reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

mnie czasem boli spojenie ( jak za dużo chodzę czy spaceruję)..

TEŚCIOWA pojechała.. hurra, bo dwa dni miałam męczące.. ona gada i gada..
generalnie dobry z niej człowiek, tylko buzia jej się nie zamyka.. strasznie hałasliwa jest..
no ale dla córci wszystko ( ona kocha babcie)..

reklama
No i mnie w końcu tez coś boli ;D
ale nikt by nie zgadł co.... :p
Chyna przewiałam sobie wczoraj "mięsnie" twarzy,albo co bo dziś ledwo mówię i nie moge tak normalnie jeść,bo boli jak otwieram paszczę ;D
A przed chwilą wypuściłam z domu rodziców i mogę ogrzewać gębę jakimś cieplym okładem.

Wlasnie sie klade juz do lozeczka,bo jutro znowu do pracy.  ::) A tak mi sie fajnie odpoczywalo od srody,od tego momentu,gdy poszlam do szpitala... Ahhh,bedzie mi teskno za tym leniuchowaniem (za szpitalem bron Boze!)... :(

Milej nocki Laleczki i Dzidziusie! :-*

JA MAM PYTANKO DO WAS DZIEWCZYNY, ZWLASZCA DO TYCH CO MAJA JUZ DZIECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mam od kilku dni cos takiego ze brzuch mi twardniej na kilka sekund, kolezanka mowiła mi ze to ponoc juz jakes skurcze fizjologiczne, rozmawialam z lekarzem, on to potwierdził, tylko ze jak sa zaczesto to zle!!!! jutro ide do iego zeby mnie zbadał
co wy na to?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!

MIśko nie martw sieto zwyjłe napinanie się macicy. W ten sposób macica szykuje sie do porodu, uczy siejak to jest przy skórczach. Nazywa sie to skórczami Braxtona-Hicksa. Ja mam je już od 19 tygodnia, czasami nazywa sie je też stawianiem macicy. :) Jesli trwają dlużej niż 2 minuty to trzeba skonsultowaćsie z lekarzem

Też o tym słyszałam, ale lepiej skonsultować to z ginem!! Miśko a czy odczuwasz przy tym jakiś ból;)

A żeby skurcz szybciej minął trzeba zmienić pozycję - tzn jak stoisz to usiądź, jak siedzisz, to sie połóż, jak leżysz to wstań - naprawdę pomaga, tym bardziej, że te skurcze nie są jakieś przyjemne.

hej hej.. ale skurcze Braxtona Hicksa to dopiero w 3cim trymestrze się pojawiają.. wcześniej lepiej żeby lekarz to zbadał.. ( ja jak w pierwszej ciąży miałam lekkie skurcze to od razu dostałam fenoterol - w 25 tygodniu)

reklama
Agamamaani widzę że mamy całkiem inne przeżycia ciążowe. Na mojej ostatniej wizycie u gin w 22 tyg leżąc na leżance i mając robione usg genetyczne dostałam właśnie takich skórczow i moja gin (a jest bardzo dobra, prowadzi tylko ciąże patologiczne ja sie dostalam tylko prywatnie) potwierdziła mi ze to wlaśnie skurcze Braxtona Hicksa i że mogą pojawić siejużprzed 20 tyg.

Do góry