malemu nawet sliniakia nie zakladam a pelno lezy

zrobilam dzisiaj malemu rybke sole ,zjadl z ziemniakami i warzywkami,obalil miske i jeszcze chcial,na parze cos pysznego :)

a jutro sie zaczyna,na 11 mam z mala rozpoczecie roku szkolnego:) a pamietam jak dzisiaj jak jechalam do szpitala do porodu:)

Byłam juz i wrócilam .....
malenstwo rozwija sie prawidlowo wazy 636 g :-) ale jest zamale by przezyc jak powiedzial lekarz ..... musze lezec i przestac brac do bani wszystko inaczej strace co mam :-( opieprzyl mnie ze kto to widzial zeby sie doprowadzic do skurczy w 22 tc .... wszystko na bok i lezenie w lozku .... no i kupa leków :-(

Margolcia - trzymaj się dzielnie, ja ze stresu miałam już skurcze w 20 tc :( trafiłam do szpitala tam leżałam a późnieij w domku do końca ciąży :( mogłam tylko do WC wstawać. Jakie leki dostałaś?? dużo pij, mało się ruszaj i leż najczęśćiej na prawym boku - tak mi kazali w szpitalu to podobno bardzo wycisza skurcze

Byłam juz i wrócilam .....
malenstwo rozwija sie prawidlowo wazy 636 g :-) ale jest zamale by przezyc jak powiedzial lekarz ..... musze lezec i przestac brac do bani wszystko inaczej strace co mam :-( opieprzyl mnie ze kto to widzial zeby sie doprowadzic do skurczy w 22 tc .... wszystko na bok i lezenie w lozku .... no i kupa leków :-(
trzymaj sie dzielnie kochana ja z tego samego powodu musialam lezec w ciazy i tez na lekach.

z leków dostalam Asmag (magnez) , nospe i czopki przeciwbólowe dicloberl .... no i lezenie ... w karcie ciazy wielkimi literami z wykrzyknikiem napisal mi ze mam prowadzic oszczedzajacy tryb zycia .... pojechalam z mamą i powiedzial jej ze ... teraz to ona musi sie zajac chlopcami i byc kochana babcia .... bo inaczej nie doczekamy sie kolejnego a jesli sie uda to wytlmaczyl ze zycie z wczesniakiem jest duzo trudniejsze jak donoszenie ciazy .... boshhh nawet nie sadzilam ze nerwy tyle moga zrobic zlego .... musze przestac brac do bani .
Jak pojechalam do szpitala napisalam panu K ze musze sie tam znalezdz , chyba nie bardzo do niego dotarlo co sie stalo .... jak juz wyszlam to sie obudzil i zaczol wypytywac czy wszystko ok i jak sie czuje ..... dzis juz od rana pyta i chce wiedziec jak sie czuje ....

reklama
Margolcia - a dlaczego lekarz nie dał ci nic na skurcze?? ja brałam cordafen. No-spa, i magnez za dużo nie pomogą przy przed wczesnych skurczach :(

Do góry