Przyszla Mama ja wiem
jestem okropna .... naleza mi sie porzadne baty
juz zalatwilam z exem wszystko
Dzisiaj byl u mnie no i troche sie poklocilismy, oczywiscie on ma taki charakter, ze jak cos jest na moja korzysc podczas jakiejs rozmowy czy klotni, to on zawsze bedzie drazyl inne tematy, zeby wyszlo, ze ja jestem zla, a on dobry, no i dzisiaj tez tak bylo
Najpierw mowil, ze jego kumple mniej placa (to powiedzialam "niektorzy nic nie placa i sie nie pokazuja u dziecka" to sie troche zdziwil ), no i ze boi sie, ze jak kogos sobie znajde, to on bedzie wazniejszy dla Nikosia niz moj ex, albo ze ja go nie traktuje powaznie (nie wytlumaczyl dlaczego), ze decyduje o wszystkim sama ( a czemu mam go pytac o zdanie?) nie mowie mu o wizytach u lakarza, co i jak (moze sam zapytac) ..... no i takie tam. Ogolnie wyszlo na to, ze ja jestem zla a on dobry, czyli nic nowego
Asuzana moj ex jest strasznie olewajacy i mysle, ze nawet jesli sadownie bysmy mieli ustalona kwote alimentow, to on by mi mowil, ze nie ma kasy (tak jak teraz) i by mi nie placil, albo na raty (a tego nie lubie, bo nigdy nie wiem czy dostane jakis grosz czy nie i w gruncie rzeczy na wszystkim cholernie oszczedzam, a szczegolnie na sobie) ..... biedna Twoja corcia
Szkoda, ze juz tak duzo rozumie
a moze w sumie dobrze, przynajmniej za 10 czy 15 lat Ci nie powie, ze bez sensu zostawilas tate ... ;/
Kasia pewnie, ze takie leczenie w czasie ciazy jest bardzo korzystne, bo masz za darmo, ja zaluje, ze nie chodzilam do szpitala studenckiego, bo tez bym miala wszystko za darmo :/ ale w sumie bylam tylko kilka razy u dentystki w ciazy, tylko, ze ja chodze prywatnie, bo kiedys mi tak zeby leczyli w przychodni, ze mi polowe juz wyrwali :/ ogolnie chodze prywatnie, ale czesto na ksiazeczke, bo mozna normalnie sie tak zarejestrowac na ksiazeczke, wtedy tez mam duzo taniej, ale terminy sa duzo dluzsze :/ teraz moge sobie poczekac, ale w ciazy mnie strasznie zeby bolaly, wiec szlam normalnie, a moja dentystka do mnie mowi " o Gosia Ty w ciazy? no to dawaj ksiazeczke, bo teraz masz pelno wydatkow"
fajna mam dentystke
Jak tam Mateusz? Obrazil sie w koncu czy nie? ... Ja mam laktator z firmy Tommee Tippe i jest bardzo dobry, ale butelki mialam inne, wiec nie wiem jak to jest, ale to chyba zalezy od dziecka, bo Nikos nie mial obiekcji do zadnej butli
Katerinka jejku jak ten czas leci, dopiero mi pisalas, ze jestes na porodowce i beke krecisz, a to juz 4 miesiace minely
Mala nie przywitalam sie z Toba
Witam na forum! Mam nadzieje, ze poczujesz sie tutaj tak jak kazda z Nas i bedziesz wpadala tu czesciej, zeby ulzyc sobie w tych nieprzyjemnych chwilach jakie musisz teraz spedzic sama
Rodzice ...... Kazdy rodzic martwi sie o swoje dzieci, szczegolnie o corki. Jesli zostaje sama w ciazy, jest to dla rodzicow cios. Na pewno kazdy rodzic chce, zeby ich dzieci znalezli partnerow na cale zycie, zeby wzieli slub, mieli dzieci, duzo szczescia i zeby niczego im nie brakowalo, jednak czasami los chce inaczej i stawia nas pod murem. Rodzice pewnie nie zaakceptuja takiej wiadomosci od razu, pewnie potrzebuja na to czasu. Jest to i dla Nich i dla Ciebie trudna przeprawa, jednak musisz wierzyc, ze z czasem sie wszystko uporzadkuje, rodzice w koncu beda patrzec na Ciebie jak na czlowieka! Bedzie dobrze. Musi byc
Niestety exowie czesto pytaja czy to na pewno ich dziecko :/ a czyje? listopnosza? Ja tez z exem planowalam dziecko .... jak wiekszosc z Nas (oprocz
Bezsennej ;-)) ... i niestety wiekszosc z nich jak dowie sie o ciazy, zapomina calkowicie o planach i pyta "to moje" ....
Carla i jak tam pokarm? Masz go czy zanikl calkowicie? Pierwszy raz slysze, zby tak zanikl na chwile :/ ... ja tez myslslam, ze Nikos bedzie tesknil za mna jak bede w pracy, a on w najlepsze sobie spi jak mnie nie ma
jakos nie odczuwa tego specjalnie
Krropelka wlasnie sie zastanawialam na ile gotowac te zupki
przewaznie gotuje na 2 dni, ale czasem mi wiecej wychodzi i mam dylemat, czy ja wyrzucic, czy podac na 3 dzien
ale skoro mozna, to dobrze
aaaa i jeszcze zapomnialam pochwalic Filipka
faktycznie tak jak pisze Bezsenna, Filip wyglada na starszego
ale "beret" ma super
)
Bezsenna ja dzisiaj kupilam smoczek uspokajacz z NUKa
Ogolnie wszystkie butelki mam tej firmy, bo jej ufam, ale smoczki kupowalam Aventu, bo byly ladne
ja nie lubie jakos lateksowych smoczkow, dlatego zawsze kupuje silikonowe
A ten smoczek uspokajacz jest duzo ladniejszy i wlasnie chyba bardziej Nikosiowi pasuje, bo zazwyczaj jak kupowalam nowe, to najpierw wypluwal a dopiero po czasie mogl normalnie je ssac
a ten od razu wzial do buzi, troche pomemlal go, wyjal i ogladal hehe a do spania, to Nikos mi sie budzi jak mam wolne o 6.30 i pozniej zasypia kolo 10-11 takze tez nie mam mozliwosci wyspania sie
a za to jak jestem w pracy, to budzi sie tak o 7 i po mleku od razu zasypia :/ ..... tez dzis idac po ulicy myslalam, ze wygladam z kumplem jak rodzinka
a co do Hippa to jakos bylam do tej firmy uprzedzona, ale powiem Ci, ze dzisiaj kupilam soczki Nikosiowi wlasnie z tej firmy i wydaje mi sie, ze sa lepsze od Bobovity
Jednak bede te kupowala
..... a moja Mama urodzila kazde z nas (3) 2 tygodnie przed terminem, ja poszlam w Jej slady
.... Gratuluje pierwszego "Mama"
cudowne uczucie nie? Nikos tak samo MOWIL, bo teraz mowi Baba :/
Orchidea exowie sa do dupy .... tyle moge powiedziec na ten temat
jak mozna zapytac czy chcesz zeby sie poczuwal do roli ojca, czy zeby tylko placil? No jak? Czego on sie spodziewal? Ze bedziesz czekala az pan przyjdzie i pojdzie z Toba do urzedu wpisac sie do aktu?
Agazoja e-papierosy absolutnie nie smierdza, nie maja w sobie zadnych substancji niekorzystnych dla naszego zdrowia oprocz nikotyny. Ja obecnie siedze sobie przed kompem w pokoju i pale tego papierosa, a Nikos spi w lozeczku
teraz moge palic wszedzie, bo nikomu to ani nie przeszkadza, ani nikogo nie truje ALE .... no wlasnie .... glupio z takim dziwnym czyms wyjsc na ulice, dlatego raczej nie pale na dworzu, chyba, ze jest ciemno i malo ludzi na ulicy
ogolnie ceny sa rozne, zalezy jaka marke wybierzesz
Ja mam Wolter-a i jestem zadowolona. Jeslli mialabym polecac, to polecilabym ten, do ktorego masz jak najlepszy dostep
Nie wazne jakiej marki, bo one nie sa jeszcze na tyle sprawne, zeby nie tgrzeba bylo ich reklamowac
Ja juz 2 razy bylam z reklamacja, bo mi grzalka padala. Oczywiscie wymieniali mi bez problemu! Za calego papierosa zaplacilam 189 zl + etui 25zl (niepotrzebnie) i liquid 25zl. W zaleznosci od tego ile kto pali papierosow, liquid srednio starcza na miesiac. Ja palilam paczke dziennie, czyli sporo, a liquid juz mi sie konczy (czyli w sumie na miesiac). Do tego kupisz kupowac kartridze. Jeden kosztuje 3,59
a starcza srednio na tydzien (mi raz jeden starczyl na 2 tygodnie, a juz drugi na 2 dni;-) ) Ogolnie juz bym nie wrocila do papierosow, chocby ze wzgledu na zapach w domu i na ubraniach
Jestem strasznie zadowolona!
Marla juz nie dlugo, musisz to wytrzymac! Czy w zwiazku z ta cukrzyca beda Ci wczesniej wywolywac porod? Czy jednak przetrzymaja Cie do konca? Ja nie wiem jak to wyglada, czy po porodzie cukrzyca od razu "wychodzi" ?
Obiecuje, ze juz nie napisze takiego dlugiego posta!!!!!!!!!