reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Mnie tez mała ciągle tak się układa tyłeczkiem i placami ,że chwilami niewiem czy to mała czy macica się stawia.Jest wtedy strasznie niewygodnie jakby maa chciała mi w tej chwili wyjśc przez brzuch.

reklama
To jest tylko takie wrażenie,że dzidzia się tak wypycha w rezczywistości to macica się tak napina ;) a my wtedy myslimy,że to dupka albo plecki ;)

Mycha
28 to jest planowane cięcie,bo termin mam na 8 września ;)

Ulala,to oswiadczam,ze i ja od jakiegos dluzszego czasu zauwazam u siebie to napinanko. A ono oznacza,ze porod juz niedlugo i powinnam sie pakowac do szpitala? :o :D No,a jesli przy tym nie boli mnie w podbrzuszu? Tzn. pobolewalo kilka razy,ale narazie sie uspokoilo...

Mnie się stawi juz od jakiegos czasu,ale ani rozwarcia ani wiekszych buli niemam.To macica sie przygotowuje.Takie skurcze tak ibrakstona(pisze sie innaczej) czy jakos tam.

Aga_Mazury pisze:
Witam mamuśki :)

Ja dziś wstałam z bólami brzucha, mdłościami...a wizyta u gina dopiero w czwatek. Margolis ciekawe czy jutro już Cię nie zostawi w szpitalu...daj jakoś znać gdyby co bo będziemy się martwić

Jak mi nogi puchły i w nocy nie schodziło nic to mój gin kazał mi zrobić wyniki na kreatyninę,kwas moczowy,mocznik (to wszystko w surowicy) i białko całkowite

Margolis po 6 mscach macierzyńskiego,2 m-cach urlopu wypoczynkowego wracam do pracy, nie myślałam o wychowawczym zupełnie ...nawet zastanawiałam się nad macierzyńskim dla męża  ;)

Oj Aga! Tak mi nie kracz ;) nie chcę iść jeszcze do szpitala - mam parę spraw do załatwienia. ;)
Ja podobnie jak Ty po macierzyńskim 2 miesiące zaległego urolpu i trochę z bieżącego i wrócę do pracy chyba, że wygram w totka ;)

A u mnie córeczka ma czkawkę - znowu a malutki jeszcze ani razu nie miał... za to bryka dużo mocniej od siostry. Ciekawe czy tak samo będzie po urodzeniu. Dziś wreszcie skończone u mnie prasowanie ciuszków - teraz tylko pochować do szafy a przedtem wybrać coś ładnego na wyjście ze szpitala. To naprawdę trudne nie mogę się zdecydować. Też tak macie??

Margolis po czym poznajesz że to akurat coreczka mam czkawke ,a nie synek?Ja czekam jeszcze z dokupieniem kilku ubranek i w przyszłym tygodniu zabieram sie do prania.

Margolisku,ja wlasnie tez mialam z tym problem,ale,ze sporo rzeczy podostawalam i w sumie takich nowych bylo z porownaniem do tamtych niewiele,to wybralam sie do sklepu,zeby kupic cos naprawde wyjatkowego na te wyjscie. ;) Wybor naprawde byl ciezki,ale udalo mi sie znalezc,ufff. :D

Poza tym wyzej pisalam,ze przy tych napinaniach macicy,nie mam zadnego bolu w podbrzuszu... Przed chwila tak mnie zakulo w podbrzuszu,jakby mi ktos jakas gruba igle wbijal i bol przeszedl tak az do krocza... Ustalo i po 3 minutach znow to samo. :( A poza tym kolejny raz poczulam,jakby mi sie dziurka rozszerzala,matko... Co to sie dzieje? :(

reklama
Ja z nowych ubranek mam tylko 1 spioszki i 1 pajacyka.Wiecej musze dokupic,bo mam po siostrze.Zapytałam ją o twoje bóle Agutko oto co odpowiedziala:
Jesli bol przechodzi od gory i z boku na dól i czujesz że dziecko napiera na miednice to mogo sie zaczac.Mierz długośc bóli.

Do góry