reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

młoda

Kochana Ty pisałaś ostatnio coś o urlopie wychowawczym.. że jeszcze 3 miesiące i będziesz mogła z niego skorzystać.. Możesz Mi wyjaśnić o co z tym chodzi.. ? :-)
Będę wdzięczna :*

reklama
Czesc Kochane Mamusie:)
Pamietacie mnie jeszcze?:)hehe Jestem tu w sumie prawie codziennie czytam "was" ale jakos nie mam weny na wypowiadanie sie..:)Napisze troche co u mnie..Jasiek rosnie jak na drozdzach..:)Wazy juz prawie 5 kg:)Cudnie gaworzy sobie pomalutku...Bylam z nim na szczepieniu to bylo chyba najgorsze przeycie od narodzin!!Jak on strasznie wrzeszczal!!!!Masakra..plakalam razem z nim..bylo mi go tak strasznie szkoda:(( siostrze ktora go szczepila mialam ochote palnac w lep..za to ze krzywdzi go..ale to niby dla jego dobra...Wkurzylam sie strasznie bo nikt nie powiedzial ze jest taka masc EMLA ktora znieczula !!!! I mozna ja dzieciom w miejsce naklocia nakladac przed szczepionka i dziecko doslownie nic nie czuje!!Dlaczego nie wiedzialam tego wczesniej:( ehha co do Dawcy heh znikl...zaginol w akcji zero rozmow na gg smsow teleonow nic..tylko przekazy pieniezne przychodza..z jedej strony lzejmi naprawde jak sie tak nie odzywa a z drugiej jak patrze na Jaska i na te jego oczka to rycze...:(

adka 696 ja mialam takie skurcze bezbolesne tez dzien przed porodem ale pozniej juz mialam bolesne i co 2 minuty wiec pojechalam do szpitala:)Oby to byl zwiastun czegos dobrego u Ciebie:)Ale roznie to bywa kazda kobieta i kazda ciaza jest inna :)Zobaczysz juz niedlugo nadejdzie ta piekna chwila:)

mloda1 kurcze czytalam o tej Twojej sytuacji w hotelu i jakos tak to wszystko nie fajnie wyglada...Ale dobrze ze nie ejstes jak ja to mowie cicha myszka i potrafisz walczyc o swoje! nie daj im sie tam:)p.s a jak tam Pan Malarz?:)A twoj eks mnie rozbraja hahahah skad ten kosmita sie wziol na tej planecie?:D

mamuska26 nie napisze ze fajnie ze tu trafilas..bo z jednej strony nie fajnie..wiemy co czujesz bo tak jak napisaly dziewczyny kazda z nas przezywala cos podobnego...Ja dzieki temu forum i Mmausiom ktore mialy juz w wiekszosci to za soba odzyskalam troske wiary w siebie i bylo mi lepiej piszac tu co czuje niz tłamsic to w sobie..bo to najgorsze co moze byc..pisz..pisz i jeszcze raz pisz..to naprawde pomaga...

charlene fajnie ze komus w koncu pomalutku sie uklada :)

carlaa czytalam o tej Twojej lekarce..masakra..kobieta widocznie jest jakas zgryzliwa;/ moze jest stara panna?:D hehe nie daj sie! Kurcze co do tego mleka ogladalam gdzies cos podobnego czy pamietasz tytul tego filmu?:) Czytalam jak wczesniej pisalas co do Nelusi z tym spaniem cyckiem i ukladaniem do lozeczka ..oj kochana skad ja to znam:)Ale zobaczysz ona moment z tego wyrosnie:)Moj Jasiek identycznie mial..tak samo z tym niespaniem nocnym...ja padalam a on lezel w lzoeczku i sie smial nie myslac wcale o spaniu .. Dzis juz jest naprawde lepiej:)Wiec dasz rade zobaczysz!

kasia co do pana S to on naprawde jeden wielki sciemniacz nie ma co mu wiErzyc i sie z nim bawic!

bezsenna jak Ty robisz te kaszki na swoim mleku ?:)Mozna tak??:)

alicja co do tego pisma z sadu brak slow!!co za ** jak oni moga nas tak traktowac?!doslownie rece opadaja... a co do "dziadka" u mnie sytuacja identyczna ale z "babcia "-najlepiej wybielić swojego synka i obarczyc winą za całe zło świata matkę jego dziecka..Chrzciny chce zrobic w seiwta i tez sie obawiam jak to bedzie...eh u mnie jaest tak ze jak nie ma tatusia to zaraz caly kosciol szumi idt ..taka glupia ludzka mentalnosc.. ;/ i Kochana nawet sie nie waz wchodzic na nk na jego profil!wiem ze ciezko bo ja tez tak mam ... a jak weszlam ryczalam jak bobr mial wszystkie zdjecia te ktore ja mu robilam itd...;/ wszystko mi sie przypomnialo i zaj** bolalo :(

uff to sie rozpisalam wklejam zdjeci Mojej pociechy!:)

ZDJECIA kODAK 234..jpg

Orchidea

Koochana mam gościa głęboko w tyłku :-) Powinien pisać bajki xD
A co do Pana L.. :-/ Wrr... IDIOTA!
W porządku jest, że chociaż poczuwa się do odpowiedzialności w kwestii finansowej, ale to za mało..
Jaś jak i Nasze dzieciaczki potrzebuje taty.. Jednak, napewno w naszym życiu pojawi się ktoś, któregoś pięknego dnia, kto pokocha Nas i nasze dzieci miłością szaloną..
Na wszystko przyjdzie odpowiedni czas i pora, musimy być cierpliwe.

Bąbelek śliczny, zresztą znasz Moja opinie na temat Jasia - ciocia zakochana ;D
aaa to zdjęcie jak się śmieje, kurdee SUPER ;)

Kochane znalazłam nowy wózek, który też mi się spodobał
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=301
Wszystko nawet spoko i troche tańszy od poprzedniego, ale.. martwi mnie, to że przewaga jest koloru czarnego, zimą to nie widze problemu, ale jak przyjdzie lato, będą upały.. obawiam się, że Mai może być w Nim strasznie gorąco.. Co myślicie..

Ostatnia edycja:
Orchidea

Koochana mam gościa głęboko w tyłku :-) Powinien pisać bajki xD
A co do Pana L.. :-/ Wrr... IDIOTA!
W porządku jest, że chociaż poczuwa się do odpowiedzialności w kwestii finansowej, ale to za mało..
Jaś jak i Nasze dzieciaczki potrzebuje taty.. Jednak, napewno w naszym życiu pojawi się ktoś, któregoś pięknego dnia, kto pokocha Nas i nasze dzieci miłością szaloną..
Na wszystko przyjdzie odpowiedni czas i pora, musimy być cierpliwe.

Bąbelek śliczny, zresztą znasz Moja opinie na temat Jasia - ciocia zakochana ;D
aaa to zdjęcie jak się śmieje, kurdee SUPER ;)

Kochane znalazłam nowy wózek, który też mi się spodobał
Producent wózków i artykułów dziecięcych - TAKO - wózki dziecięce, wózki lalkowe, spacerowe...
Wszystko nawet spoko i troche tańszy od poprzedniego, ale.. martwi mnie, to że przewaga jest koloru czarnego, zimą to nie widze problemu, ale jak przyjdzie lato, będą upały.. obawiam się, że Mai może być w Nim strasznie gorąco.. Co myślicie..

Dziekuje Kochana:)
cena mnie zszokowala........ Kolorek fajny ale jak na lato wybierz cos kolowsiejszego :D
p.s mowisz o tym zdjeciu?:bujaczek..jpg

czesc mamuski ,ja poczytalam co piszecie ale nie mam glowy kazdej odpisac,jestem mega zmeczona i na dodatek tatus corci przed pojsciem do pudla postanowil mi zafundowac nerw numer jeden!! jestem wsciekla i juz mam wylaczony tel,bo od wczoraj takie esy wyslyla,ze mnie strzela,ze nas kocha,jestesmy jego ,porwie nas i taki rzeczy ze mi juz rece opadaja,NIE JESTEMY JUZ RAZEM 5,5 ROKU A TEN DALEJ SWOJE,KURR..trzeba bylo myslec jak mial swoj czas a nie teraz,na szczescie chyba nie wie ze jestem sama,bo zyc mi nie da pojeb no, i takie sa uroki jak ktos zle ulokuje swoje uczucia a taki typ ma na****** i tyle................................

kasia ja bym nie kupowala takiego drogiego wozka
adka spokojnie jak sie zacznie to na calego:)
alicja co za typ ,ale faceci tak maja na jednje porazce nie porafia skonczyc,a ona myslisz nie wie? nawet nie wiesz jak ludzie potrafia byc wscibscy,myslisz ze ludzie jej nie powi,
nabierzesz dystansu i bedzie dobrze
orchidea oj szczepienie to naprawde nie dobry moment dla dzieci ale konieczny i nieukniony,te poczatki co 6 tygodni a pozniej juz lepiej
zdjecia boskie!!!!:)

doszla nowa mama ale nie pamietam juz imie,sorki,bedzie dobrze, pisz ile chcesz,nas tu juz jest tyle jak jedna wielka rodzina i to my jestesmy glowa rodziny a nie dawca spermy i uwierz kazdy h,,jest taki sam jka bys poczytala,na szczescie po porodzie jest latwiej i czas leci nie ublagalnie i byle do przodu i swiete slowa,czas leczy rany

agazoja jak tam u was???????

Ostatnia edycja:
Bezsenna Ty pisałaś kiedyś że chciałabyś uniknąć mleka modyfikowanego. Hmmm, oglądałam ostatnio program i mówili że niestety pi 1. roku życia mleko mamy nie wystarcza na zwiększone potrzeby organizmu dziecka i zaleca się podawanie mleka sztucznego poza piersią... Mleko w proszku nie jest takie straszne :) Ja od 2 dni podaję Neli przed spaniem 75 ml bo wisi na cycku 3 godziny i jest głodna, więc wciąga butlę i idzie lulu na trochę dłużej :)
Nie uważam, że mleko sztuczne jest straszne albo, że mamy które nie karmią piersią są gorsze, ale póki co po prostu nie wyobrażam sobie nie karmić piersią, a dalej to się zobaczy ;-)A z tym mlekiem krowim to pewnie chodzi o alergię? Ja piję codziennie co najmniej jedną szkalnkę mleka, nie mogę się powstrzymać, bardzo lubię mleko i Kubulkowi nic nie jest, więc może i potem też nie będzie miał alergii, ale zobaczy się później. Dobrze Ci, możesz się wyspać. Kubulek ostatnio został z exem i spał 22 minuty, a wczoraj przy mnie 8 :] Nic go nie budzi, nie ma hałasu, on sam po prostu otwiera oczka i się cieszy, wygląda na wyspanego.

bezsenna jak Ty robisz te kaszki na swoim mleku ?:)Mozna tak??:)

uff to sie rozpisalam wklejam zdjeci Mojej pociechy!:)

Zobacz załącznik 224219
Fajna ta Twoja pociecha :happy2: Kupuję kaszki na których jest napisane, że dolać mleko i dodaję swoje, ale Kubulek i tak nie chce kaszek, wypróbowałam bobovitę i nestle, a on i tak woli cyca. Zje parę łyżeczek, a resztą oddaję psu :-pTeż się zastanawiałam, czy tak można na swoim mleku, ale popytałam koleżanek, poczytałam inne fora np to
kaszka na mleku mamy? - Jedzenie - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
i robiłam na swoim mleku.

Kasia Fajny ten wózek, mi się podoba, ale nie myślałaś, żeby go kupić na allegro? Ta sama cena, a jeszcze jakieś gratisy dają.
TAKO JUMPER GT 3w1 parasol+mata+karuzelka MEGAPAKA (944812138) - Aukcje internetowe Allegro

Orchidea

Taaaa o tym ;D Normalnie zwariowałam :)
No to fakt, jest drogi..

Bezsenna

o widzisz, karuzelka + mata GRATIS :-) Martwiłam się, że będzie małej za gorąco a piszą " zapewniają Państwa dziecku idealną temperaturę i wilgotność powietrza niezależnie od warunków pogodowych"
Ja widziałam ten wózek w sklepie w sosnowcu tylko zółty, a jestem zainteresowana zielonym, jest troszkę tańszy od poprzedniego który wybrałam..
Jeeezu dziewczyny nie sadziłam ze wybór wózka sprawi Mi taka trudność :p

Kasia patrz żeby gondola była duża, moja koleżanka ma x-landera i jej 4-miesięczny synek na styk się mieści. Ja mam wózek taki i w tym kolorze http://www.e-wozki.pl/skleproan/allegro_galerie/marita/roan_sc-05.jpg
i jestem bardzo zadowolona. Gondola jest baaardzo duża, a wózek fajnie się prowadzi. No i duże pompowane koła- u mnie inne odpadają, dziecko telepie na dziurach i pod mały krawężnik nie da rady podjechać.
Bezsenna ja też piję mleko, ogólnie bez nabiału żyć nie mogę :) A dziecku mleko krowie wg lekarzy i dietetyków należy podawać po ukończeniu 3. roku życia, natomiast do ukończenia 3. roku mleko modyfikowane. Ale są mamy które wcześniej podają mleko krowie i jest ok, ale te zalecenia są dlatego, że dzieci nie tolerują laktozy które w nim jest czy jakoś tak. A mleko modyfikowane dobrze uzupełnia mleko mamy po 1.roku zycia, ponieważ zawiera wszystkie składniki potrzebne gdy dziecko intensywnie się rozwija -tak mówił lekarz w Pytaniu na śniadanie i ja tylko uprzejmie informuję :)
Mamuśka współczuję Ci dlatego, że jesteś na początku ciąży... Ja byłam sama z własnego wyboru gdzieś od 7-8 tygodnia, ale teraz jak mam córę przy sobie to jestem szczęśliwa że dałam radę :) Ty też dasz!!
Adka czekamy na Lilkę :)
Orchidea dobrze że napisałaś o tej maści, jesteśmy przed szczepieniem to kupimy :) Ale cudo z małego Jaśka :* Co do zasypiana to mam już technikę opracowaną i Nela komarzy ładnie u siebie :) I nie mam już takich przerw w spaniu, ale to tylko moja cierpliwość mnie uratowała :)
Katerinka standardowo brak słów do exa :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasia patrz żeby gondola była duża, moja koleżanka ma x-landera i jej 4-miesięczny synek na styk się mieści. Ja mam wózek taki i w tym kolorze http://www.e-wozki.pl/skleproan/allegro_galerie/marita/roan_sc-05.jpg
i jestem bardzo zadowolona. Gondola jest baaardzo duża, a wózek fajnie się prowadzi. No i duże pompowane koła- u mnie inne odpadają, dziecko telepie na dziurach i pod mały krawężnik nie da rady podjechać.
I]

ja też miałam roana i bardzo go sobie chwaliłam... odpadł niestety u mnie jak mała miała 3 miesiące bo za nic w życiu nie chciała jeździć w gondoli i przesiadłyśmy się na spacerówkę...
ja kupiłam używanego roana (wyglądał jak ze sklepu) za 500 zł, sprzedałam po 3 miesiącach za tyle samo a za spacerówkę dałam 420 zł :)
a temat wózkowy obrabiałam 8 miesięcy przed kupnem :p

reklama
Katerinka - zyjemy, zyjemy; tylko czasami sie zastanawiam co to za zycie;-) az tak zle nie jest, choc wiele znow mi sie na glowe zwalilo; czytam forum regularnie, tylko jakos brak weny, sil do pisania;
przez ponad tydzien byla u mnie ciocia, wiec mialam raj na ziemi - wszystko pod nosek podane i do tego moje dziecie wybawione, a ja sie kurowalam, bo nie wiem czy pisalam czy nie, ale chorobsko nas dopadlo - maly w miare ok - lekko znosil infekcje, a ja niestety umieralam - 40 st goraczki:-(
teraz juz jest ok, ale....
w srode maly ma roczek, wiec juz sie zaczelo powolne szykowanko; w sumie prezenty juz sa w domku i czekaja na sobotnia imprezke, choc nie raz mnie kusilo zajrzec od nich, ale... jestem silna;
torcik juz zamowiony:-) zamowilam u sowy w ksztalcie krowy - troszke kosztowny, ale... roczek jest w koncu raz w zyciu; no i w sumie krowa to ulubione zwierzatko mojego synka:-) przyjada dziadkowie, tzn moi rodzice na caly dzien, wiec zapowiada sie mily dzionek :tak:
a ja juz tez zyje sprawa w sadzie, bo to niestety juz tuz tuz i jakos... jestem pelna obaw:-( i az sie zastanawiam czy sie nie skonsultowac z innym prawnikiem, bo.... pare rzeczy mis ie nie podoba i intuicja tez mi to podpowiada, wiec... zobaczymy;
a jesli chodzi o wage, to ja ostatnio nabylam sobie w koncu wage i... pare dni chodzilam wsciekla na siebie, bo w sumie waze wiecej niz jak szlam na porodowke:wściekła/y: a jak karmilam malego, to tak ladnie waga zleciala, eh.... ale, zrobilam cos dla siebie - zapisalam sie na silownie i zaczelam w piatek trening; dzisiaj balam sie ze nie wstane z lozka, ale... widac ze z glowa cwiczylam, bo nic mi nie jest a do cwiczen mam wielki zapal:-) i planuje chodzic 3 razy w tygodniu, bo niestety wiecej nie dam rady, ze wzgledu na swojego szkraba;
jesli chodzi o mleko krowie, to nie jest tak, ze zawiera laktoze i dlatego do 3 r.z nie zaleca sie podawania dzieciom; bo i kobiece mleko i modyfikowane tez ma laktoze; chodzi o to, z ekrowie mleko ma inny sklad i takie substancje, ktore bardzo obciazaja nerki i watrobe dziecka, ale przede wszystkim nerki; a jesli chodzi o kaszki, to mozna je tez robic na kobiecym mleku, tylko te kaszki, tak jak pisala Bezsenna, co jest napisane, ze dodajemy mleko;
Bezsenna - spoznione, ale szczere zyczenia urodzinowe; wszystkiego naj, naj, naj....:-)
ja uwazam, ze nie ma co szalec z wozkiem, tzn jesli chodzi o cene, bo i tak nie ma idealnych wozkow; ale zwracalabym uwage przede wszystkim na duza gondole oraz duze kola;
nowa mamusia do nas przybyla, i tez juz nie pamietam nicku, ale... badz dzielna, nie daj sie, dasz rade; a faceci, niestety jesli sie taki trafi jak Twoj czy nasi exowie, to juz niestety przypadki niereformowalne, wiec lepiej byc samej i z czasem szczesliwa, niz cale zycie byc sluzaca jakiegos glaba, ktory nic oprocz pretensji i wymagan nie da nam; pisz tutaj wszystko co cie trapi - pomaga to bardzo, bo trzymanie w sobie - dodatkowo daje nam nerwow;
Mloda - ja ostatnio nawet stalam przed stoiskiem z e-fajkami, ale... wlasnie sie splukalam na silownie, wiec... e-papieros musi poczekac; musze jeszcze to przetrawic w sobie; zreszta -trener na silowni mowil mi, z ejak zaczniemy juz tak ostro cwiczyc, to bede miala sama dosc fajek, na co moze troszke licze;-)
Adka - na ciebie tez przyjdzie pora, wiec trzymam kciuki, aby bylo szybko i bezbolesnie:-)
pisala do mnie Justysia, ze malutka ok, tylko ze bardzo malo spi i ma kolki i espumisan nic nie pomaga:-(
milej, spokojnej nocki Mamuski:-)

Do góry