reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

ja dziś zalczyłam poranną niedyspozycję - przerwa między śniadaniem a myciem zębów była za krótka. Poczułam pastę i nie dałam rady. ;)

reklama
Margolis, ja cały czas nie mogę sobie normalnie umyć trzonowych zębów - aż strach się potem do dentysty wybrać ::)

Ja mimo strachu chyba się wybiorę w przyszłym tygodniu by sprawdzić co i jak a na razie cóż próbuję myć zey przed posiłkiem albo długo po. Inaczej nie daję rady ale chyba lepiej tak niż w ogóle? ;)

Marrtruda :)
u mnie zawsze na gardelko skutkuje propolis ;)zakup sobie w płynie jeśli lubisz płukać gardło,albo w pastylkach do ssania.Propolis jest naturalnym lekiem i chyba nie powinien zaszkodzić:)

Cześć dziewczyny! Wczoraj zrobilam sobie test i okazalo sie że jestem w ciąży. Rewelacja! To już mój drugi dzidziuś. Synek już ma prawie 3,5 roku. Termin sama obliczyłam na 25 września. Ale nie do końca o tym chciałam pisać. Dziewczyny czy macie jakis zloty srodek na okropny kaszel mokry i  katar??? Zarazilam sie od mojego synka i zamiast teraz cieszyc sie moim błogosławionym stanem - leżę, cierpię i ledwo żyję.
Pozdrawiam Was i czekam na złote środki...

Ewo;)
Z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży to na katar nic.....
Ja wdychalam olejki eteryczne i to tez w niewielkich ilościach.
A na kaszel zrób sobie syrop z cebuli.Pokrój cebulę w talarki i zasyp cukrem(sporo),najlepiej w słoiku,bo możesz zakręcić i wstawić w ciemne miejsce.Wieczorem będą pierwsze soki.A tak,to jeszcze sok malinowy albo!!!!!! leki homeopatyczne bo są bezpieczne w ciąży i jest nawet na kaszel syrop,bodajże drosetux czy jakos tak....

Gratuluję ciąży i wygoń to choróbsko

witam nowe przyszłe mamusie :) Fak to miło że nasze grono rośnie :). Ewuś z tymi chorobami to niestety tak jest, ale spróbuj tak jak radzi edi, cebula jest bardzo zdrowa a mozesz nawet dodac ząbek czosnku który jest naturalnym antybiotykiem.
Wziełam no-spe, duphaston które mi przepisano i staram sie wypoczywac. Łóżko nie pościelone, gary w zlawie czekają a niech im tam, nie mam dziś nastroju do sprzątania ani robienia czegokolwiek. Moje wyniki są takie sobie ale mam CVM IgG 98 co świadczy o przebytej cytomegali. Zrobiłam dziś od razu badania które maja stwierdzić kiedy sie mi przydarzył kontakt z tą chorobą. Za to jedno badanie policzono sobie 120 zł i oczywiscie wizyta 60. To tak na jeden dzień bo wczoraj wydałam 180 za serie badań krwi. Nic tylko sieza portfel łapać. Mam dołka, boję sie co będzie dalej, czy dzidzia bedzie zdrowa i wogłoe jakoś tak sie martwie. Pozatym bardzo chce mi sie spać i chyba za chwilke się położę.

Ewa, witam w naszym gronie!

Cleo, u mnie z garami podobnie ;) niestety. A finanse, coz... Pamietam, ze z Karolka piewsze zlecone przez badania robilam odplatnie wyszlo tego ponad 270zl! No zy samo badanie krwi i moczu!

Edi, dzięki za rady! Z gardłem juz lepiej, ale i tak chyba sobie kupię ten propolis do płukania. Teraz z kolei mi się na kaszel przerzuciło i głowa mnie boli. Nie pamiętam, kiedy ostatnio chorowałam i musiałam akurat teraz coś złapać...

reklama
Do góry