reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Aga ja też od początku ciąży nic, nawet nie czułam ze jestem w ciąży ;)

Cleo ja nie wiem ale w moim przypadku nie sądzę żeby to było przepracowanie ale kto wie? :p

reklama
ja tez w ostatnim czasie sprzątałam i sprzatałam.. choć w sumie nie wiem po co bo doteściów wyjeżdzamy :) ale przynajmniej mamy czyciutko..
teraz latam za Andzą z nocnikiem i mamy pierwsze sukcesy w nauce siusiania bez pieluchy.. oj dziewczyny mam nadzieję, że się nauczy zanim się maluch urodiz, bo sobie nie wyobrażam dwójki dzieci w pieluchach :)

Witam was drogie panie! ;)
Mam troche pracy w domku i te zakupy.
Byłam dziś w miescie i jestem wykączona,wszędzie kolejki, istny amok!!!!
A ile pieniędzy wydałam, jak przyjdzie mąż to nie wiem czy się przyznam.
Najgorsze są te pierdołki świąteczne,bibeloty,ale ja to tak lubie!
Dzisiaj mam wizyte u lekarza na 18 ,nie widziałam maleństwa od miesiąca i jestem ciekawa jak wygląda!!
Mam cichutką nadzieje,że dobrze się ułoży i będziemy wiedzieć kto tam się pluska.
Martynka ostatnio powiedziała do sąsiadki,że będzie miała braciszka i nic innego nie przyjmuje do wiadomosci.Nie chce słyszeć o siostrzyczce i nie wiem co dalej?
Agamamaani moja mała dopiero zaczeła siusiać sama gdy miała 2 i pół roku,nie była zbytnio zainteresowana samodzielnym siusianiem.
Tak wogóle to długo nie mogła zakapować, o co w tym chodzi,co ja od niej chce,poskutkowało wysiadywanie na ubikacji, aż sama zrobiła, i tak co godzina. Bardzo to było uciążliwe, ale systematychność i po tyg. było z głowy.
Jeju ale się rozpisałam ;D ;D ;D

Mamaoska ja też lubię te świąteczne pierdołki! :laugh:

Fajnie że dzisiaj zobaczysz maleństwo, tez bym chciała! :(

A co do problemu z córką to wytłumacz jej ,może w taki sposób że to nie ty ani ona ani tatuś nie wybieracie ale np bocian albo Bozia he he no wiesz różne sa sposoby! :laugh:

Moja córka skończyła z sikaniem w pieluchy dosyćszybko , bo miała rok i 8 miesięcy.Często w domu ściągałam jej pampersy i chodziła w zwykłej pieluszce.Jak się zlała to czuła dyskomfort i wołała siku! W niedługim czasie skojarzyła że ma mokro jak się zsika i zaczeła wołać siku zanim to zrobiła.Niestety mój syn lał do 2,5 roku pomimo tego , że tak samo postępowałam.Dlugo tego nie mógł zajarzyć :laugh:

Jestem już po wizycie i widziałam malucha.
Strasznie wierzgał, a poza tym jest wszystko na swoim miejscu.
W środe ide na jeden dzień do szpitala na założenie szwu,to u mnie standart trzecie zaszycie ;)
Wiem też,że będzie to trzecia ciąża i 2-ga cesarka.
A najbardziej się ciesze,że znam płeć,ale to zdradze gdzie indziej ;D
Fajny prezent na święta będe miała spokojną noc!!!!!!

Mamaoska cieszę sie razem z Tobą ! :laugh: :laugh: :laugh: na pewno jesteście szczęliwi! No to zajączek przyniósł wam świetny prezent!

Przy okazji chciałam Wam drogie wrześnióweczki złożyć życzenia Wesołych, Pogodnych i Rodzinnych Świąt! Smacznego jajeczka, pysznych wypieków! No i mokruśkiego Dyngusa :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Wesołych świąt i pysznego jajeczka dla Was wszystkich i Waszych rodzin oraz dla maluszków w brzuszkach - oby rozwijały sie wspaniale i cieszyły swoich rodziców :)

Aga! Ja w I trymestrze miałam tylko mdłości za to ze dwa, trzy tygodnie temu miałam okropne wymioty przez cały dzień prawie w dwa kolejne czwartki. Teraz jest już w porządku i czuję się doskonale - jak bym w ogóle nie była w ciąży a co dopiero podwójnej! ;) Mój gin jednak uczulał mnie, żebym się z nim szybko skontaktowała jak będę mocno wymiotowała i nie da się nic utrzymać w żołądku przez dwa dni z rzędu. Trzymam kciuki żeby Ci już przeszło! Ja się już nie przejmuję ale zaczynam gromadzić różne rzeczy dla maluszków. Ostatnio kupiłam body rozm. 50 i 56 w lumpeksie. Takie są słodki że nie mogłam się oprzeć. Wierzę, że wszystko będzie dobrze i już widzę moje maleństwa w tych ciuszkach!

I ja również Zyczę Wszystkim Wrześnióweczkom udanych i spokojnych Świat Wielkanocnych!
Dużo zdrówka dla Was i dla maleństw!!!!

reklama
Do góry