reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

carlaa mala jest slodziutka i bardzo do ciebie podobna
a nas wszystko dobrze mala opanowala juz siedzeniedo perfekcji teraz bierze sie za raczkowanie a co do tego ze lekarze sie czepiaja ze niby jest cos nie tak u nas tak samo wiecznie slysze ze jest za duza i szybko nie bedzie siedziec prosze a tu siedzi teraz niby ma za duza glowke bylam juz z nia u kardiologa í na usg glowki bo tez wymyslali rozne choroby ale jak sie okazalo wszystko jest ok na rehabilitacje tez chodzimy bo mala strasznie odchyla raczki do tylu ale tam na rhabilitacji to raczej cwiczy z nia obracanie z pleckow na brzuszek (sama to juz dawno umie) niz cos niby na te rece pozdrawiamy

reklama
Kasiu ja sie na razie nie przejmuje, bo lekarka wykluczyla guz :) zobaczymy co powie laryngolog :) szczerze mowiac nie boje sie nowotworu, bo wiem, ze jak sie bardzo chce, to sie wyzdrowieje :) ale jakos nie wierze, ze to to :)
Natanka nie jedna kobieta w ciazy porzucona przez swojego partnera mysli o najgorszym ...... jadnak trzeba brac odpowiedzialnosc za swoje czyny, jesli faceci tego zrobic nie potrafia, to chociaz my pokazmy im jak trzeba postepowac w zyciu, tym bardziej, ze dziecko to nie zabawka. Bedzie dobrze, bedziesz miala dzidzie, ktora z pewnoscia bardziej Cie pokocha niz nie jeden facet :) poki co nie denerwuj sie i dbaj o siebie :) Wchodz tu do Nas czesto, chetnie pogadamy i rozwiejemy Twoje watpliwosci :)
Przyszla Mama ohoho majatek Ci przyznali :baffled: tylko odkladaj cos z tego co miesiac, moze za rok kupicie sobie jakies ladne mieszkanie :nerd:
Carla sliczna masz coreczke :D a jak sie ladnie usmiecha :D a lekarze czepiaja sie byle czego! Pamietam, ze Nikos zaczal sie usmiechac mniej wiecej tak jak Kubus Bezsennej, a przeciez jest kilka dni starszy ;) nie ma regoly, jeden usmiechnie sie jak bedzie mial 3 tygodnie a drugi jak bedzie mial 3 miesiace..... moze po prostu nie maja powodu do usmiechu haha moj Nikos na przyklad nie smieje sie w glos ciagle, przewaznie jak jest spiacy heeh ale jakos nikomu to nie przeszkadza, przeciez jeszcze cale zycie przed nim nie ? :) a te witaminy to dla Ciebie czy Nelci??
Agugucha wszystko bedzie dobrze :) niczym sie nie przejmuj ..... pani z badania na pewno ma racje! A to, ze bedzie sie troche inaczej rozwijal hmmmm moze troszke dluzej bedzie musial poswiecic czasu na nauke nowej czynnosci albo po prostu troche pozniej niz jego rowiesnicy, ale przeciez sie nauczy, nie przejmuj sie :)
Martusia no ja juz zauwazylam, ze lekarze bardzo chetnie wysylaja na rehabilitacje, nie wiem czy dlatego, ze maja kupe kasy, czy moze za malo pracy? :)
Katerinka az ten Twoj tluscioszek jeden :) sporo kg mu przybylo juz :) Nikos w chodziku siedzial jak mial 6 miesiecy, ale sadzalam go doslownie na kilka minut dziennie przez jakis miesiac a pozniej smigal jak szalony :) teraz to z niego prawdziwy rajdowiec ;)
Orchidea demotywator super!! a moj syncio to Nikos ale wybaczam, bo wielu Kubusiow mamy na forum :-D no i dziekuje :)
Milkada u mnie to raczej ciezko z takimi wypoczynkami :/ szkoda, ze juz sama nie mieszkam, bo chetnie bym Was do siebie zaprosila, ale teraz nie mam warunkow, a tamto mieszkanie wynajmuje :( hmmm moge popytac ewentualnie :) chyba, ze chcesz do mojego hotelu hahah zartuje oczywiscie, nie bede Was narazac na takie zlo :-D ludzie wynajmuja czesto mieskzania na lato, ale wedlug mnie lepiej pojechac pod jakis domek, bo zawsze to taniej. Ja slyszalam, ze te czopki Viburcol sa bardzo dobre :)
Ide zaraz na spacer, tylko gogle trzeba ubrac, bo oslepne :cool2:

Dzień Dobry:)

Dziś jedziemy zobaczyć wózki jeszcze w jedno miejsce, jeśli tam będzie lipa to kupie ten o którym Wam pisałam :-) Fajnie, bo pisała do mnie była dziewczyna Mojego brata, z którą ma dziecko i chętnie odda fotelik samochodowy, wanienke, stojak.. z tym, że moja wanienka jest mała i nie będzie pasowała do tego stojaczka, ale wezme cały komplet jej się nie przyda a może Mai tak :) Cieszę się z tego fotelika, bo zawsze to zaoszczędzenie prawie 200zł :-)
Carla opowiadałaś o tych snach z byłym, którego kochasz i teraz ten mój Mi się co noc po pare razy śni.. Tylko, że ja tego nie chce :p Jak to wszystko się udziela, a Nela ślicznaaa :-) i faktycznie caaała mamusia :-)
Zrobiła Mi się krecha na brzuchu, wszyscy mówią, że to oznacza, że niebawem się rozpakuję :-D
A POZA TYM DZIEWCZYNY.. KROCZE TO CHCE MI ROZERWAĆ, TAK MNIE BOLI, ŻE SZOK.. JAK ZA DŁUGO POSIEDZE TO WSTAĆ NIE MOGĘ, CZY TO NORMALNE..? oo caps locka nie wyłączyłam:-)
uzależniłam się od lodów "twisterów" :-D SZALEŃSTWOOO :-)
Pozdrawiam :-)

Mloda

Super :-) Baaardzo mnie cieszy Twoje podejście, troszkę się wygłupiłam bo przeoczyłam to, jak pisałaś, że lekarka wykluczyla guza. I nie potrzebnie Ci to pisałam, bo mogło to wywołać mieszane uczucia, a ja czułam się z tym wrecz okropnie..
Alee ważne, że to nic poważnego :-) Miłego spacerkuu :*

Ostatnia edycja:
Orchidea [/B]demotywator super!! a moj syncio to Nikos ale wybaczam, bo wielu Kubusiow mamy na forum :-D no i dziekuje :)

ojej przepraszam!!Cudny Nikos!Zwracam Honor:)Dziekuje za wybaczenie:)Ale jest cuuuuuuuuudny:)!

carlaa jak sie cudnie smieje!!:)slodkosci a jaka pyzuchna:)

milkada dziekuje za pozdrowienia!:D:-Dno to porownywanie dzieci jest straszne...kazde dziecko jest inne...Jaska moi znajomi non stop porownuja do swojej corki o 2 miechy starszej...co do czego -Jas ja przegania w umiejetnosciach :-DJas sie juz np sam przewraca sie z boczku na plecki gaworzy sobie wcina łapy :p A nie zapomne jak zauwazyl pierwszy raz ze ma rece i ze moze nimi ruszac!:D oczy jak 5 zl mina poprosty rozbrajajaca i tak przez pol godziny hahaah

aguguha DEMOT JAKO TAPETA :p

u mnie dzis 12 stopni w cieniu!:D
BUZIAKI MAMUSKI :)

a u nas dzis 20 stopni....szooook... normalnie lato:) Ludzie juz w krotkich rekawkach po dworze chodza:) Szkoda tylko ze w weekend ma sie popsuc pogoda bo w niedziele Mikus ma chrzest. Zaraz chyba na spacerek sie wybierzemy tylko niech Miki skonczy krzyczec bo od rana jest caly czas wrzask...

Kasiaa juz dokladnie 4 tyg Ci zostaly... :) To teraz czas pewnie Ci sie dluzy co? Mi koncowka ciazy ciagnela sie strasznie... Pamietam jak nie moglam sie doczekac porodu a jak zaczynalam rodzic to stwierdzilam ze jednak mi sie nie spieszy i nie chce jeszcze rodzic :))) A tak wogole to chyba nam z marla ostatnimi ciezarowkami na forum zostalyscie:)

Agugucha

4/5 tygodni podobnież, bo jak byłam na ostatnim usg wchodząc do gabinetu byłam w 31 tc, a wychodząc już 32 tydzień :-) Dlatego po 12 kwietnia musze już być czujną, bo dzidzia będzie już donoszona i mogę rodzić :-)
Ojjj tak czas dłuży się jak cholera, niby dni mijają szybko, ale ten suwaczek jak by stał w miejscu :p
Na to by wygladało, że tylko my dwie zostałyśmy a rozpakujemy się jedna po drugiej :-)
Wiadomo są jakieś przelotne dziewczyny, ale chyba Nas nie lubią bo szybko uciekają i cisza :p Hahaa
Ja to już bym chciała rodzić (oczywiście na chwile obecna:-p) nie tyle, że Mi nie wygodnie, ale mam schizy :-( boje się czy wszystko z maleństwem dobrze itd.. i z chwilą przytulenia malucha po raz pierwszy, zacznie się nowy etap zycia, zdecydowanie lepszy :-)

Dziewczynki nie mogę wejść na tego demotywa coś tam ... ALE DUPA :-/
Pięknaa pogoda, byłam po ziemniaki na dole, założyłam długie dresowe spodnie to było mi nieżle gorąco :)

WE WTOREK O 9:00 TRZYMAĆ KCIUKI - II ROZPRAWA, a pierwsza z kuratorem, bo do wtorku mnie tu już nie będzie
poza tym... czy mogę liczyć na jakiegoś wielkiego kopa od Was? nie umiem się ogarnąć, ani zorganizować, jestem w mega dole, na nic nie starcza mi czasu, wcześniej jeszcze miałam noc, albo wczesne rano, teraz Majka chodzi spać późno, a wstaje punkt 6.. w efekcie wieczorem padam razem z nią, jeszcze ten sąd... i od jakiegoś czasu włosy wypadają mi garściami, nie wiem już czy to od stresu, czy brak mi jakichś mikroelementów, bo jak dalej tak pójdzie do wakacji będę łysa, do tego dochodzą różne delikatne historie rodzinne... pewnie przydałby mi się psycholog. możecie mnie chociaż okrzyczeć? może się jakoś z tego wszystkiego obudzę...

Revenalka

Co jest z Tobą ? Musisz być silnaaaa maleńka ! Będziemy trzymać kciuki i napewno wszystko pomyślnie się ułoży :-)

Dziewczyny.. ja nie kupie wózka, jestem tak zła że aż z nerwów dziś płakałam :-/
Mówiłam Wam, że spodobał Mi się jeden, ale jak zobaczyłam spacerówkę to o mało nie puściłam na nią pawia.. :-/ Boooże czemu ja jestem taaaka nie zdecydowana :-/ w takich chwilach załuję, że nie ma ze mną ojca dziecka, bo ten zawsze podejmował doobre decyzję jeśli chodzi o jakieś kupno, ja jeśli się na coś decydowałam i go nie słuchałam, przeważnie okazało się to totalną porażką.. on jakoś miał nosa.. ojj jestem zła.. okropnie.. :-/ Muszę się ogarnąc, a kompletnie brakuje Mi sił....

MAMUŚKI WRACAMY DO ZDROWIA ,MOJE DZIECIACZKI JUZ SA W PELNI SIL:) przjechal dzisiaj moj kolega ,zawiozl nas do lekarza.a kubus dzisija juz tak gaworzyl i krzyczal z radosci wiec to znak ze juz go nic nie boli,mala nie goraczkuje a mnie przestalo bolec,chociaz jeszcze mam chodzic w szaliku a tu taki upal i masci damy rade,i zero dzwigania,hm tylko jak to zrobic, podjechalismy tez zobaczyc wozek u mnie i MLODA byla u mnie ta spacerowka co ty masz ale bez foli za 400 w promocji,ale szczerze,zlapalam za palak i pach spadl na podloge,pani go nie mogla zlozyc bo cos sie blokowalo i jakas taka twarda,a kubus taki fiki-miki ze pewnie raz dwa by byl na dole,wiec nie wzielam,ale pozyczyl mi pieniadze i zamowilam ta chicco za 350 z przesylka na allegro,jak przyjdzie zdam relacje,i zaoszczedzilam 155zl bo w sklepie u mnie 505 zl
a moj kubus jak sie go trzyma to tak sie rusza i macha nozkami i raczkami ,ze jak go wsadze w chodzik to az strach pomyslec jak bedzie latac :) wogole on ma tyle energi ze ja tak mysle ze to po mnie i bedziemy miec wesolo
kasia ty tez popatrz i dobrze ze dostaniesz od niej ,zawsze mniej wydatkow a pieniadze ida strasznie,a juz ci teraz zleci
nie denerwuj sie ,ty wiesz ile ja stron alegro przjechalam za lekkim wozkiem i oczywiscie dobra cena,i dzisiaj zapadla decyzja,ten i koniec,to jak nie masz narazie glowy to nie kupuj i daj sobie na luz,bo kurna urodzisz jeszcze .
ravenalka GLOWA DO GORY I BADZ DZIELNA I NIE DAJ SIE W TYM SADZIE,jak bym mogla to bys dostala kopa na zapal ale nie da rady ,to na zarty osobiscie:)
carla nela jest boska i rosnie taka puca jak moj kubus:) sama slodycz

Ostatnia edycja:
reklama
Katerinka

To super, że już wracacie do zdrowia :-) :*
a ja nie wiem co się ze mną dzieje, może ja już coś wymyślam, przesadzam.. ?:-/
Obejrzałam z tysiąc wózków i żaden Mi nie pasuję.. Jak już byłam w tym sklepie gdzie miałam upatrzony, gdzie rozczarowała mnie spacerówka, normalnie chciałam stamtąd uciec, łzy cisły Mi się do oczu i jedyne o czym marzyłam to wracać do auta..
Wróciłam do domu położyłam się i w ryk.. Nigdy się tak nie zachowywałam, jak jakaś rozpieszczona gówniara, która nie może dostać to czego chce, tragedia, sama ze sobą nie wytrzymuję :/
Odpuszczam.. Pojade po wózek w ostatniej chwili, nie będe miała wyjścia i wtedy napewno coś kupie.

Adka

Wiesz co..? w sumie to dobre rozwiązanie.. tu masz pewne pieniądze, a wiadomo jak jest z alimentami..

a mam dobry tekst dotyczący Naszych ex :-)
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Do góry