reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Super.. ja kolejne USG będe mieć na początku lutego..i już się nie mogę doczekać.. ,

a co do Palenia - ja rzuciłam od razu jak wynik testu zobaczylam - po prostu odechciało mi sie palić - zresztą w pierwszej ciązy miałam tak samo - dwie kreski i koniec z paleniem - jakoś bez problemu mi przyszło, choć gdy próbowałam rzucac "bez ciązy" nie dawało się..

reklama
Witajcie wszystkie mamusie ! Ja byłam dziś na usg i widziałam mojegomaluszka i jego serduszko jak bije! :)To było cudowne uczucie , nareszcie się trochę odprężyłam bo miałam dużo stresów ostatnio(ospa w domu a na pierwszym usg było widać tylko puste jajo płodowe i miałam iść na zabieg gdyby po dzisiejszym usg nic się nie zmieniło) ALE JEST MALEŃSTWO I BAAARDZO SIĘ CIESZĘ ! Trochę zmienił mi się termin , bo z 6-go września na 8-go września.Czuję się dobrze , nie wymiotuję ale rano lub wieczorem jestem taka pełna i nie mam apetytu

Cleo jeszcze raz wielkie gratulacje! Ja u swojego gina place 120zl... Ups, przepraszam, mam juz 5% znizki ;). Trzymam kcuki za kolejne dni bez papieroskow.
Adasia, super ze wszystko tak dobrze sie skonczylo. Gratuluje serduszka malej dzidzi.
Dzisiaj twardo leze w lozku bo wczoraj przesadzilam z szalenstwami i dzis malutkie plamienie bylo. Poproslilam aby dziewczyna przyszla dzis do pomocy. Wprawdzie musialam Marcinka zawisc do przedszkola i go bede musia zabrac, ale oszczedzam sie na maxa poki co.

Ja dziś musialam pojechać do Wrocławia (60km) na badania i też jak wróciłam to padłam. Byliśmy jeszcze na zakupach i co tu dużo mówić nie dałam rady - trochę mi się słabo zrobiło. Po przyjeździe krótka drzemka i nawet tera nie jest źle. Mam nadzieję, że jak na następnym usg zobaczę już bijące serduszko to mi energii przybędzie. :)

Margolis uważaj na siebie i maleństwo:)
Cleo - gratuluję "niepalenia":)
tak Wam zazdraszczam tych badan,usg i takie tam...:)
ja dzis czulam sie fatalnie co zjadłam to bylo mi niedobrze:(
przemieszczalam sie po domu o kulach i z miską na głowie w razie potrzeby:)bo z gipsem nie poruszam sie za szybko:)

ojej, jak czytam o tych bijących serduszkach to aż mi się łezki w oczach kręcą. Ciekawe kiedy ja zobaczę serduszko mojego szkraba.
Dzisiaj prano pierwszy raz skonczylam otwieranie lodówki w łazience - brr poczulam jakąś bardzo aromatyczną wędlinkę. Nie myślałam nawet że mdłości mogą dać tyle radości - pewnie dlatego że pierwsze :)

A ja muszę się pochwalić, że po tych wszystkich dniach, kiedy to od rana do wieczora miałam nieustanne mdłości, tak od wczoraj wydaje się być juz wszystko w porządku. Tyle tylko, że, aby tego szczęścia nie było za dużo, to się koszmarnie przeziębiłam - katar, ból gardła... Dziewczyny, co brać na gardło? Bo mleka z miodem, czosnkiem i in. nie przetrawię chyba...

Marta, polecam sok malinowy. Wiem, ze sa dostepne tabletki czosnkowe - tylko wyciag tego co najlepsze a tego smaku nie maja. No i mozesz paracetamolem sie ratowac.
A ja dzis psychicznie troche podle sie czuje. Ale to nie ma bezposredniego zwiazku z ciaza. Jestesmy pzed podjeciem trudnej decyzji a ja mam 80% glosow. Czuje powazne obciazenie....

Joas życzę podjęcia właśniewej decyzji,nie zazdroszczę. U mnie w domu ja też mam wiekszosć głosow i czasem wcale nie podoba mi sie ta odpowiedzialność.
Marrtruda w aptece na pewno coś ci doradzą na gardełko bezpiecznego chyb aże nie chcesz korzystać z apteki.
A ja byłam dziś na pobraniu krwi, zabrali mi jej ze 2 strzykawki. Kurcze, jakoś nieumiejętnie to zrobili i ręka mnie bolała. Oprócz tego ze czuję się zmeczona to jest dobrze. Troszke głowa mnie pobolewa ale mam nadzieję że za chwilke przejdzie. Ale z tym zmeczeniem to nie wiem, wieczorem leżę w łóżku i do 24 nie mogę zasnąć a rono mam problem z normalnym egzystowaniem

reklama
Cleo, to dokładnie jak ja. Wracam z pracy i nie mam siły na nic - po prostu bym się położyła i tak leżała, nawet książki mi się nie chce czytać, tylko mam ochotę na takie bezczynne, bezmyślne leżenie. A dziś niestety cały wieczór jestem sama, więc wszystkie obowiązki przypadną na mnie (mąż na brydża się wybiera :( )

Do góry