reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Dzień dobry Mamuśki :)
Ale dziś piękny dzionek,od rana wiaterek wieje,słonka prawie nie widać,a wczoraj nawet trochę popadało :) Może dziś też trochę deszczyku spadnie?Mam już "na koncie" pierwsze własnoręcznie zakiszone ogóreczki w tym roku -pycha :)Co prawda w nocy chyba przez nie koszmary miałam,ale warto było :) Aha,czy Was też tak pokłuwa w kroczu?Bo mi to juz od wczoraj nie daje spokoju,w dodatku brzuszek czasem twardnieje...

reklama
Oj tak, pogoda dziś piękna :)
A dziś są urodziny mojej córki - wielki dzień. Była rano bardzo dumna, bo dostała cukierki dla koleżanek i kolegów żeby mogła poczęstować :)

Mycha! Mam nadzieję, że już się uspokoiłaś i olałaś te głupoty którymi ktoś Cię wkurzył!

Anna25! Lepiej się skontaktuj z lekarzem bo twardnienie brzucha to nic dobrego.

Marrtruda! Wszystkiego najlepszego dla małej jubilatki!

A ja wczoraj wykonałam wielką pracę - składałam i segregowałam furę ciuszków dla maluchów którą dostałam od koleżanki. Pod koniec miałam jużdość ale chyba najgorsze za mną. Ciekawe czy mój wynik z posiewu moczu już jest. Zadzwonię koło południa. Dobrze by było bo chciałabym jak najszybciej wiedzieć i zdążyć skontaktować się z lekarzem przed weekendem.

Marrtruda,usciskaj Mala Jubilatke! :D

U nas swieci sloneczko,ale wieje wiaterek i jest jakos milej,niz wczoraj. :D Mimo,ze o 6 dzis bylo 20 stopni juz... ::)
Wczoraj straszliwie sie czulam popoludniu. Upal i duchota mnie na maxa dobil,zmeczenie praca tez swoje zrobilo... W pewnym momencie myslalam,ze dzies padne... Jeszcze taka popuchnieta bylam... Ale wyspalam sie i dzis juz mi o wiele lepiej. :D

ja tam spać spąłam ale rano zauwazyłam małutkie obrzeki na stopach i teraz myśle intensywnie jak im zapobiegać. To wszystko przez tą duchotę, dzis troszkęchlodniej ale i tak jakos bez energi jest. Mam nadzieje ze te obrzęki szybko znikną i nie bedzie juz ich do końca :D

MArrtruda ucałuj malutka od nas też koniecznie :D
Anka niecały tydzień temu drugie urodziny zaliczyła :D

mi tez puchna nogi ostatnio - ponoć na to najlepszy jest ruch i nogi do góry.. w dodatku powinno sie mało pić ( a jak pić mało przy takich upałach) jest chłodniej ale parno i nic mi się znów nie chce ..

mi lekarz kazał duzo pić szczególnie przy upałach i mówił, że to nie ma wpływu na opuchliznę a mało płynów może ją nasilać bo się organizm nie wypłukuje dobrze.

Agamamaani trzeba koniecznie dużo pić aby wypłukac toksyny z organizmu, jak bedziesz mało piła to one będacały czas w twoim organizmie i opuchlizna siezwiekszy. Pić i to do 3 l dziennie.

reklama
Dziękuję bardzo w imieniu Jukli za życzenia!

Ja wczoraj też troche opuchłam - zdjęłam nawet obrączkę - założę ją po porodzie!

Aniu -takie skurcze jeśli są niebolesne i trwają krótko, to nie są powodem do zmartwień - brzuch twardnieje, bo macica "ćwiczy" do porodu :)

Do góry