reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
no ale nie oszukujemy się.. przy regularniejszych skurczach to tylko cordafen albo ten drugi leki (zapomniałam nazwy)
A masz teraz co ? nadciśnienie? wcześniej miałam normalne? u mnie na szczęście ciśnienie po nim ok. A magenz też brałam.. ale większość lekarzy mówiło, że to tak psychicznie go biorę :) bo na regularne, przed wczesne skurcze to i tak nic nie da.

no ale nie oszukujemy się.. przy regularniejszych skurczach to tylko cordafen albo ten drugi leki (zapomniałam nazwy)
A masz teraz co ? nadciśnienie? wcześniej miałam normalne? u mnie na szczęście ciśnienie po nim ok. A magenz też brałam.. ale większość lekarzy mówiło, że to tak psychicznie go biorę :) bo na regularne, przed wczesne skurcze to i tak nic nie da.

teraz cisnienie potrafi mi skakac do gory bez zandnej przyczyny:/ a mialam wczesniej caly czas idelane.No ale ten lek pomaga na skurcze.

no skurcze byly ale takie .... jak on to powiedzial przepowiadajace cos zlego ....kazal sie uspokoic no i dal tylko magnez i nospe i te przeciw bolowe .... i lezenie w lozku , trafilam akurat w momencie jak byli po cesarce i dwie babki na patologi rodzic zaczely .... to i tak szybko mnie przyjeli ... bylam w szoku bo zazwyczaj sie czeka . Lekarz mlody ale widze ze jeszcze nie mial dosc .... bo usg robil mi dlugo , obejrzal dziecko i wszystko bardzo dokladnie i wyliczyl tam te swoje sprawy .... opierniczyl mnie ale nawet "kochanie " do mnie powiedzial :-D... nastraszyl mnie wystarczajaco by wiedziec ze trzeba sie ogarnąć

no skurcze byly ale takie .... jak on to powiedzial przepowiadajace cos zlego ....kazal sie uspokoic no i dal tylko magnez i nospe i te przeciw bolowe .... i lezenie w lozku , trafilam akurat w momencie jak byli po cesarce i dwie babki na patologi rodzic zaczely .... to i tak szybko mnie przyjeli ... bylam w szoku bo zazwyczaj sie czeka . Lekarz mlody ale widze ze jeszcze nie mial dosc .... bo usg robil mi dlugo , obejrzal dziecko i wszystko bardzo dokladnie i wyliczyl tam te swoje sprawy .... opierniczyl mnie ale nawet "kochanie " do mnie powiedzial :-D... nastraszyl mnie wystarczajaco by wiedziec ze trzeba sie ogarnąć
lekarze wiedza co robia,ja nastrasz to wtedy maj pewnosc ze pacjenta nie ruszy sie lozka:)

margolcia no to kochana widzisz do czego stres prowadzi ,teraz musisz byc silna i naprawde uwazaj,bo zartow nie ma
co do wago moj kubus tez rzekomo byl bardzo malutki przez cala ciaze,do tego stres,skurcze,potem mialam wszystkie objawy porodu po kolei ale donosilam,I POWIEM CI WARTO SIE POSWIECIC DLA TEGO MALEGO CZLOWIECZKA,DLA TYCH KOPNIACZKOW A O RESZCIE NIE WSPOMNE:)

mamy za soba pierwszy dzien szkoly i caly ten bajzel,kupa kasy na wszystko dzis poszla,nie mowiac o wszystkich potrzebnych rzeczach,tylko pani mi sie nie podoba,taka wyniosla lala.ale zobaczymy
i byla taka mama z dziewczynka,mama brudna ,smierdzaca za przeproszeniem,tluste wlosy a dziecko usmiechniete od ucha do ucha, a ja mialam az lzy w oczach i nie tylko ja,bo mama nie zaradna chyba a co to dziecko winne ...

margolcia no to kochana widzisz do czego stres prowadzi ,teraz musisz byc silna i naprawde uwazaj,bo zartow nie ma
co do wago moj kubus tez rzekomo byl bardzo malutki przez cala ciaze,do tego stres,skurcze,potem mialam wszystkie objawy porodu po kolei ale donosilam,I POWIEM CI WARTO SIE POSWIECIC DLA TEGO MALEGO CZLOWIECZKA,DLA TYCH KOPNIACZKOW A O RESZCIE NIE WSPOMNE:)

mamy za soba pierwszy dzien szkoly i caly ten bajzel,kupa kasy na wszystko dzis poszla,nie mowiac o wszystkich potrzebnych rzeczach,tylko pani mi sie nie podoba,taka wyniosla lala.ale zobaczymy
i byla taka mama z dziewczynka,mama brudna ,smierdzaca za przeproszeniem,tluste wlosy a dziecko usmiechniete od ucha do ucha, a ja mialam az lzy w oczach i nie tylko ja,bo mama nie zaradna chyba a co to dziecko winne ...

dlatego tez by uniknąć kolejnych stresow , pozegnalam na zawsze pana K . poprosilam by sie nie kontaktowal i jesli rozumie powage sytuacji dotrzyma slowa ... rozumiem ze mu ciezko ale powiedzialam ze zycie dziecka jest dlamnie wazniejsze i jesli mam wybierac on-dziecko , oczywistym jest dlamnie ze dziecko .... wiec jak kolwiek chcial by wrocic do nas nie ma juz szans... nasz "zwiazek" wlasnie umarl i juz nie ma nic ....

katerinka no ja tez w szkole dzis :-) potem reszta zakupow ... masakra .... tyle pieniedzy poszlo ze szok i w sumie na co ??? na rzeczy ktore za chwilke trzeba bedzie kupic nowe ... i mowia ze szkola jest darmowa .
ale najsmiesniejsze w tym wszystkim jest to ze mamusia synkow dzis sensacje w szkole zrobila ..... boshhh skutki mieszkania w malej miejscowosci otoczonej wioskami , wiec pol gminy w szkole sie spotyka ... i wszyscy dzis na mnie tak :szok: .... bo w ciazy i z brzuchem .... no co sie ubawilam to sobie sprawy nie zdajecie :-D i kazdy chce zapytac ale odwagi nie ma a potem mity sie tworza ..... juz slysze co oni nawymyslali :-D

margolcia no prosze to zobaczymy ile tatus wytrzyma:)
a co do plot ,jak ja je kocham:))) uwielbiam te spojrzenia ludzi i cholerna ciekawosc w oczach zapytac czy nie hehehhehe

a ja wam powiem ze jest plus tej szkoly.czlowiek ma jakis plan dnia,jakas organizacje i dzien fajnie leci:) mala nawet poszla rano do sklepu po chlebek i mowie mamo ja musze miec kanapki i soczek:) a jak by mogla to juz by szla:)

milego dzionka:)

Margolcia to teraz wiesz, co wybrać. Obyś była wytrwała w swojej decyzji, ale sama dobrze wiesz, że fasolka najważniejsza!! Stres i nerwy niby są na każdym kroku, ale co mogą zrobić to aż strach mysleć... Odpoczywaj kochana!! Bardzo spokojnie piszesz o rozstaniu, chyba potrzebny był taki kopniak aby mieć klarowną sytuację i móc podjąć ostateczną decyzję...
Katerinka ja to chyba zacznę już kupować zeszyty, żeby za kilka lat z torbami nie pójść :D

reklama
Do góry