reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

lucy moja MAlenka poczekala az mam posprzata i dopiero potem zaczela akcje ;D
u mnie zazwyczaj sprzatala juz tesciowa (bo mieszkamy razem) ale dzisiaj jada na wesele no i glupioi bylo mi zeby cos robila, wolalam zeby sie przygotowywala na imprezke, a dom jest ogromniasty wiec bylo co sprzatac :( ale teraz jaka satysfakcja ;D

reklama
Ja także 2 w 1 .Mała ostatnie dwa dni bardzo wariuje, kręci się wsuwa w kanał aż podskakuje z bólu chwilami. Mąż aż zapytał czy już rodzę. Wczoraj przestawiałam sama meble, przedwczoraj sprzątałam podłogę na kolanach i nic. We wtorek wizyta u ginio może powie mi cos optymistycznego,że już  naprzykład. Z drugiej strony mała moja rozumie żę trzeba jeszcze poczekac. Mają mi przysłac poprawione swiadectwo ,które muszę zawieśc do Zusu żebym miała macierzyńskie. Czekam juz tydzień. Przecież jak urodzę przed zaniesieniem to będą to darmowe dni mimo że zwolnienie mam do 16.09.
Trzymam kciuki za Agutke.

Mija79 mam dokładnie tak samo jak Ty.Sprzatanie,spacerowanie,tanczenie nie POMAGA !!! Więc co ?
Gina mi dała już skierowanie do szpitala,i nie mam już wizyty u niej,więc muszę czekać to 17.09 !! Jesli nie urodzę do tego terminu to mam sie zglosic na oddział na przebadanie,tam jesli wszystko bedzie oki to po tygodniu znow musze sie zgłosic na oddział na wywołanie,a ja sie boje wywoływania.Mam wielką nadzieje ze dzidzia zrobi mi prezent w moje urodzinki (16.09) najpuzniej!!
Jaaa już chcęęęęę RODZIĆ ::)

Trzymam mocno kciuki za Agutke żeby sie rozdwoiła jak najszybciej ;) :D

Agutku trzymaj się dzielnie ;) kroplówka z oksytocyna powinna przyspieszyć skurcze,i wszystko będzie super ;) Zuzinek dziś będzie z Tobą ;)

Agutko Ty nie próżnuj tylko się rozwieraj ;)

Ja już po obiadku. Jescze małe posprzątanie (dokończenie) i wybieram sie z Krzysiaczkiem i moją koleżanką na spacerek.
Wieczorem cieplutka kąpiel a po ... mąz wkracza do akcji ;) Coś mi się zdaje, że Daniel to jeszcze nie chciałby abym już rodziła ;D

Oki juz jestem a wiec smsik od AGUTKI:

"Jest postep po kroplówce Zaczyna mnie pobolewac i rozwarcie sie zwiekszyło, podobno będę rodzic jea :) Pisz Aniu o tym na BB. :)"

Wiec pisze Dziewczynki Wam wszystko :) A kroplówka to własnie z oksytocyna i Agutka sobie spaceruje coby przyspieszyc.

A ja juz po kolejnym ktg jutro znowu na ktg. Oczywiscie kolejka gigant. Natknełam sie na te same przesympatyczne pielegniarki. Lekarz mówi ze nic sie nie dzieje. A wiec słowo lekarza ze szpitala przeciwko mojemu lekarzowi prowadzacemu. Który uwaza zepowinnam juz byc w szpitalu i urodzic. Wiec wiem znowu tyle ze nic i mam kompletny metlik w głowie. W poniedziałek pojde do innego lekarza i poprosze o opinie bo ja sie wykoncze nerwowo.

Pozdrowie AGUTKE od Nas.  

Agutko - trzymam kciuki :)

Mycha - a co z tobą???

Ja dziś tylko obiadek robiłam a mąż pomyl podlogi mnie zabronil cokolwiek robić.

Kolejny smsik od AGUTKI:

"Co za babol! mi paluchy w c....e wepchneła, to myslałam ze ja kopne. Ucałuj Laseczki i powiedz tym podwójnym ze przesyłam im troche oksytocyny :p "

Wiec ja dziekuje jej za ta oksytocyne bo mnie sie przyda :p
Ide sie połozyc bo padam. Jak dostane nastepna wiadomoscdam Wam znac :)

reklama
Natalka ty urodziłaś się 16.09? Ja też i na tą datę mam termin porodu. Więc obie bysmy miały ładne prezenty. Mnie Agutka przed 14 napisała
"Narazie spaceruje z oksytocyną-mam nadzieję że zadziała :) Trzymajcie kciuki,żebyśmy się dziś rozdwoiły."
Wiem że trochę póżno to piszę ale miałam przerwe w dostępie do komputera.

Do góry