reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Hej! Weslzma sie troche wyzalic, bo nie dosc, ze pol dnia spedzilam w pracy, w ktorej nawet na minute nie moglam usiasc, bo bylo tak duzo gosci, ze sie w zyciu bym nie spodziewala (jutro to samo :( ) to jeszcze Mama do mnie zadzwonila jak bylam w pracy i mi obwiescila radosna, swiateczna widomosc, ze nie przyjada po mnie, bo ida do kosciola, a pozniej jada na cmentarz i po bratanice ...... mieli po mnie przyjechac, zebym szybciej byla w domu i zjadla z nimi sniadanie ...... okazuje sie, ze swieta jednak nie sa dla mnie :/ po powrocie do domu zastalam pustke, rodzinka wrocila, pobawilam sie chwile z Nikosiem nowymi nabytkami no i teraz siedze i czekam na exa, ktory ma byc za "30 minut" ( w porywach do 3 godzin ;-) ) ...... dzis zrekompensowalam sobie ta ilosc sniadan w pracy wracajac do domu taxi :D a co:D w sumie mam pracownicza, dlatego tak sie czasem kusze haha
Katerinka wlasnie dla mnie bedzie lepiej, jak powiem, ze jestesmy rodzina z exem, bo on nie mial zadnych zarobkow w 2008 ani w 2009 wiec beda brane pod uwage tylko moje na 3 osoby :) a wlasnie, wiece za jaki rok mam brac teraz to zaswiadczenie o zarobkach? za 2009 czy za 2008??
Krropelka ale sie nasmialam hahah exowa Mama chyba juz nie liczy na Twoj powrot do jej synka? :-D aaa nalezy Ci sie wielki kop w tylek!!! za to, ze wypaplalas, ze Nikos bedzie mi plul jedzeniem :p Wlasnie dzisiaj potrzebowalam jakiegos plaszcza ochronnego, bo polowa tego co mial w buzi ladowala na mnie :dry:
Bezsenna ja sie zawsze boje, ze Nikosiowi spadnie bucior na spacerze i go gdzies zgubimy hehe nie wiem czemu, jakos mi sie to tak wkrecilo i teraz mu cos na nogi nakladam hehe
Marla, Kasia podobno dobrze jest wypic szklanke wody przed snem, niby lepiej sie spi. Ja w ciazy przed snem musialam stanac w oknie (tylko, ze bylo lato), troche pooddychac i wtedy zasypialam :)
Ktoras z Was ostatnio napisala, ze powinnysmy zorganizowac spotkanie kiedys ..... ja sie pisze od razu :) szkoda, ze tak daleko wszystkie mieszkamy od siebie :(

reklama
**___**
_**___**_________****
_**___**_______**___****
_**__**_______*___**___**
__**__*______*__**__***__**
___**__*____*__**_____**__*
____**_**__**_**________**
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*
_____**_____**
_______*****_______
Tęczowych pisanek,
na stole pyszności,
mokrego dyngusa
i wspaniałych gości.
Niech to będzie czas uroczy,
życzę miłej Wielkanocy.
Wesołych Świąt wszystkim kochanym Mamusia i Naszym kochanym Robaczkom:)!!:)

Kropelka ale akcja, wesoło było :) Oby każda z nas znalazła takiego dobrego faceta... A Ty jak długo i dlaczego mieszkasz w Szwecji??
Agugucha ja jej daję bo z tej jednej flachy nie ma tyle witaminy k co trzeba, przynajmniej tak sobie wymyśliłam :) Oczywiście że mi się zachciewa :) Ale tylko czasem, wstręt do tego podgatunku wygrywa.
Młoda to Cię urządzili, ale przynajmniej przewiozłaś się taryfą od święta :)
Orchidea a Ty napisz co słychać!!!

A ja jak jeszcze raz usłyszę że moje dziecko jest GRUBE to przysięgam że wezmę i qrwa uduszę!!!!!!!!!!!!!!! I że mam jej nie przekarmiać!! Jak mam cycka dziecku nie dać????????????????? To co ma ryczeć???????? A że pyza taka to taki jej urok, ja też miałam polika jak chomik i żyję, no qrwa mać, urodziła się malutka to źle, nabiera ciałka jeszcze gorzej!!! A ja pierd..le wszystkich co tak gadają bo moja córcia jest zajebista :) Ale co ja się nasłuchałam to normalnie coś mnie trafiało...

Carla

ale co Ty się złościsz.. Nasze dzieci są i będą najbardziej zajebistymi maluchami pod słońcem :-):-)
Nelaa jest cudnaa, te jej włoski.. a te policzki dodaja uroku, dzieci powinny być pucowate, sama słodycz :-)

Carla wiesz, ludzie sie zdecydowac nie moge. Kiedys mowili, ze jak dziecko ma takie pulchne poliki, znaczy, ze zdrowe, a teraz, ze grube :/ mi sie podobaja poliki Nelki :D a faktycznie taka grubiutka? bo po zdjeciach chyba nie pamietam, zeby az tak bardzo gruba byla ;-) mi sie wydaje, ze to lepiej, przynajmniej nie masz sie o co bac :) ja na poczatku balam sie Nikosia podniesc (jak sie urodzil, wazyl 2950g) a jego dziadek podniosl go dopiero jak wazyl chyba 8 kg bo wczesniej sie bal :) a taxi sie troche powozilam, co prawda ludzi nie bylo na ulicach wiec nie mialam przed kim szpanowac zimnym lokciem, ale bylo spoko :)
Kasia kiedy ma byc ten wozek? we wtorek, dobrze pamietam? jak sie czujesz?
Byl stary Nikosia haha Nikos mu zrobic Wielkanocna niespodzianke i zasnal rowno po 5 minutach hahahahha byl strasznie zmeczony i ja to juz wczesniej widzialam, ale nie chcial mi zasnac, a jak ten przyszedl, to Nikos od razu zasnal i spac 1,5 h haha a ten siedzial :dry: a jak Nikos sie obudzil, posiedzial z nim z 20 minut i poszedl takze sie pobawil, ze ho ho :-D chociaz on i tak nic wiecej z nim nie robi oprocz siedzenia i trzymania go na kolanach :confused: jak mu mowie, ze on juz tak za dlugo nie wytrzyma, to po prostu zmienia pozycje :baffled: dobranoc Mamusie, uwazajcie jutro na H2O :-D:-D ..... a moze to ja powinnam, w koncu bede jechala autobusem, a to najlepsza frajda, wlewanie wody do autobusu :dry:

hello :-):-):-)
adka
no prosze. to forum jest pelne opowiesci o ojcach wypierajacych sie, uciekajacych, unikajacych odpowiedzialnosci. a tu "tatus" samozwanczy sie znalazl :-D:-D:-D. faceci to jednak w wiekszosci jakies skrajne przypadki ;-)
mloda moze Nikos czul, ze z tatusiem bedzie nudno i wolal pospac sobie :-D madry chlopczyk :tak:
a mama exa bardzo dlugo miala nadzieje, ze sie z exem zejdziemy. cala ciaze w to wierzyla. a i jak sie narodzil Fifek a ex swirowal z propozycjami powrotu to ona bardzo temu kibicowala. ale bez nacisku. teraz to juz nie sadze by miala jakas nadzieje ani, ze by tego chciala. ex ma od 7 m-cy jedna i ta sama dziewczyne (moja imienniczke :-D) a tesciowa ja lubi. no i ja mam mojego M - jego tez tesciowa lubi :-)
carlaa niektorzy to powinni sie czasem zastanowic zanim usta otworza i cos powiedza... a Nela jest slodka. i wlasnie przez te pultaski tym bardziej. nie sluchaj glupich balwanow i tyle. coreczke masz cuudna :tak:.
a ja jestem w szwecji jakies 5lat. a znalazlam sie tu bo mojego nieszczesnego exa poznalam przez neta (ja wiem wiem... zalosny przypadek :dry:). on mieszkal juz wtdey w szwecji a ja w polsce. najpierw do niego przyjechalam na 2tyg, potem na miesiac a kolejny raz juz sie przeprowadzilam do niego. a jak zostalam sama w ciazy to rodzina mnie namawiala na powrot do polski. ale ja wszytsko przeanalizowalam i doszlam do wniosku, ze dla mnie i malego bedzie lepiej jak tu zostane. w polsce czekaloby mnie mieszkanie z mama i jakas beznadzieja praca starczajaca na pampersy. a tu mialam mieszkanko i wiedzialam, ze panstwo mi pomoze poki sama nie stane na nogi. ot i tak tu jestem sobie.
katerinka mama ex dlugo nie byla wtdey,ale ja sie smialam przez cala wizyte. zwlaszcaa, ze M takie teksciowy walil: "a my wlasnie sobie zjedlisy i tak po tym jedzonku usnelismy". w sumie to jak sobie ta akcje przypomne to caly czas mam polew :-D. ja tez jestem pelna wspolczucia dla kobiety mojego exa. zwlascza, ze ona w sumie wyglada bardzo ludzko i sympatycznie. no,ale coz. sama sie musi przekonac i tyle.
agugucha mama ex zapewne pomyslala sobie, ze niezle sie dzialo zanim przyszla. wszak glupia nie jest. ale mnie to naprawde nic nie robi. zreszta z niej jest w sumie w porzadku kobieta i nie robi afery z ludzkich rzeczy (ale to jeszcze nie znaczy, ze chcialabym by mnie i M ogladala bez majtek ;-))
a ja zalaczam fotki mojego synusia jak obsluguje prezent od zajaczka (a wlasciwie jego czesc, bo procz taczki byly pozostale akcesoria piaskowe)

Załączniki

• taczka2..jpg
    taczka2..jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 48
  • taczka..jpg
    taczka..jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 48
  • taczka3..jpg
    taczka3..jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 35
Dzięki dziewczyny, no ale te teksty mnie denerwują. Cycka sobie dziecko doi to na zdrowie, a nie że mam ją odchudzać bo polika ma... Ona nie jest gruba, tylko ma te papuśne policzka i tyle, wiadomo że rączki i nóżki takie fajniutkie, ale tłuszczem nie ocieka, ja już mówiłam że ona mleko magazynuje jak chomik bo jej nie karmię i dlatego takie pucki ma!!
Młoda chyba faktycznie wolał przespać wizytę taty, z mamą jednak najlepiej :) Zaopatrz się lepiej w jakąś seksowną pelerynkę i wiadereczko z wodą :)
Adka ale pajac!!!!!!!!! No co za debil, nie mogę... Skąd tacy się biorą to ja nie wiem, ale w sumie te alimenty niech płaci jak tak się pucuje że jego ;)
Kropelka dobrze zrobiłaś że tam zostałaś, przynajmniej nie musisz się martwić o godziwe życie dla Ciebie i Filipka. A podoba Ci się tam?? Pracę znalazłaś bez problemu?? A M. jest ze Szwecji?? Ale ja ciekawska :) A Filip jaki fajny ma sprzęt, zadowolony z prezentu :)

A ja jestem padnięta, Nela mi w dzień spała tyle co na spacerze i po, czyli z 2 godziny, dopiero poszła spać, cały dzień od 8.30 "na nogach". Oby spała jak najdłużej, zazdroszczę mamusiom których dzieci śpią dłużej w nocy, ona maksymalnie śpi z 4 godziny bez przerwy...

Adka a w ciąży paliłaś?? Mnie też korci ale jakoś wytrzymuję, z 4 tygodnie temu zapaliłam to później zdychałam, i wolę nie zaczynać. Szkoda siana, przelicz sobie ile na to wydasz, a przecież jest Lila i jej potrzeby są najważniejsze. Żadne nerwy nie są warte tego byś znowu paliła, no chyba że chcesz palić to ok. Ja nie chciałam i rzuciłam, a moja koleżanka jarała jak głupia, piła dużo kawy w ciąży i po, i jakoś się nie przejmowała... Zrobisz jak zechcesz, ale ja jako nałogowy były palacz uważam, że można przestać i nie myśleć o tym...

carla a ty sie nie przejmuj tymi durnymi ludzmi ,tylko sie ciesz ze karmisz,dziecko zdrowe ,ty oszczedzasz i nic wiecej nie trzeba,ja odpowiadam tak tylko cycowy i bardzo dobrze,bo mi tez gadaja ze kubul taki wielki, a ja mam wywalone:-D
adka no ja bym napisala hm,skoro ci sie urodzilo,nie przjedziesz zobaczyc,ludzie to maja jednak na******:wściekła/y:
oj nie pal,nie pal szkoda kasy
krropelka rodzice zawsze maja jakis cien na powrot jak sa takie sytuacje ale zycie bywa rozne,dobrze ze masz swojego m
a swoja droga jak dla mnie nawet jak by was zlapala na glancyc -pancys i telele to co ,w,koncu tez masz swoje potzreby a ona chyba z ksiezyca nie jest no nie:-D
a mi sie przypomnialo jak z ex bylismy u niego i nie zamknelismy drzwi a jego rodzice jak wchodzili do gory juz po schodach krzyczeli -mlodzi jestescie:tak:a my hm,hm jak ja wyskoczylam z lozka to malo zebow nie wybilam sobie o rog lozka a stary sie w przescieradlo zawinal,ja sie tak smialam ze oni zaraz wiedzieli ,ale co kazdy robi to gdzies a jak ktos kogos przypalpie jest zabawniej
mloda jak teraz bedziesz skladac to za 2008 a na kolejny wniosek czyli w sierpniu to za 2009 ,tylko pamietaj ze jak on bedzie gdzies na legalu pracowal tutaj albo za granica to idz zaraz zglos,zeby sie potem nie spodzianka nie spotkala,bo oni chca papierow zawsze tych co nie maja

moj babel wykapany i spi.malej poczytalam ksiazke i zasnela i sobie siedze i winko pije,emocje opadaja i byle jeszcze jutro a potem sie da,swieta i po swietach

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry