reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Przepraszam za wczoraj ::)Dziś niby lepszy nastrój,ale wątpliwości wiele.Ma mnie dziś odwiedzić moja koleżanka położna i najpierw ją podpytam co radzi a wieczorem zadzwonię do mojego lekarza i powiem o swoich "lękach".

Wiecie co,ja myślałam,że skoro tyle w życiu przeszłam to jestem twrda jak skała,a tu psikus ;) takie sytuacje rozwalają nawet najtwradszy głaz.

Zazdroszczę Wam tych baseników i wypadów nad wodę,ja jakos nie moge się zebrać,ale w środę wybieramy się na piknik za znajomymi ;)

reklama
Witajcie! :)
Zaczyna sie kolejny tydzień upałów - już na samą myśl mam dosyć :p w domu też mam kupę roboty głównie sprzątania.
Znowu sie dzisiaj nie wyspałam, moge spać tylko na jednym boku - na prawym - przez co ciągle drętwieje mi ręka. A jak tylko położe się na lewym to mała zaczyna tak wierzgać w brzusiu że sie nie da.

Edi cieszę się że poprawiło ci sie samopoczucie ;)
Megi w takim razie ja życzę miłego sprzątanka ;)

Narazie
:)

Jakoś nas tak malo ostatnio ::) ;)
Większość leniuchuje na wczasach?
Kobietki nie przemęczajcie się tymi robotami ;)

Edi, nie dziwię się, że się denerwujesz, trudno coś poradzić - pewnie najbardziej kompetentna będzie Twoja znajoma położna. A ponadto pomyśl sobie sobie, że jesteś też już bardzie doświadczona i bardziej czujna.

Megi, ja Cię podziwiam z tym sprzątaniem - ja nie robię nic, póki upały nie miną :)

Dzień dobry Mamusiom :)
Witamy pięknie po weekendzie. U nas niedziela w miarę wietrzna była, ale za to dziś skwar jest na maksa :( Deszczu i burzy chcemy !!
Edi,głowa do góry, wszystko będzie dobrze. Ja też czasem zastanawiam się dlaczego Mały ostatnio jakoś mniej intensywnie kopie i rzadziej jakoś. Może miejsca mało ma?
Na szczęście dziś po południu wizyta u ginki, więc się trochę uspokoimy.
Chłodnego dzionka wszystkim

hi, hi - Mycha, u mnie podobnie, też leżę tylko na prawym boku, bo jak położę się na lewym to mała zaczyna boksowanko rączkami i nóżkami jak mały kangurek :)  a podobno na lewym zdrowiej leżeć, bo lepsze krążenie ...

czy ktoś wie kiedy się wreszcie ochłodzi? bo powoli wymiękam, wczoraj wieczorem jak wróciliśmy do domu i było z 29 stopni to, aż płakać mi się zachciało  :(

W taki upał nie chce mi się nawet na kompie posiedzieć, więc rzadko tu zaglądam.
Edi - faktycznie nalepiej pogadać z lekarzem , On Ci doradzi.Ja idę jutro rano na badania a po południu  na wizytę i też mam sporo do obgadania ::)

Czesc Mamusie!

U nas na wekend zapowiadali dwa dni opadow a skonczylo sie na 7minutowym deszczyku, i caly deszcz poszedl nad Legnice, Wroclaw i Jelenia Gore, a u nas znow zar leje sie z nieba!
Moj maluszek nie daje mi o sobie zapomniec-nawet gdy jestem w ruchu to ciagle sie wierci i spina mi sie caly brzusio, i jak ukladam sie na boczku-niewazne czy prawym czy lewym to chwile zawsze mnie boksuje!Chyba jest mu za ciasno w moim brzuszku!
Ja tez nie wiem, czym sie zajac, aby ten czas szybciej plynal...Na porzadki troszke za wczesnie, do robotek recznych nie mam cierpliwosci-od razu bym chciala robic arcydziela, a nie znam nawet wszystkich podstaw...Niech ten czas troszke przyspieszy!

Edi, mnie tez nie dziwi, ze sie denerwujesz, ale mysle, ze po rozmowie z lekarzem poczujesz sie spokojniejsza!

reklama
Dziekuję Wam kobietki :)
Ja tez chce wierzyć i wierzę,że wszystko będzie dobrze ;)
Czekam właśnie na położną,a duchota jest dziś nieziemska.

Przed nami dalsza część malowania mieszkania,tym razem sypialnia,ale spokojnie i powoli,żeby sie nie ugotować :)

Do góry